Български > Bестник

Помаците искат да учат турски ?

<< < (14/21) > >>

Rasate:

--- Quote from: EvroPOMAK on May 25, 2011, 16:42 ---И не само в този сайт, има толкоз много изприказвани и посочени примери за "единият пример", че е добре да се разровиш, прочетеш и осмислиш - множеството примери, за да не се объркаме като надраскани грамофонни плочи в темата за "турския", "помашкия" и "българския" говори, ако щеш и други езици.  ::)
Даже и за "шовинизма" има бая изписано, една част извадено от тълковния речник и предоставен ни от тебья за разяснително опознаване на корените му.  8)
Хич, нема да е зле, ама никак, де, да попрегледаш и писанията за възникването и развитието на народите, нациите, общностите, етносите и т.дальее, т.дальее, но, не от Наште Хистерици и Социологици, а от некои чужди и хептен далечни от Балканския Казан, логистици!  8)
Ама, от това твое новото, сега и бая още по-ново изнаучихме, че на света е само една, една, нашта Велика единствена Нация, Тя,  от която са тръгнали сички други нации и са дали началото на всички други космополитни народи и нации по големиет свет и по още по-големиет космос.  ;D
Даже, и разбрахме, че от "Българския Шовинизъм" нема на света друг по-хубав Шовинизъм от него, той е най-Велик, той е най-Хубавият, той е най-Съвременен, той е най-Модерният шовинизъм, Той и само Той !  :D
Добре, че в последния "Голям Срам на България" пред софийската джамия се намериха онези неизвестните хора с "Цветята пред вратата" за да ви изтрият срама и да ви измият лицето пред света за най-Новият Ви Български Шовинизъм и Нарцисизъм!  ::) :) ;)
Даже, ми мязьа, че в неделечно време, от този горния Нарцистичен Шовинизъм, Помаците, хептен да не почнат да не наблегноват да изучават "турецкиет" език, та дори и хептен да не забуреть и "Поматскиет" език, ами и той да си остане като некво архаично музейно украшение тамо нейдье по крайните Помашки селца разпилени нейде низ близката-далечна Туркия!  ::) ??? 8) ;)

--- End quote ---

;D ;D
Де го удряш де се пука. ;D ;D ;D ;D ;D

Първо има една голяма разлика между нация и народ-нацията е съвкупността от всички етноси населяващи едно държавно формирование,а народът,на гръцки-етнос е исторически формирала се популация от родствени помежду си индивиди населяващи в определен момент една територия говорещи на един майчин език и имащи подобна ценностна система и традиции.

Това,че обичам и предпочитам народът си пред всички останали народи и нации-не ме прави шовинист,а националист.Това,че обичам родината си,родната къща-не ме прави шовинист,а патриот.
За мен на първо място са българите и България,а след това всички останали народи и страни,но това не ме прави сляп-разбира се,че има много страни и народи,които са с различно от нашето развитие.
Но все пак аз съм и историк и мога със сигурност да твърдя,че има народи,които исторически произлизат от българите и макар,че след определен по близък или по далечен период поради външни причини да са се отделили от нас.

Всичко това което описах ме прави родолюбец,а не шовинист.
п-с-Родолюбец,каква хубава българска дума заместваща напълно латинската дума националист или пък гръцката патриот.

От твоите подигравателни думи разбирам,че май ти не обичаш родината си тъй като бъркаш родолюбието с шовинизма!!!

Поздрави.

Rasate:

--- Quote from: alaeddin on May 25, 2011, 23:46 ---Благодаря за ,,изчерпателния отговор" относно това , кои имена какви са, но беше хубаво тия разяснения да ги правиш на някого другиго и на друго място. А тия имена пък изобщо ги няма при мюсюлманите. На мене ми е много интересен друг факт, какво търсиш ти и други подобни на тебе в тоя сайт?Не виждате ли, че сайта е помашки?! Не си мислете, че можете по някакъв начин да повлияете върху самосъзнанието ни! Ние отдавна сме чужди за вас, за което вина имат десетките български политици , играли си с нашата съдба.

