Български > Bестник

Xубава работа, ама българска !

<< < (15/31) > >>

Stanislav Stoianov:
Хашишин, не ти отговорих и на друго. Никъде не съм казал, че не трябва да се пазят джамиите и исляма. Напротив. Така сме по богати и културно и духовно. както се вижда - пазят се - реставрират се. Дарявал съм средства и за джамия.
Говорим за елементарно битов проблем..... нарушаване на общественото спокойствие с религиозна демоснтративност. Това е неправилно. Религията е нещо много лично. Не трябва да се демострира.
Дано пак не ме разберта погрешно....  Голяма част от приятелите ми са мусюлмани и много се обичаме и забавляваме.

Поздрав.

Stanislav Stoianov:
Хммм, всъщност Хашишин, поправям си мнението.  Исляма наистина е част от българското културно наследство. Християнството е масовата религия, но и тя е наложена насила на голяма част от българската нация през 9 век. Просто така се е случило и тази религия е била влиятелна в региона. Можеше исляма да стане официална религия тогава и сега да пиша против камбаните....
Без значение кой какжа религия изповядва - важното е да няма разделение на народа. Защото упорито се оптват да набият клина....

IvayloIvanov:

--- Quote from: Hashashin on May 25, 2011, 18:18 ---Там някой дръзва ли да оспори правото на християните да изповядват вярата си както намерят за добре?
--- End quote ---
А-а-а-а, дръзва, дръзва! И не само в Истанбул.
На 05.02.2006 г. в Трабзон  с викове "Аллах е велик" 16-годишният ученик Огюзан Акдън застреля католическия свещеник Андреа Санторо.
На 19 януари 2007 в Истанбул журналистът Хрант Динк е застрелян от 17-годишния турски ултранационалист Огюн Самаст.
На 18 Април 2007г. в Малатия бяха заклани немският протестантски пастор и мисионер Тилман Геске, турският протестантски пастор Неджати Айдън и протестантът Угур Юксел от 10 ислямисти - на възраст от 16 до 19 години.

Т. е. - там също си имат побъркани. И то - много по-озверели от нашите. Но не това е проблемът.

От декември 2005, след дълга среща, посветена на „християнската заплаха”, съпругата на бившия министър-председател Еджевит, историчката Илбер Ортайлъ, професор Хасан Юнсал, политикът Ахмет Тан и писателят-пропагандист Айтундж Алтъндал, всеки в своята област, започват кампания за привличане на общественото внимание към надвисналата заплаха от християните, които искали „да купят душите на децата”.
Нещо повече -  след обществени протести срещу убийствата в защита на свободата на религията и мисълта, медиите и официалните коментатори излезли с посланието: “Надяваме се, че сте си научили урока. Ние не искаме християни тук.”
Но даже и това не е проблемът.

Проблемът е, че Огюзан Акдън е осъден едва на 18 месеца лишаване от свобода, Огюн Самаст - също. Нито един от убийците на протестантите не е получил присъда, по-тежка от 2 години лишаване от свобода, да не говорим, че някои дори бяха осъдени условно.
Съзаклятниците от "Ергенекон" можеха да спрат този кървав спектакъл. Но се надявам, че след двата осуетени опита за преврат, кемалистите в Турция не са се свършили.

ibrahim65:
Здравейте, IVAYLO ама са си искипрял с този пушка ,какво искаш да кажиш с това немога да разбера, ама неисе.Гледам че си запознат донякаде с положението в Турция, но до някаде, или не казваш всичко или не ти отърва.За тези убиства които споменаваш са истина, но испълнителите са малолетни, и както в сяка и една държава и в Турция си има закони, но по важното е защо са извършени тези убиства, от което лично аз силно се ограничавам, ами тези хора са мисионери брат, и вдиствително си са привишили правата мога да ви да и още подробности ако искаш.

KaraIbrahim:

--- Quote from: Stanislav Stoianov on May 25, 2011, 18:40 ---
За Истанбул.... остава там да забранят шествия и църковни камбани:)))) В бившата столица на световното християнство...

--- End quote ---

Не мериш ли с двоен аршин,Станиславе?

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version