Български > История
Данни от археологията
jordanova:
„Който не може да атакува мисълта, напада мислещия.“
--- Quote from: Marlboro on November 02, 2011, 06:14 ---I hilqdi temi da otvarq6 ne moje6 da ybedi6 nikoj,4e v tezi zemi sa jivqli bulgari predi da dojdat turko-bulgarite .
--- End quote ---
KaraIbrahim:
--- Quote from: jordanova on November 02, 2011, 19:16 ---„Който не може да атакува мисълта, напада мислещия.“
--- End quote ---
И то каква мисъл!Направо титанична ;D
Статията съм я чел.Езическите влияния са ясни.Но не е ясно къде са християнските влияния.Никъде не са споменати,ако греша-опровергайте ме.Просто в тези погребения,споменавал съм го и в друга тема-липсват каквито и да било християнски елементи!Ще ви го повтарям дотогава,докато ми намерите поне едно кръстче в некропола от Туховище.За този в Марчево не съм сигурен,може и да има-все пак е близо до християнско средище.
Наистина трябва да се вложи повече творчество,за да ме убеди някой,че там са погребвани християни.И доста богато въображение от моя страна,за да повярвям.
Subeyi Kurt:
Едно време червените фашисти изкарваха кръстове от всички турски села по Кърджалийско за да докажат че преди и те са били ужким християни. Сега всеки знае че те са турци дошли по времето на Османлиите. Значи тези работи не стават с изкопаване на кръстове а с родово предаване от генерация на генерация. Никаде не е имало насилствена исламизация защото това е против Исламa, но виждам че още има дебели глави на които им се иска да е обратното.
Вижте Босна и мюсулманите там които се гордеят че са потомци на Османлиите и техните традиционни носии са Османлийски. Нима някой насила ги кара да носят фесове и потури. ;)
jordanova:
Аз не зная какви са християнските елементи при погребение. Потърсих информация и се оказва, че главата на погребания е в посока запад, а краката изток и ръцете са скръстени, а при младите неженени, ръцете са успоредни на тялото. Никъде не се говори за кръстове. Дори в днешно време, не всеки паметник има форма на кръст. Дори тези, които са с такава форма са изключение.
Rasate:
--- Quote from: KaraIbrahim on November 02, 2011, 20:06 ---
И то каква мисъл!Направо титанична ;D
Статията съм я чел.Езическите влияния са ясни.Но не е ясно къде са християнските влияния.Никъде не са споменати,ако греша-опровергайте ме.Просто в тези погребения,споменавал съм го и в друга тема-липсват каквито и да било християнски елементи!Ще ви го повтарям дотогава,докато ми намерите поне едно кръстче в некропола от Туховище.За този в Марчево не съм сигурен,може и да има-все пак е близо до християнско средище.
Наистина трябва да се вложи повече творчество,за да ме убеди някой,че там са погребвани християни.И доста богато въображение от моя страна,за да повярвям.
--- End quote ---
Караибрахим- дефинирай християнските погребални обреди и ще видиш. ;)
Хубаво е да си отвориш очите,за процеси характерни изменянето на българските погребални обреди,тези на съседите-обвързаните с исляма и тези с християнството-постепенното им изменяне и пр. вярвай ми ще прогледнеш.
Поздрави.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version