Author Topic: Относно имената на Помаците  (Read 29453 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Turas

• Forum fan
Относно имената на Помаците
« on: January 08, 2012, 10:04 »
Какви имена носят помаците по света? В Турция, Гърция, България, Македония, Европа, Америка.....
Ако помаците са траки-мюсолмани защо трябва да носят турски имена, а не тракийски? Да направим един списък с тракийски имена за внуците си.
Герула, Летия, Астарта, Ерфей.......

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
Ynt: Относно имената на Помаците
« Reply #1 on: January 08, 2012, 12:29 »
Какви имена носят помаците по света? В Турция, Гърция, България, Македония, Европа, Америка.....
Ако помаците са траки-мюсолмани защо трябва да носят турски имена, а не тракийски? Да направим един списък с тракийски имена за внуците си.
Герула, Летия, Астарта, Ерфей.......

Остави тракийските та си се върни на чисто булгарските като Асена, Атила, Ирник, Карлук, Урал,Таркан, Тарду, Ергенекон, Демир, Боян, Буян, Бай,Батур, Барган, Балтар, Балака, Балабан, Арал, Атаман, Сунгур, Азак и пр.виж линка. Народ без корени не е народ. Най-лесно е да присвояваш или употребяваш чужди корени като паразитите.
Булгари елате на себе си
8)

http://www.frmtr.com/kultur/1846585-eski-turkcede-erkek-isimleri.html

Offline Turas

• Forum fan
Re: Относно имената на Помаците
« Reply #2 on: January 08, 2012, 16:42 »
Гаранция, че не си помак! К'во ме боли мен какви имена носят българите? Аз питам за помаците!!!

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #3 on: January 08, 2012, 17:06 »
Вологез какво се правиш на недоносче би трябвало да знаеш когато приемаш
мюсюлманлъка си има определени критерии един от тях е имената пък и нашите
ПОМАЦИ са едни от най-стрикните в испълнението на исляма това се знае от цял свят.
Едно време когато са одили да стават аджии са ходели боси за да имат повече себаб.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #4 on: January 08, 2012, 18:02 »
Гаранция, че не си помак! К'во ме боли мен какви имена носят българите? Аз питам за помаците!!!

Volgogez, mi nali Trakite uj sa bulgari, koeto oznachava che tezi imena sa i trakiyski. Ey, golemi koriozi stava tuk s Balkandjiite. :D ;D :D
Ne te boli za vashite si imena no se barkash za drugite : Eh pusta surovica desi? :D

Offline skoti3

• Forum fan
« Reply #5 on: January 08, 2012, 18:22 »
Направо ме развесели този subigi kurt , но като чета и аз мисля, че не си помак.

Offline Turas

• Forum fan
Re: Ynt: Относно имената на Помаците
« Reply #6 on: January 08, 2012, 19:02 »
когато приемаш
мюсюлманлъка си има определени критерии един от тях е имената
Тъй ли? Значи Турците на са мюсолмани щом нямат арабски имена!!!

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #7 on: January 08, 2012, 19:16 »
Вологез защо се правиш на охапан от млада булка.
когато говорим за ПОМАЦИ не трябва да се бъркат
турци българи гагаузи или каквито и да е.......
Та аз Ибрахим ага когато ми се родиха децата
знаеш ли има един специялен ритоал за нас
Само бащата има право да сложи името на детето
желателно е да исползваш стоте имена на Аллаха с.в.с.
взимаш го в ръцете и му прошепваш името на ухото
например аз Ибрахим.....слагам твоето име..............
от тук нататък твоето име ще бъде Ибрахим и след
това изочаваш по същият начин няколко дуви от корана
и задължително трябва да пресъства и ходжата
Това сме ние ПОМАЦИТЕ

Offline Turas

• Forum fan
« Reply #8 on: January 08, 2012, 19:22 »
Ми хубаво, ама на който помак примерно името му е Десислав какво да прави? Да напусне помакистан ли? Ако ти се роди дъщеря защо да не и прошепнеш в ухото - Летия?

