Български > Дискусии
Защо Арменците си запазиха имената по време на Възродителния Процес
havaika:
Питам се и нямам отговор на този въпрос.Ровя се в документи и откривам единствено ДС агенти участващи в геноцида на лоялни граждани(мюсюлмани) към родината им България.Питам и защо въвличат държава ,която не е тяхна родина да се създаде конфликтни точки с Република Турция.Известно е ,че арменци са по ухажвани и предпочитани от мюсюлманите родени в България.Тази тема не желая да почива на расизъм към арменците-просто търся отговори.Моля дискотирайте да си направим реални изводи . :)
ibrahim65:
Здр. havaika,интересен въпрос задавате.Според мен те са по образовани и организирани.
Арменците във Турция са едно нищо.Просто ги презират заради извършените золуми през 191....г.
Но и там са на добро място просто разполагат с пари и свобода,но не са предпочитани от турците
защото и те като българите се гордеят със свойте чети който не са признавали жена ли е деца ли са.
Subeyi Kurt:
--- Quote from: ibrahim65 on April 06, 2012, 20:30 ---Здр. havaika,интересен въпрос задавате.Според мен те са по образовани и организирани.
Арменците във Турция са едно нищо.Просто ги презират заради извършените золуми през 191....г.
Но и там са на добро място просто разполагат с пари и свобода,но не са предпочитани от турците
защото и те като българите се гордеят със свойте чети който не са признавали жена ли е деца ли са.
--- End quote ---
Арменците винаги са били на ниво както в империята така и в републиканското време. В последните години на империята виждаме над 10 арменски министри, стотина посланници и консули и много генерали ( паши). Арменците подведени от Русия изневеряват на родината си и очаквайки че ще им дадат държава започват масово изтребване на кюрдското население в Источна Турция след което идва и възмездие. Това става по време на 1. Св. Война когато западът иска да си сподели земите на О.Империя. Мюсулманите в Империята показват че са достойни да си опазят държавата. Само в Чанак Кале жертвите ( шехити) са над 250 000. На Источния фронт Саръкамъш замръзват от студа над 70 000 аскера. Починалите от глад и епидемии хора са многократно повече( около 2.5 милиона.
Сега в Истанбул живеят и работят нелегално повече от 100 000 арменци дошли от Армения. Арменците в Турция са предимно златари, търговци и банкери. Няма каквото и да е напрежение нито с тях нито с евреите, гърците, булгарите и пр.но никой да не си мисли че те са по-важни с нещо от другите. ;)
havaika:
Но защо не им се сменят имената по време на Възродителния процес със звучно българско име ;)Тука нещо мрише на мърша ;DА на нас ни ги смениха с Калашников.И те пак в БГ са златари и интилигенция.Помаците май са зачислени към чистотата и къде има ископ с лопати и кирки.Защо?Защо? Защо?Защо нашата държава тачи чуждоземци а нас презира?Този отговор търся.Не че арменците нямат права под слънцето,но и аз искам да се топля под неговите лъчи.... ;)
ibrahim65:
havaika незнам защо незнам, знам че караха подред.
Първо ПОМАЦИТЕ, след това турците,може би щяло да дойде и тяхният ред, знам ли.
Може би са имали по голяма закрила от някой или се нагаждат тихомълком.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version