Türkçe > Güncel
Bir gazete haberi: Türkleşmiş pomaklar
parko:
7 haziran sayılı Sözcü gazetesinden alıntı. Kayseri Erciyes, Elazığ Fırat ve Malatya İnönü Üniversitesi tarafından hazırlanan raporla,Türkiye'deki etnik grupların nüfusları belli oldu. Proje kapsamında insanların hangi kökenden, mezhepden yada tarikattan olduklarının profili çıkarıldı. Buna göre bazılarına göre Türk, bazılarına göre Slav ırkından olan Pomaklar da 600 bin civarındalar ve tamamıyla Türkleşmiş durumdalar! deniyor. Ve haritada belirttiklerine göre sadece Ankara civarında pomaklar. Şimdi ben istanbulda yaşaıyorum ve burda yaşayan tanıdığım yüzlerce pomak var. Ve sizinde bildiğiniz gibi daha bir sürü şehirlerde yaşayan pomaklar varken, bu gazete yada üniversiteler neye göre bu araştırmayı yapmışlar, böyle bir sonuca varmışlar? Konunun en can sıkıcı tarafı da,Türk'leşMİŞ!!! kısmı. Pomaklar bu araştırmayı yapanlardan daha Türktür!!! Bu konuyla ilgili gazeteyede mail yolladım fakat hiç bir cevap alamadım.TÜRK'leşmiş derken acaba patriyotlar alınmasın ama, bizi onlarla mı karıştırıyorlar acaba? Çünkü araştırmaya göre adı geçmeyen tek grup Patriyotlar!
Bursa:
Sevgili dostum gazete haberine tepkinizi çok iyi anliyorum.Aynı hisleri taşiyorum daha fazlasınıda yazmak isterdim lakin kafam çok karışık..
Тоска:
Daha çok karışacak bursa merak etme ;)
Ziyaretçi:
kafamın karışıklığı gazete haberine değil.. Kökenim konusunda araştırma yapıp gerçeklerle yüzleşmeye yetecek vasıflara sahibim.. Sanırım kafa karışıklığımı yanlış yorumladınız.. Yorum yapmadım. Siteyi incelemem daha cok vaktimi alacak .. Sağlam olmasi için yorumlarımı şimdilik esirgedim. Saygılarımla.
bello:
Herkesin kafası çok karışacak.. ama inanın sonuç çok olumlu olacak ;)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version