Offline Turas

• Forum fan

Offline BG POMAK

• Senior member
Към Субиги Курт. Не оправдавам и помаците, които се християнизират, защото никога няма да ги приемат "другите". Тук в Кърджали има християни, които са се покръстили през 1912г. , но още не ги приемат, напротив ги обиждат. Това са тъй наречените Франгаджии преселници от Петково, Смолянско. Що се отнася за това, че се опитваш да ме наречеш "псевдо". Ще ти кажа, че религията е в сърцето и всичко извън него се нарича твоето "псевдо". Все пак, ако ми обясниш какво означава твоя псевдоним ще науча нещо ново. Извинявам се, но от история не разбирам. Разбирам от строителство и проектиране. Ако сметнеш за необходимо мога да ти дам всякаква консултация  в тая област, включително и по градоустройство.
Предлагам в този сайт да си помагаме взаимно, кой с каквото може, а не да спорим и да се обиждаме. Предполагам, че сайта е създаден за да се сплотяваме и обединяваме, а също така и да се подпомагаме.
В Кърджали турците могат да се карат помежду си понякога, но стане ли въпрос на техния интерес веднага се сплотяват. В резултат на това имат големи успехи пример с ДПС.

Offline Turas

• Forum fan
Субиги е пра-българска титла, означаваща победител! Като например - кана субиги Крум Страшни (803-814). Разбира се има и други версии, но тая се приема. Курт, пак е старобългарско име означава Вълк. И свава - Победителя Вълк. Всъшност се оказа, че нашия Куртчо е чист българин, правеш се на турчин! :)

Offline BG POMAK

• Senior member
Благодаря ти Вологез за разяснението и информацията, отнасяща се за понятието Субиги Курт. Така трябва на комуникираме и си помагаме. Ако нещо те интересува в областта на строителството, заповядай ще ти дам всякаква консултация.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
Към Субиги Курт. Не оправдавам и помаците, които се християнизират, защото никога няма да ги приемат "другите". Тук в Кърджали има християни, които са се покръстили през 1912г. , но още не ги приемат, напротив ги обиждат. Това са тъй наречените Франгаджии преселници от Петково, Смолянско. Що се отнася за това, че се опитваш да ме наречеш "псевдо". Ще ти кажа, че религията е в сърцето и всичко извън него се нарича твоето "псевдо". Все пак, ако ми обясниш какво означава твоя псевдоним ще науча нещо ново. Извинявам се, но от история не разбирам. Разбирам от строителство и проектиране. Ако сметнеш за необходимо мога да ти дам всякаква консултация  в тая област, включително и по градоустройство.
Предлагам в този сайт да си помагаме взаимно, кой с каквото може, а не да спорим и да се обиждаме. Предполагам, че сайта е създаден за да се сплотяваме и обединяваме, а също така и да се подпомагаме.
В Кърджали турците могат да се карат помежду си понякога, но стане ли въпрос на техния интерес веднага се сплотяват. В резултат на това имат големи успехи пример с ДПС.

Сергей, прочети ми постинга още веднъж за да разбереш че думата псевдо не се отнася към теб а към псевдонима ми. Интересно защо сте се хванали за псевдонима ми, нима няма друго за какво да спорим. Все едно да спорим дали ти си руснак. :D Не е важно кай как се казва а какви идеи има и какво защитава. Надявам се за по-съществен диалог. Поздрави!

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
Субиги е пра-българска титла, означаваща победител! Като например - кана субиги Крум Страшни (803-814). Разбира се има и други версии, но тая се приема. Курт, пак е старобългарско име означава Вълк. И свава - Победителя Вълк. Всъшност се оказа, че нашия Куртчо е чист българин, правеш се на турчин! :)

Вологез, я не ме разсмивай. Истинското ми име е арабско но не съм арабин нали. :D  Псевдонима ми може да подскаже на българските шовинисти които се правят на богоизбрани само че, cкито-сармати-булгари-хуни-тюрки са един и същ еволюционен политически формат.
Cубиги,  субeги, субейи, субаши, субай са производни тюркски думи използвани от античните тюрки, Османлиите и сега. Дядо ми е бил Субаши в О.Империя. Курт можеш да го интерпретираш като човек който сам си върши работата. ;D