--- End quote ---

Има ги взел съм ги от посочените сайтове и са арабски.

Характерна черта на българите,че винаги обвиняват другите за своите неволи и винаги търсят "спасителят" на белия кон.

От друга страна виждам,че говориш от името на  всички-мога със сигурност да твърдя,че тези дето мислят като теб са малцинство сред помаците и обитават определени райони.
Но както и да е -всеки човек е свободен със изборът си и е негово лично право да мисли каквото иска.

А сайтовете са за това да се дискутира-а за да има дискусия трябва да има хора със различно мислене иначе стават без интересни и за циклят.

От друга страна аз уважавам твоето мислене и за да не бъдеш ШОВИНИСТ уважавай и ти моето. ;)

П-с.
Ако искаме да променим държавата България трябва да се запитаме какво бихме направили за нея,а не да сме егоисти и бездейни и да чакаме  държавата да направи нещо за нас.Защото държавата това сме ние хората.

Поздрави.

Svetlina:

--- Quote from: alaeddin on May 26, 2011, 10:23 ---Ти кой си или коя , за да определяш политическите ми пристрастия. След като не ме познаваш лично нямаш право да ме обвиняваш в нетърпимост и липса на разбиране. Да си чужд с някого не означава да си в лоши взаимоотношения с него. Явно ти и такива като тебе не могат да приемат различните , но въпреки всичко и всички, нас ни има и не сме никак малко. Мога да ти гарантирам обаче , че ние никога не сме били и за в бъдеще няма да бъдем източник на конфликти.И  за последно мога да ти кажа ,че на тебе мястото не ти е изобщо тук в тоя сайта. Не знам какво правите при нас? Успяхте да направите само едно - да накарате много свестни хора да се откажат да влизат тук. Това смятам да направя и аз . Тогава няма с кого да се чепкате и кого да обиждате , навлизайки в личното му пространство.

--- End quote ---

Явно не осъзнаваш какво приказваш/пишеш  или наистина си изхвърляш отрицателните натрупвания. Думата "търпимост" произхожда от "търпя", ако не знаеш.

И за какво лично пространство ми говориш, след като се изявяваш на обществено място - все едно на площада/форум, където всеки случайно минаващ/четящ може да прочете какво си написал?
А, да сетих се - пишеш с ПСЕВДОНИМ и си в сайта "помак.еу"  сред свои и затова не рискуваш нищо - т.е. няма как да носиш пряка отговорност за думите си и можеш да си приказваш, няма "опасност да бъдеш разпознат", а напротив - вероятно си ценен за това.
Що се отнася до "отчуждеността" или затвореността ТИ СИ ТОЗИ, КОЙТО СЕ ВЪЗПРИЕМА КАТО отчужден (но не в лоши отношения с всички българи) и затова "раздаваш покани за напускане на сайта", а уж имаш претенции да си "различен".
Не виждаш ли, че ти самият слагаш преграда между теб/различния и различните от теб по друг начин.
И освен това въобще не виждам с какво си различен от средностатистическия български гражданин живеещ в България, нито пък от който и да е средностатистически гражданин по света.   ???
Пък ти се имай за различен и вместо да търсиш допирни точки общувайки се ограждай, с каквито си искаш "телени мрежи".
Поздрав  :-*

EvroPOMAK:

--- Quote from: Rasate on May 26, 2011, 11:16 --- ;D ;D
За мен на първо място са българите и България, а след това всички останали народи и страни, ........................
От твоите подигравателни думи разбирам,че май ти не обичаш родината си тъй като бъркаш родолюбието с шовинизма!!! 
--- End quote ---

