Български > Дискусии
Митът за етническата и религиозна толерантност в България
Svetlina:
--- Quote from: havaika on April 25, 2012, 06:02 ---http://btvnews.bg/bulgaria/sdt-v-strasburg-zabrani-na-blgariya-da-izselva-romi.html
http://btvnews.bg/tazi-sutrin/razgovori-s-gosti/shche-chistish-mrsna-tsiganka.html
--- End quote ---
Циганите и евреите са били подлагани неколкократно на гонения в Германия, Франция, Испания и Италия след като са стъпили на този континент, доведени от османлиите, разбира се.
За циганите специално Европа дава мило и драго да не мърдат от там, където са, за да не им развалят подредените страни и да не споделят с тях социалните си придобивки.
Това е и причина повечето български мюсюлмани в Европа да запазят българските си имена, за да не ги възприемат като мюсюлмани или цигани.
Хава, я ми кажи ти защо споделяш тази новина? Защото циганите ще продължават да са привилигеровани в България, т. е. ако нарушават законите няма да бъдат наказвани и обществено порицавани или имаш друг мотив?
Можеш ли да ни обясниш вътрешните ти подбуди какви са, за да привлечеш нашето внимание с това съобщение?
ibrahim65:
И това ли е лъжа.
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4666551
skoti3:
Ти сигурно по 100 пъти публикуваш едни и също нещо. И така да, може би в Османската империя не се е живяло толкова зле за времето. Това, което е било, че немюсюлманите са имали по малко права от мюсюлманите, е сега ако отречеш, направо не знам. Ще се откажа да влизам в този сайт.
ibrahim65:
Всеки е бил равен пред закона но на вас не ви се е плащало данаци то всъщност и сега не искате ама нейсе.
Погледни записките за Батак на два етажа училище къщи били са доста по заможни от ПОМАЦИТЕ,нали ,,ушким,, заради това са ги нападнали.
Но който е искал да става войвода или е вадил нош от нош е умирал.
Можиш спокойно да не влизаш едва ли някой ще си умъкне главата.
skoti3:
--- Quote from: ibrahim65 on May 05, 2012, 23:57 ---Всеки е бил равен пред закона но на вас не ви се е плащало данаци то всъщност и сега не искате ама нейсе.
Погледни записките за Батак на два етажа училище къщи били са доста по заможни от ПОМАЦИТЕ,нали ,,ушким,, заради това са ги нападнали.
Но който е искал да става войвода или е вадил нош от нош е умирал.
Можиш спокойно да не влизаш едва ли някой ще си умъкне главата.
--- End quote ---
Хахаха. То днес на никой не му се плаща данъци. Кажи ми някой на който му се плаща- било то българохристиянин, българо мюсюлманин, помак, турчин, циганин или каквито друго има ? Е преди имало е данъци, които за християните са били по-голями, мюсюлманите от своя страна са имало доста повече права и привилегии и то по закон. Накрая се правят вече реформи, но през по-голяма част от Османското владичество е било така. Е не се сърдя, такъв е бил живота и не само на балканите, но да дойде сега някой да ми говори, че е не е било така няма да се съглася. Ти още малко ще изкараш, че периода е бил Българско робство в Османската империя :D
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version