Български > Bестник

Помаците искат да учат турски ?

<< < (8/21) > >>

Шали:

--- Quote from: havaika on April 20, 2011, 14:32 ---Ами народа изкуфя,нашите помаци от Мугла пък искат църква

--- End quote ---

--- Quote from: havaika on April 20, 2011, 14:32 ---...Според Радева ако се вложат пари, старите църкви могат да станат привлекателни за туристи, които се интересуват от историята на Мугла.

--- End quote ---

;)Не се коси толкова. То с реставриране на храм ако се заживяваше във вярата...

А клипът от първия пост май не е актуален вече и не разбирам какво по-специално се дискутира ученето на турски? За майчин ли става дума или като втори чужд език?

Svetlina:

--- Quote from: alaeddin on May 02, 2011, 21:28 ---За пръв път в тоя сайт се сблъсквам с толкова изопачено четене на постингите на някого... Къде прочете в думите ми , че не обичам Родината си, родния си край? Няма човек на света според мене , който не обича мястото , където се е родил , но това не означава, че не мога да критикувам грешките на управляващите ни.........Освен това  мисля да се обърна и към модераторите на сайта , защото тук се сблъсквам с индивид , които отрича терора на комунистическото управление над турското и помашкото малцинства. Ти не ме познаваш за да твърдиш, че не знам какво е терор!

--- End quote ---

Прочети си още веднаж какво си написал, форумецо в предишните постинги и осъзнай как звучат думите ти отстрани. И не се отричай от думите си косвено, както се опитваш да увърташ... От думите ти излиза, че най-големите страдалци при комунизма и некомунизма са били само помаци и турци. Я пак отвори историята и си преговори колко турци и помаци се изселиха в РТурция при комунизма ...
И защо се изселиха, знаеш ли? По същите причини, поради които десетки хиляди граждани на България бяха убити без съд и присъда, други напуснаха България, селата, бяха изселвани, изпращани по лагери, тормозени, мачкани, без право на работа и образование, цели родове бяха затрити...
Хайде уважавай колективната памет, но ми се струва че за тебе родината ти се свежда до някой хълм в Родопите..., където ти е родното село или град.
Малко си разшири кръгозора, ако ти е възможно, прояви човещина и честност и се преклони поне пред всички жертви на комунизма. Самообразовай се, пък няма да е лошо и да се молиш повече на Всевишния, белким чрез вярата и общението проумееш някои работи...

http://mediapool.bg/show/?storyid=118025&srcpos=12&p=2#msgs

SIVEK:

--- Quote from: Svetlina on May 03, 2011, 01:44 ---Прочети си още веднаж какво си написал, форумецо в предишните постинги и осъзнай как звучат думите ти отстрани. И не се отричай от думите си косвено, както се опитваш да увърташ... От думите ти излиза, че най-големите страдалци при комунизма и некомунизма са били само помаци и турци. Я пак отвори историята и си преговори колко турци и помаци се изселиха в РТурция при комунизма ...
И защо се изселиха, знаеш ли? По същите причини, поради които десетки хиляди граждани на България бяха убити без съд и присъда, други напуснаха България, селата, бяха изселвани, изпращани по лагери, тормозени, мачкани, без право на работа и образование, цели родове бяха затрити...
Хайде уважавай колективната памет, но ми се струва че за тебе родината ти се свежда до някой хълм в Родопите..., където ти е родното село или град.
Малко си разшири кръгозора, ако ти е възможно, прояви човещина и честност и се преклони поне пред всички жертви на комунизма. Самообразовай се, пък няма да е лошо и да се молиш повече на Всевишния, белким чрез вярата и общението проумееш някои работи...

--- End quote ---
А Вие знаете ли колко са изселиха и защо?Замисляш ли се за какво се изселиха турците и помаците и за какво бяха убивани и изселвани хиляди знайни и незнаини български граждани .
Много си начетена знаеш само това което е написано в българската история от същите тези хора които убиваха ,,без съд и присъда''.Светлина моля малко по спокойно щтото с това държане спрямо съфорумниците ни дълго няма да се задържиш м/у нас.

Svetlina:

--- Quote from: SIVEK on May 03, 2011, 04:16 ---А Вие знаете ли колко са изселиха и защо?Замисляш ли се за какво се изселиха турците и помаците и за какво бяха убивани и изселвани хиляди знайни и незнаини български граждани .
Много си начетена знаеш само това което е написано в българската история от същите тези хора които убиваха ,,без съд и присъда''.Светлина моля малко по спокойно щтото с това държане спрямо съфорумниците ни дълго няма да се задържиш м/у нас.

--- End quote ---
Много добре знам какво пиша. Вероятно ти си чел само българска история написана от съветските победители и техните слуги в различните страни...

Смятам, че няма нищо по-важно от човещината, че повтарянето на припева "ние сме жертви в България..." както и хуленето на България не водят до добро, пък на останалите не знам как ви звучи отстрани - вероятно го одобрявате...
Обидни думи и квалификации не съм използвала, не проповядвам расизъм, дискриминация и не правя религиозна пропаганда, нито политическа... Обратното - преди време бях буквално обиждана публично, вероятно заради различните ми мнения.
Тъй че не виждам кой от какво би могъл да се засегне в случая.
Ето и линк към правилата на форума:

http://www.pomak.eu/board/index.php/topic,72.0.html

А що се отнася до заглавието на раздела по-точно би било "Помаците отдавна изучават турски", което е напълно обяснимо, като се има предвид, че Турция е близо и там лесно могат да си намерят работа, пък и повечето имат роднини там.

SIVEK:

--- Quote from: Svetlina on May 03, 2011, 01:44 ---Прочети си още веднаж какво си написал, форумецо в предишните постинги и осъзнай как звучат думите ти отстрани. И не се отричай от думите си косвено, както се опитваш да увърташ... От думите ти излиза, че най-големите страдалци при комунизма и некомунизма са били само помаци и турци. Я пак отвори историята и си преговори колко турци и помаци се изселиха в РТурция при комунизма ...

--- End quote ---

--- Quote from: Svetlina on May 03, 2011, 11:19 ---Много добре знам какво пиша. Вероятно ти си чел само българска история написана от съветските победители и техните слуги в различните страни...

Смятам, че няма нищо по-важно от човещината, че повтарянето на припева "ние сме жертви в България..." както и хуленето на България не водят до добро, пък на останалите не знам как ви звучи отстрани - вероятно го одобрявате...
Обидни думи и квалификации не съм използвала, не проповядвам расизъм, дискриминация и не правя религиозна пропаганда, нито политическа... Обратното - преди време бях буквално обиждана публично, вероятно заради различните ми мнения.
Тъй че не виждам кой от какво би могъл да се засегне в случая.
Ето и линк към правилата на форума:

--- End quote ---
Здравей Светлина
Вие мислите, че като сме помаци, сме и ахмаци,че доматите ги ядем с колците.Абе и ние не сме слезли от клона от вчера, и ние чат пат сме чели нещо от историята.Е не може да се сравняваме с историци като  Вас, но всеки вижда нещата по различен начин, и от различен ъгъл.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version