Български > Религия и мистика

За религиите.

<< < (25/96) > >>

Subeyi Kurt:

--- Quote from: havaika on December 21, 2011, 18:00 ---Аз не мисля така ;)Щом кръстоносци обсъждат и клеветят исляма,защо да не се обсъждат скандалите тресящи БПЦ.Мен ме интересува,нали от моите данъци и данъците на всички граждани  държавата  налива 2 000 000 000 лв и потъват незнайно къде? Нали същите тия кръстоносни пипала карат децата ми да коледуват и това е включено в учебните програми без да се съобразяват,че има деца и от други религии.Ами да включат в учебниците и как се празнува Байряма ;)
 Та щом такива "светила и духовници" имат демоничен допир до децата ми ще ме интересува >:(

--- End quote ---

Havaika, всяко зло за добро. ;) Нека да си продължават с дискриминацията с фашизма и ксенофобията и вместо да ни приобщят към ........... те ни карат да се капсулираме още повече и да се чувстваме че сме различни от мнозинството. Май че така ще се запазим и опазим от тях по-добре отколкото те си представят. :D Поздрави от Анадола, люлка на безброй цивилизации и майчина прегръдка за онеправданите !!!

muti6:

--- Quote from: Svetlina on December 21, 2011, 00:34 ---Не се и съмнявам нито за миг, че ги разбираш по-добре някои неща от мене, особено в исляма. Точно затова се обърнах към тебе с въпроса "Защо позволявате тука някои участвуващи да се държат ПРОСТАШКИ неосъзнато, докато ТИ САМИЯТ и МОДЕРАТОРИТЕ им пригласяте и ги подстрекавате не само чрез пасивността си, а и с делата си, за да не се отличавате от тях. ?

Нали уж сте по-учени, вярващи, молещи се, съответно смирени,  отговорни. Значи на теория твърдите едно, а в живота се държите  различно и задължително просташки, а също проповядвате презрение към българския народ, когато сметнете/сметнеш за необходимо?! И по какво се познава, че сте дълбоко вярващи и молитвите ви не са формални, след като не можете да се съобразявате с елементарни неща?!

И за какво радио ми говориш?! Радиоточката си ти! Я си виж отговорите, които ми даваш - говориш сякаш си представител на някоя организация - официално, надуто и пренебрежително, като за пред публика.
Не виждаш ли, че тука някои не са прочели и една статия от сайта, въпреки че разправят колко истински мюсюлмани били, а ти дори ги СТИМУЛИРАШ да не четат. Искаш само ти да си образован, да блестиш, ама и да си с другите. Правиш се на умряла лисица.
Прави се.
----------------------------

Гелина, ето интервюто с ректора на Висшия ислямски институт доц. Ибрахим Ялъмов.

На мюсюлманите им е нужен "джихад", но в областта на образованието и науката

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=590240

--- End quote ---
Ето за това говорех Светлина!!В случая просташко е само твоето държане,говорене и мислене.Недей да ми приписваш неща за които не съм отговорен,понеже нямам никакви правомощия в сайта.Май ме бъркаш с някой Тук.По скоро се обърни към Модераторите да санкционират постовете на хората с неприлични реплики,но имам съмненение,че ще изгориш и ти ;D.В много от случаите съм съгласен с теб , успокой се,поеми си дълбоко въздух и се опитай да се владееш.Така вредиш сама на себе си.И нека всички пишещи хора в сайта се въздържат от директни обиди.Всеки може да научи нещо от другия.
Прибързаната ориентация в повечето случаи води до погрешни заключения.Странни същества сме ние  хората, а ужким всеки ден се стремим към съвършенство!!!
 И като завършек  да ти кажа  още, че вярата  не се измерва само с  думи и даване на определения от типа:"формална вяра и молитви"
Ти не си човека да даваш такъв тип определения и оценки, и по добре е да погледнем собственото си ниво на вяра,възпитание,толерантност към друго мислещия и вместо да се опитваме да променяме другите и да им показваме колко са необразовани,прости и зле пишещи,по вероятно е ние да имаме нужда от тази промяна!Лека вечер желая!!!

