Български > Религия и мистика

За религиите.

<< < (72/96) > >>

Subeyi Kurt:
Мариана, благодаря за труда ви. Бихте ли отговорили и на въпроса на ботев към мен,
Целия коран ли е с проповеди на Мохамед?
защото той предпочита да не ми вярва, може би щото нямам брада.  ;) Обяснете му че в Корана няма проповеди на пророка ни Мохаммед (мир на душата му) Благодаря предварително.

Mariana:

--- Quote from: subigi kurt on July 10, 2012, 15:27 ---Мариана, благодаря за труда ви. Бихте ли отговорили и на въпроса на ботев към мен,
Целия коран ли е с проповеди на Мохамед?
защото той предпочита да не ми вярва, може би щото нямам брада.  ;) Благодаря предварително.

--- End quote ---

Ти отговориш по-добре от мен.
Имай вяра в себе си.

И това дали ще ти повярват или не, едва ли зависи точно от брадата, особено, когато така или иначе не се виждаме едни други :)

А иначе най-лесно е човек и сам да потърси информация, понеже, ако не друго, живеем във време, когато за всичко кажи-речи може да се намери информация.

Из http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%BD

"Коранът (от арабски: أَلْقُرآن, Qur'ān, "четиво, лекция") е свещената книга на исляма, съставена в писмен вид около 650 г. по време на халифа Осман.

Според ислямската традиция той е низпослан на части в продължение на 23 години на пророка Мохамед (570 - 632) от Аллах. Мохамед е бил на 40 год., когато в пещерата Хира, близо до свещения град Мека, чува за пръв път гласа на ангела Джибрил (Гаврил).

Коранът се състои от 114 сури (глави), подредени от дълги към кратки, които биват според мястото на откровението мекански и медински. Сурите са разделени на аяти. Някои сури, обикновено в началото си, съдържат аяти със скрит смисъл, наречени Хуруфу Мукатта.

За мосюлманите Коранът съдържа словата на Аллах. Още от времето на Мухаммад сурите от Корана се наизустяват,[1] а хората, наизустили целия Коран, се наричат хафъзи (хуфаз)"

Из http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%BE%D1%85%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%B4

"Около 610 г. Мохамед започва да се уединява в пещерата Хира на планината Нур в околностите на Мека по време на месец Рамадан. Там той пости и се отдава на молитви. Една нощ е посетен от архангел Гавраил (Джибрил), който му заповядва: „Чети“ или „Рецитирай“. Според ислямската традиция Мохамед е неграмотен и не може да чете. Впечатлен от случката, той се връща при Хадиджа, която го признава за пророк и става първият човек, приел исляма. Скоро тя е последвана от едва 10-годишния братовчед на Мохамед Али и близкия приятел на пророка Абу Бакр. В продължение на дълги години Джибрил разкрива на пророка Божието слово - съдържанието на Корана. Мохамед проповядва 3 год. само на близки приятели и познати. После, към 613 г., се отдава на публични проповеди."

zinia:

--- Quote from: subigi kurt on July 09, 2012, 21:55 ---За бога сте права,че е един за всички жива съществa, но става въпрос за умишленнoтo дегенериране на посланията на общият ни пророк Иса( Исус) мир на душата му. Иначе не би идвал друг и последен за да се сложи край на всички нередности относно Аллах (Господа) и неговата воля. Всичко е записано и наизустено пряко от Пророка ни Мохаммед ( мир на душата му) Пътят на логиката и разума е един ;)

--- End quote ---

Допускаш голяма грешка като казваш за Христа "мир на душата му", тъй като Господ Иисус Христос се възнася на небесата 40 дни след Своето Възкресение от мъртвите.

tersid:

--- Quote from: zinia on July 10, 2012, 15:53 ---Допускаш голяма грешка като казваш за Христа "мир на душата му", тъй като Господ Иисус Христос се възнася на небесата 40 дни след Своето Възкресение от мъртвите.

--- End quote ---
Как така е възкръснал след като е бог. Боговете могат ли да умират и да възкръсват.

botev:
Дрън, дрън! По скоро бих повярвал в летящото килимче на Аладин! :D Ако Мохамед говори от името на Гавраил тогава не е пророк! А как е разпознал гавраил, да не е бил Антихрист-Сатана?
И как така е бил и светски водач и религиозен едновременно? ;) Мохамед е бил използван от далновидни хора подобно на християнството от Константин за подчиняване на масите на религиозна основа!

Хубаво е някой да премести тия безсмислици в темата религия!

--- Quote from: tersid on July 10, 2012, 15:59 ---Как така е възкръснал след като е бог. Боговете могат ли да умират и да възкръсват.

--- End quote ---
Не знам могат ли! Ти знаеш ли? :P

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version