Türkçe > Pomak yerleşimleri
Ayvacık köyü - Manisa
iskeceli:
iyi bir yer görünüyor rakim mi pek yüksek degil kisin cok kar tutmaz bizim köye benziyor osla olsa 600 metre yukseklikte dir yolu ve elektrigi da var cok iyi bir yer dönümün fiyati kaca gidiyor acaba ?
bogutevolu:
Ayvacık Köyü Türkiye Manisa iline bağlıdır. Benim babamın Manisaya yerleşmeden önce yaşadığı köydür. Aynı zamanda Toskanında akrabalarının köyüdür. Köy Manisaya yakın ancak yol toprak olduğundan kışın zaman zaman kar ve çamurdan ulaşım zorlaşmaktadır. Buraya ölmek üzere gelen hastalar halen uzun yıllardan beri yaşamaya devam etmektedirler. Köyün denizden yüksekliği köyün en altındaki ev için 970 metre köyün en üstündeki ev için 1017 metredir.
Not: Maalesef bu köy benim babamın köyü olmasına rağmen köyde tek metrekare yerimiz dahi yoktur. Onun için fiyatlar konusunda fikrim yoktur. Hala buradan bir yer alıp küçük bir köy evi yaptırma hayalini kurmaktayım.
Тоска:
Bogutevolununda yazdığı gibi ayvacık köyü spilde yer alan 3 eski pomak köyünden biridir. Köy tahminen 1900 yılında maşkaleski adı verilen aile tarafından kurulmuştur. Köy sakinleri ağırlıklı olarak smolyana bağlı bogutevo köyünden göç eden pomaklardandır. Köyde şu anda ise bir kaç hane haricinde pomak yoktur. Küçükbaş hayvan besiciliği (keçi) ve tarım başlıca geçim kaynağı olmuştur. Ortalama rakım 1000 m 'dir.Tam anlamıyla keşfedilmemiş bir doğa harikasıdır. Kışları çok soğuktur neredeyse kar hiç eksik olmaz. Köyün yamaçlarından spilin zirvesine (demirkazık = 1517m) yürüyüş yaklaşık yarım saat sürmektedir.
(**Dağcı arkadaşlar için tırmanış parkurunda yer alır. Hambalkırından çıkışta dinlenmek için birebirdir. Poyraza direkt açık olduğu için karlı havalarda tipi olasılığına dikkat etmek gerekir.)
Ayvacık köyü ve yakın çevresinden bazı resimler.
Ayvacık -1
Ayvacık - 2
Ayvacık - 3 (Loçkanın giriş kısmı)
Atalan
Atalan 2
Toska tepeden Ayvacık köyü
Sülüklü göl
Sülüklü göl - Bahar
Çınarlar
Ayvacık Evler
Ayvacık Beşpınar yolu arası
Karaçamlar
Rahmie:
Gercekten cok guzel doagsi Cennet gibi...
Oraya nasil gidilebilir, dolmuslar kalkiyor mu Manisadan..? Shimdi cok merak ettim, kismet önumuzdeki yaza mutlaka görmek isterim, Insallah...
Тоска:
--- Quote from: Rahmie on August 29, 2009, 20:39 ---Gercekten cok guzel doagsi Cennet gibi...
Orasya nasil gidilebilir, dolmuslar kalkiyor mu Manisadan..? Shimdi cok merak ettim, kismet önumuzdeki yaza mutlaka görmek isterim, Insallah...
--- End quote ---
Tamam ablacım söz önümüzdeki yaz beraber gideriz ;)
--- Quote ---iyi bir yer görünüyor rakim mi pek yüksek degil kisin cok kar tutmaz bizim köye benziyor osla olsa 600 metre yukseklikte dir yolu ve elektrigi da var cok iyi bir yer dönümün fiyati kaca gidiyor acaba ?
--- End quote ---
İskeceli fiyatları tam olarak bilmiyorum kısmen pahalı olsa gerek çünkü ev yapmaya elverişli alan az ve bir kısmı milli park sınırları içerisinde kalıyor. İstersen soruşturabilirim.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version