Türkçe > Tarih

Patriyotlar

<< < (3/3)

Stoci:
Evvela şu metni yazan lise mezunu memur emeklisi adamın analizlerini , kuşkusuz gerçek tarih gibi değerlendirmemenizi tavsiye veririm.Yazıda '' kahvede patriyot bir arkadaşla iddialaştım,kızdırdı beni ben de geldim buraya yazdım '' havası var.. Metindeki asabiyet ve ırkçılık kokusunu buraya bağlamak istiyorum.

'' Türk ırkçılığı yapan Patriyotlar ne kadar komik ve zavallı duruma düşmektedirler!'' gibi bir cümle tarihle ilgileniyorum diyen birine hiç yakışmıyor.hiç hoş değil.

Irki olarak konuyu çok irdelemeyeceğim.Zira ben de ''patriyot''un islamı benimsemiş helen topraklarındaki insanlar olduğunu düşünüyorum.Hem fiziksel hem filolojik olarak türklerden farklılıklar görülüyor..Ancak eldeki veri eksikliği hatta hemen hemen hiç olmayışı ile kesin çıkarımlar yapmak tarih bilimine hakarettir.

Kesin olarak bildiğim şeyler (aileden gelen) atalarımdan osmanlı'da askerlik yapanlar olduğu ve bir çok büyüğün sadece müslüman olduğu için öldürüldüğüdür.neyse..Atatürk'ün de dediği gibi ..

Ayrıca aynı sözde tarihçiler pomaklar,bulgarın islama geçmiş olanı deyip konuyu şappadanak çözerler.. Ne yazıkki bir üniversitemiz tarih bölümü de çıkıp şu konu hakkında bir çalışma yapmıyor..ne yapıyorlar zaten..

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version