Шали:

--- Quote from: havaika on December 21, 2011, 18:00 ---Аз не мисля така ;)Щом кръстоносци обсъждат и клеветят исляма,защо да не се обсъждат скандалите тресящи БПЦ.Мен ме интересува,нали от моите данъци и данъците на всички граждани  държавата  налива 2 000 000 000 лв и потъват незнайно къде? Нали същите тия кръстоносни пипала карат децата ми да коледуват и това е включено в учебните програми без да се съобразяват,че има деца и от други религии.Ами да включат в учебниците и как се празнува Байряма ;)
 Та щом такива "светила и духовници" имат демоничен допир до децата ми ще ме интересува >:(

--- End quote ---
1. Щом Ви интересува - ето, медиите Ви информират. Все пак важно е и чия е инициативата по разобличаване на агентите и т.н. В Православието няма лицемерие и това го доказва за пореден път.
2. Само нашата църква има приход за годината над 3 млн. лв, така че...данъците Ви се разпределят по други пера  ;D вашата субсидия е 180 хил. лв.
3. Коледуването е народен обичай, а не християнски такъв. Даже бих Ви обърнала внимание, че вярващите празнуваме Рождествени празници, а не Коледа. Разликата е огромна и ако я разберете, то ще вникнете в същината на проблема Ви с учебната програма. Явно не Ви се нравят българските традиции и обичаи, а отклонявате гнева си към вярванията ни. Ако сте и гневна за яденето на свинско, то пак би трябвало да преосмислите позицията си, защото за нас е отменено жертвопринушението в своята цялост.
4. Ничии деца не биха били възпитани в религиозни ценности в училище - и Рождество, и Байрям се учат децата как се празнува от семейството си ;)
Съмнявам се Вашите деца да имат какъвто и да било допир до православни свещеници, най-малкото без Ваше желание и знание.

Turas:

--- Quote from: muti6 on December 21, 2011, 18:31 ---Ето за това говорех Светлина!!В случая просташко е само твоето държане,говорене и мислене.

--- End quote ---
Ти зорлем подклаждаш огъня! Зарежи я, ще попише па ще миряса!!! :)

havaika:

--- Quote from: Шали on December 21, 2011, 18:35 ---1. Щом Ви интересува - ето, медиите Ви информират. Все пак важно е и чия е инициативата по разобличаване на агентите и т.н. В Православието няма лицемерие и това го доказва за пореден път.
2. Само нашата църква има приход за годината над 3 млн. лв, така че...данъците Ви се разпределят по други пера  ;D вашата субсидия е 180 хил. лв.
3. Коледуването е народен обичай, а не християнски такъв. Даже бих Ви обърнала внимание, че вярващите празнуваме Рождествени празници, а не Коледа. Разликата е огромна и ако я разберете, то ще вникнете в същината на проблема Ви с учебната програма. Явно не Ви се нравят българските традиции и обичаи, а отклонявате гнева си към вярванията ни. Ако сте и гневна за яденето на свинско, то пак би трябвало да преосмислите позицията си, защото за нас е отменено жертвопринушението в своята цялост.
4. Ничии деца не биха били възпитани в религиозни ценности в училище - и Рождество, и Байрям се учат децата как се празнува от семейството си ;)
Съмнявам се Вашите деца да имат какъвто и да било допир до православни свещеници, най-малкото без Ваше желание и знание.

--- End quote ---
Не съм доволна от отговора.Само се замазва положението във Вашата религия.И тъй,като тумора е стигнал всички нива,имате отчаяна нужда от враг (Шейтаните не ви водят към Вяра Надежда и Любов)  на Църквата. Удобно намирате в такъв мюсюлманите.На калпав ... и космите му пречат-НАЛИ? И да не намеквате,че като не желая децата ми да коледуват,че сме врагове на Родината ни ::) ???
 И тъй като постоянно натрапвате религиозни наставления Ви съветвам да завършите Ислямския институт и постъпите на работа в Главно Мюфтииство ;DВиждам имате таланта да насочвате хората кое е добро и кое е зло ,но нещо бъркате времето.Нито сме средновековие,нито сме Комунистически строи ;)   Всеки сам избира ,и нямаме нужда от кръстоносци-настойници.Благодаря за загриженоста но и сами се справяме в нашата религиозна обшност а и желаем по далечко Шайтани!
  И накрая 11-а божа заповед гласи:"Не прави това което правят свещениците" ;D

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version