Български > Религия и мистика

За религиите.

<< < (33/96) > >>

Шали:

--- Quote from: havaika on December 21, 2011, 23:24 ---...

--- End quote ---
Ти за мюсюлманка ли се имаш? че нещо тотално се обърках.
Всъщност ми е все тая. Защото знам какво е ислям и какво е мюсюлманин...и разни други подробности знам. Ти си се специализирала в проучване на БПЦ  ;D Чак почнах да те съжалявам за тези 2 млн. (1 660 000 :D) Глупава ли сиили не си в час - казах ти, че само нашата църква в един малък, но много важен град има приход над 3 млн. за тази година.
На другите простотии какво да ти отговарям. БПЦ се занимавала с помаците  ;D :D ;D

А за кланянето ти, ми на който щеш се кланяй, слабо ме касае. На отец Иван ли, на Ванга ли, на бащата на Плевнелиев ли - твоя си работа. Мога да поръчам некоя икона с техен лик да се изработи да ти направя армаган за празниците. :)
Хайде всичко ти най-убаво...в делата е истината ;)

gece yolcusu:

--- Quote from: Шали on December 22, 2011, 01:55 ---........   само нашата църква в един малък, но много важен град има приход над 3 млн. за тази година........

--- End quote ---

Привет Шали....  :)

Наистина ли един православен храм може да има такъв приход, и то в малък град. Замисляла ли си се - това са много пари. Ако няма развит бизнес, който да е тяхна собственост - не вярвам от дарения да се събират толкова пари, като се знае как дарява българина.
 В нашия град пък - хотела щеше да го купува бизнесмен помак и изведнъж.. хоп - хотела бе закупен от митрополията. Цената дадхвърля 1 млн.
  Ха де...  от къде тези пари бе.... хайде сега...... това си е бая работа - както казват хората !?
И се чудя - като е толкова богата духовната власт, защо не помогнат на отеца който се грижи за бездомните... Иван ли беше. Вчера по Дарик радио молеше за някакви си 30 хиляди лева, за да си платят дългове.

Поздрави!    ;)

gece yolcusu:
Някой знае ли колко пари отпуска държавата на Главно Мюфтийство, и дали въобще отпуска?
Според мене, като равнопоставени граждани на една държава в която би трябвало да има и равнопоставено отношение към официално признатите религий - средства да бъдат пропорционално разпределяни....

Шали:

--- Quote from: gece yolcusu on December 22, 2011, 11:53 ---...

--- End quote ---
Геджи, привет :)  Много ми е драго да те "видя" :)
Не ми се ще да го играя говорител на БПЦ, но натам се извъртяха нещата, а и няма как да не ти отговоря на теб :) та...за ислям субсидия 180 хил. лв.  http://hpberov.blogspot.com/2010/12/2011.html. Този въпрос никога не е бил в интересите ми, но ако се разровиш в нет-а ще намериш юридическа информация какво, защо и как се гласува относно тези пари.
Със сигурност за нашата църква "Св. Георги" приходите са в такива огромни размери, заради голямата чуждестранна и българска посещаемост като религиозен център от световна величина. Това също за мен не е мн важно, но питат - аз отговарям според възможностите си. И да, църквата получава огромни дарения, както и всеки заможен мюсюлманин прави такива към джамийските настоятелства. И двамата го знаем ;)
Относно отец Иван, той развива приюта от много години и до сега винаги с подкрепата и даренията на вярващи. Там проблемите са административни и отделно от това има съпротива на местно ниво.
Освен него има още стотици примери за българи, които живеят вярата и обичта си към Бог. Убедена съм, че и ти знаеш за много медийно неизвестни истински хора :)

Поздрави! :)

muti6:
Не виждам никакъв смисъл от тази тема,по- добре е  да бъде изтрита!

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version