Български > Дискусии
Защо Арменците си запазиха имената по време на Възродителния Процес
Rasate:
--- Quote from: havaika on May 06, 2012, 16:31 ---Какво е общото с темата...Краставиците:.дъра-бъра,дъра-бъра,дъра-бъра ;D
.Историчарите(поръчковите на ДС) ще ти дадът златен медал за цитиране
Нато,СССР,МИ 6,5,4,3,2,1 не са съществували 1912г и последвалите зверства и палежи на помашки села на 5 Възродителни процеса.Друго оправдание за геноцида 130г ??? ???
--- End quote ---
Затова писах-последният възродителен процес.
Докато другите не са били държавна политика,макар,че са одобрявани от държавата.Всичко е било насочено поради една единствена причина-премахване на турското влияние в България.
Знаем,че обаянието на Османската империя е бил прекалено силено сред мюсюлманите в България.Османската империя и Турция умело са ухажвали мюсюлманите по линия на религията и те винаги са били инструмент за вмешателство във вътрешните работи на България.
Мога да кажа,че всичко е следствие на политиката.
От 1903 г. Османската власт подкрепя гръцките андарти в избиването на българите -екзархисти.По време на Балканската война кръстилката е организирана от ВМОРО.
През същата 1912/13 г. редица помаци са се били срещу българите в организирани чети или като част от турският аскер.
Положението е различно през 1917-1918 г.,когато България и Османската империя са съюзници.Тогава българи-християни в едно с помаци и турци са се защитавали от нахлуването на гърците.
Виж тук е писано за това:
http://www.pomak.eu/board/index.php?topic=2578.0
Поздрави
Turkoaz:
--- Quote from: Rasate on May 06, 2012, 16:19 ---Дори и като част от НАТО съседите пак не крият своите аспирации:
Карта в официален турски учебник за началните училища в окръг Истанбул. Цяла Тракия заедно с Южна България до Пловдив, част от Армения, Грузия, Кипър и Иран са включени в теритоията на неоосманската държава.
http://www.mediapool.bg/нови-турски-учебници-поставят-част-от-южна-българия-в-границите-на-турция-news157015.html
--- End quote ---
--- Quote ---След избухването на скандала новият шеф на образователната дирекция в Истанбул Муамер Йълдъз заяви, че е шокиран от картата, която определи като "огромна и недопустима грешка, която може да породи остри дебати".
След като се извини публично за гафа на своя предшественик, той съобщи че вече е започнало разследване по случая.
Има сериозни и груби грешки и в новите учебници по история, в които инспекторите в Министерството на образованието в Анкара не са видели, че едни от най-важните национални празници на светската република не са отбелязани изобщо - 30 август- денят на победата на младотурците начело с Ататюрк и 23 април – денят на националната независимост и младежта, когато Меджлисът отваря за първи път вратите си.
--- End quote ---
http://www.mediapool.bg/нови-турски-учебници-поставят-част-от-южна-българия-в-границите-на-турция-news157015.html
Подобни карти има много в Интернет. Не само турски ала и гръцки "византийски" и български "на три морета".
Даже има карти в които Турция изобщо я няма. До Анкара е Гърция а отатък Армения и Кюрдистан.
Недопустимо е да се преподава по този начин в училище и това е обяснено както се вижда и от турците.
А Вие Расате показвате така нещата все едно Турция знае за това и го подкрепя и продължават да учат по тези карти и искат да превземат България ;D
Относно тезата ви, че "възродителният процес" е провокиран от турски тайни служби пак смятам, че е неверна.
Изселвания има още от началото на века. Над милион са изселени.
Има и през 50-те има и през 70-те години. Няма нищо общо с "турската агентура".
Прирастът на мюсюлманите е голям. Раждаемостта сред християнското население пада точно защото вече са "асимилирани" от комунистическата идея и се отдалечават от Християнството. Докато сред мюсюлманите макар и да има изключения продължават (нелегално) обрязването на момчетата и запазването на религиозните традиции.
Точно мюсюлманите са "опасни" за Партията.
Имах един файл във формат PDF в който имам стенограма с изявлението на другаря Тодор Живков където той казва, че "ако не ги изселим след 20 години тук ще стане втори Кипър". За съжаление след зарязаване с троянски кон се наложи да преинсталирам Уиндоус и загубих този файл. Търсих в интернет но не успях да открия тези стенограми отново и не мога да приложа линк като доказателство за твърденията ми относно изказването на Живков.
Но предполагам, че повечето сте видяли подобни материали.
Изселването на българските турци и помаци е съзнателно и подготвено и си един вид етническо прочистване както и да го въртите господа "патриоти".
Първоначално са предоставени много права на тези малцинства това е факт.
БКП се опитва да внедри Азербейджанския Модел в България но виждат, че това население не се отдалечава от традициите си и се увеличава с с много бързи темпове и променят рязко политиката си.
Тодор Живков може да е изглеждал като селянин или да е изглеждал прост но е бил много интелигентен в това няма спор.
Аз не мисля, че той не е предчувствал разпада на СССР и Варшавският Пакт и за това своевременно е решил да "прочисти" колкото се може България от малцинствата.
havaika:
Недей ме разсмива. ;D Как може да се наричаш религиозни фанатици патриоти... ??? Те просто мразят егоистично и все турци и помаци им са били виновни.Патриотизма не може да се гледа на религиозна плоскост както ни агитираха.Църквата запазила българщината,а забравят че през турско са се градили десетки църкви.Вслетсвие на тази аксиома може да се твърди,че османците запазили българщината чрез градеж на черкви което е масово явление 17-18в.