А, пък за мен на първо място са Помаците и България, а след това всички останали народи и страни!  ::)
От тези исторически поучително-подигравателни думи и тези разбираме, че май ти не обичаш родината си повече от всеки един Помак или друг сроден роден в България или прогонен от България, тъй като бъркаш много понятия, още повече шовинизма с родолюбието и доста други неща с които привидно създаваш вид на ужким един много по-добър  националист-родолюбец отколкото другите такива, които се мяркат тъдявьа.  8)
Дано, досега да не съм грешал бая в тази преценка!  ???
Подозрителното назидателно патриотарство, че някой си обичал родината си повече от всеки един друг, за да тръгне всеки друг, едва ли не и да се оправдава, че не е така, прави този някой си наистина много прозрачен историк.  :o  ???
Неприемането на всяко едно различие на територията на БГ е напрво особено характерно поведение за една Велика нация, или да го кажем по правилно за един Велик - Велик народ на Балканите и на Света, който със своето самозабравено Величие води тази Нация и този Народ към собствената си гибел и направо в дерето и в пропастта на забравата и обезличаването в стремежа си да уеднакви всичко по-различно което диша и се движи все още по тази територия !  ::) 8)

alaeddin:

--- Quote ---Явно не осъзнаваш какво приказваш/пишеш  или наистина си изхвърляш отрицателните натрупвания. Думата "търпимост" произхожда от "търпя", ако не знаеш.

И за какво лично пространство ми говориш, след като се изявяваш на обществено място - все едно на площада/форум, където всеки случайно минаващ/четящ може да прочете какво си написал?
А, да сетих се - пишеш с ПСЕВДОНИМ и си в сайта "помак.еу"  сред свои и затова не рискуваш нищо - т.е. няма как да носиш пряка отговорност за думите си и можеш да си приказваш, няма "опасност да бъдеш разпознат", а напротив - вероятно си ценен за това.
Що се отнася до "отчуждеността" или затвореността ТИ СИ ТОЗИ, КОЙТО СЕ ВЪЗПРИЕМА КАТО отчужден (но не в лоши отношения с всички българи) и затова "раздаваш покани за напускане на сайта", а уж имаш претенции да си "различен".
Не виждаш ли, че ти самият слагаш преграда между теб/различния и различните от теб по друг начин.
И освен това въобще не виждам с какво си различен от средностатистическия български гражданин живеещ в България, нито пък от който и  да е средностатистически гражданин по света.   ???
Пък ти се имай за различен и вместо да търсиш допирни точки общувайки се ограждай, с каквито си искаш "телени мрежи".
Поздрав  :-*
--- End quote ---
Аз не съм се оградил с никакви телени огради, ежедневно общувам с различни хора - християни, мюсюлмани, но не мога да приема някой да ми налага своето мнение за моя произход, език, култура. Този сайт беше създаден за да се осъществява своеобразен културен обмен между помаците в различните балкански страни и в самата България, а не да се говори непрекъснато как и колко ние сме близки с българите или с някоя друга етническа общност.Вместо непрекъснато да репликирате всеки един от съфорумниците споделяйте информация (снимки, видеоклипове ) за помаците в България или от други места по света. Така ще ни опознаете и ще видите истинското ни лице. Ние, определящите се като помаци, не сме чак толкова малко, колкото си мислите вие , а освен това и не сме толкова страшни и капсулирали се в себе си. За да ни опознаете обаче би било добре да отидете до Турция и по-точно до местата, населени с помашки изселници , да видите как се съхранява идентичността на един народ - език, фолклор, традиции. И това става в среда, изключително благоприятна за една ,,светкавична" и безпроблемна асимилация. И още един пример бих ви дал - българите и помаците в Гърция. От първите и следа не е останала, а вторите са признати като малцинство със своя език ,култура , традиции. Аз знам и какви ще бъдат отговорите на постинга ми, знам, че ще ме упрекнете, в незнание за степента на гръцкия терор спрямо българското население в Гърция, но все пак се замислете върху примера ми...
P.S. Не пиша с псевдоним, а със собствено ми име , което е свързано с мюсюлманската именна традиция и можете да се поровите в Интернет и да разберете какво означава.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version