Български > Bестник
Помаците искат да учат турски ?
Тоска:
Помаците искат да учат турски ?
Помаците искат да учат турски?
Mariana:
Помаците могат да запазят идентичността си във всяко едно отношение само ако си дават сметка или ако не забряват, че опити за промяна на тази идентичност (не по отношение на вярата разбира се) са правени не само от българската държава. (И се правят за съжаление и днес, в този случай от друга държава.) Няма помашки народни песни нито на кумански, нито на печенезци, каквито екзотични версии за етническия произход се лансират (вероятно също не от днес), а пък ако майчиният език на помаците е турски, те няма как да са нищо друго, освен турци като етнически произход. Няма лошо в това, че много помаци знаят турски, даже напротив, но ако едни или други помаци не разбират, че се правят опити да се подмени част от тяхната иденичност (не верската разбира се, а друга), те ще оставят на тази подняма, смятайки даже може би, че се борят да съхранят автентичността...
Gelina:
Като чета коментарите в you tube ,под клипа ,няма да е лошо да си го научим,за да сме подготвени. ;)
Mariana:
--- Quote from: ime_123 on April 17, 2011, 21:25 ---Като чета коментарите в you tube ,под клипа ,няма да е лошо да си го научим,за да сме подготвени. ;)
--- End quote ---
Ако се води човек от нивото на елементарно мислещи, ще може да отделя "зърно от плява" или вярно от невярно толкова, колкото и те.
Истината обикновено струва по-висока лична цена и усилия, за разлика от пропаганда или митология (които биват понякога даже примамливи). А ако пък с една пропаганда се оправдава друга, голям "прогрес" ще настане...
Gelina:
Бях постнала едно есе,но осъзнах,че няма смисъл да коментирам клипове на така наречената телевизия "Скат". :) Пък и, който какъвто език иска,нека учи,няма лошо. Аз бих се радвала да знам турски и какъвто и да е друг. Всеки един отваря врати.А това ,че те /Скат/ мразят турците,мен това изобщо не ме касае. 8) Всеки сам избира приятелите и враговете си.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version