Rasate:
--- Quote from: havaika on May 06, 2012, 19:30 ---Недей ме размива. ;D Как може да се наричаш религиозни фанатици патриоти... ??? Те просто мразят егоистично и все турци и помаци им са били виновни.Патриотизма не може да се гледа на религиозна плоскост както ни агитираха.Църквата запазила българщината,а забравят че през турско са се градили десетки църкви.Вслетсвие на тази аксиома може да се твърди,че османците запазили българщината чрез градеж на черкви което е масово явление 17-18в.
--- End quote ---
18-19 век е строителството.Повечето църкви в България са от 19 век.
Rasate:
--- Quote from: Turkoaz on May 06, 2012, 17:47 ---http://www.mediapool.bg/нови-турски-учебници-поставят-част-от-южна-българия-в-границите-на-турция-news157015.html
Подобни карти има много в Интернет. Не само турски ала и гръцки "византийски" и български "на три морета".
Даже има карти в които Турция изобщо я няма. До Анкара е Гърция а отатък Армения и Кюрдистан.
Недопустимо е да се преподава по този начин в училище и това е обяснено както се вижда и от турците.
А Вие Расате показвате така нещата все едно Турция знае за това и го подкрепя и продължават да учат по тези карти и искат да превземат България ;D
Относно тезата ви, че "възродителният процес" е провокиран от турски тайни служби пак смятам, че е неверна.
Изселвания има още от началото на века. Над милион са изселени.
Има и през 50-те има и през 70-те години. Няма нищо общо с "турската агентура".
Прирастът на мюсюлманите е голям. Раждаемостта сред християнското население пада точно защото вече са "асимилирани" от комунистическата идея и се отдалечават от Християнството. Докато сред мюсюлманите макар и да има изключения продължават (нелегално) обрязването на момчетата и запазването на религиозните традиции.
Точно мюсюлманите са "опасни" за Партията.
Имах един файл във формат PDF в който имам стенограма с изявлението на другаря Тодор Живков където той казва, че "ако не ги изселим след 20 години тук ще стане втори Кипър". За съжаление след зарязаване с троянски кон се наложи да преинсталирам Уиндоус и загубих този файл. Търсих в интернет но не успях да открия тези стенограми отново и не мога да приложа линк като доказателство за твърденията ми относно изказването на Живков.
Но предполагам, че повечето сте видяли подобни материали.
Изселването на българските турци и помаци е съзнателно и подготвено и си един вид етническо прочистване както и да го въртите господа "патриоти".
Първоначално са предоставени много права на тези малцинства това е факт.
БКП се опитва да внедри Азербейджанския Модел в България но виждат, че това население не се отдалечава от традициите си и се увеличава с с много бързи темпове и променят рязко политиката си.
Тодор Живков може да е изглеждал като селянин или да е изглеждал прост но е бил много интелигентен в това няма спор.
Аз не мисля, че той не е предчувствал разпада на СССР и Варшавският Пакт и за това своевременно е решил да "прочисти" колкото се може България от малцинствата.
--- End quote ---
Картата не е от Интернет,а от материали за началното обучение одобрено от образователното министерство на р.Турция и поради това се разрази голям скандал.
Раждаемостта е обратно пропорционална на образоваността.Поради капсулираността на мюсюлманските групи при тях по бавно настъпват образователните процеси,както и миграцията им към градовете,което се отразява и на раждаемостта.Т.е по бавно се европеизира.Но като цяло мюсюлманите не са опасни за целостта на България,а провежданата от МИТ пропаганда.
Дори мога по различни данни да кажа,че изселването бе доброволен процес-говорил съм с много хора от т.нар. изселници-никой не ги е карал насила да се изселят.
Т.е. изселването пак се дължи на пропагандаторската политика на МИТ-сред помаците се създаваха митове колко е видиш ли хубав животът в Турция-Турция се превръщаше в лелеена мечта.
Имах много приятели помаци и доста си общувахме-те ми обрисуваха колко била хубава Турция,макар родителите им да заминаха,доста се върнаха разочаровани от видяното.
И сега сред много помаци се създават митове за просперитетът на Турция.
Ще ви дам един пример:
-Една позната Мюрен-баща и е от Гоце Делчев спореше с мен,че Турция била втората икономическа сила в света след Китай-докато и обяснявах,че не е права -че на първо място са САЩ ,а после Китай,а Турция е някъде към 20 място,и дали не са объркали подреждане по показатели на темповете на икономическо развитие за 2011 година със подредба по икономическа сила -тя направо изпадна в истерия и избухна -и започна да ме обвинява в какво ли не-Че Турция ми била виновна за всичко.
С този абзац исках да ви покажа ,че дори и в днешното общество на Интернет и лесният достъп до информация пак могат да се създадат митове относно каквото и да е -представете си как това е било през 70 години сред тези общности.
Като обобщение-мога с ръка на сърцето да кажа,че пропагандаторската война между Запада и Изтока бе спечелена категорично от Запада начело със САЩ. За тази война работеше цялата филмова индустрия-и на базата на тази война от 90 до 92 година за САЩ потегли почти целият млад професионален елит на България.Изселиха се около 900 000 наши млади надежди за бъдещето.90% от моите приятели създадоха семейства извън България и никога няма да се върнат тук.
Поздрави.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version