Български > Дискусии

Нима трябва да си затваряме очите пред проблемите на Помаците?

<< < (8/21) > >>

Radoslav:
На мене произхода ми е ясен. Ти кажи кво мислиш, какви сме ние помаците според тебе?

KaraIbrahim:
Малко е дълго за обясняване.С две думи само - според мен ние сме били славяни,които са приели исляма.Никога не сме имали самосъзнанието на българи,даже поради простата причина,че Родопите през по-голямата част от историята на България са били под управлението но Източната Римска империя - Византия.Християнството също не е било популярна религия,нищо че е била официална и в двете държави,под чието управление сме били в различно време.През Средновековието предците ни са изповядвали своите езически ритуали и са имали свободата да го правят.Именно затова са се заселили при нас и богомилите-пак славяни,без българско самосъзнание.Впоследствие по едни и ли други причини са приели исляма.
  И сега като си идеш на село и си заведеш приятел от Пловдив например,ще те попитат-българче ли е или си е от наште?Замисли се защо е така.

Subeyi Kurt:

--- Quote from: Radoslav on April 17, 2012, 23:16 ---На мене произхода ми е ясен. Ти кажи кво мислиш, какви сме ние помаците според тебе?

--- End quote ---

Стоян Динков е категоричен - Помаците в болшинство са Печенези. За това в някои раёни Помаците се самоопределят като Турци.
Куманите и Аварите също са Тюрки. На запад това вече не се и успорва, а за Булгарите още се търси подходяща формула която да уйдиса на съвременните българи.  :D :D :D

ibrahim65:
Radoslav защо не играеш открито не ти ли омръзна да играеш една и съща роля.
Сега пак ще те потупат по рамото ти за тях си голямата работа няма що.
ПОМАК със българско самосъзнание   ??? манджа с грозде  ;D

Да аз съм Помак, кадето и да съм Помак,
има ли по леко от това, да съм аз Помак.
Да аз съм Помак,за вас и за тях Помак,
има ли по гордост от това, да съм аз Помак.

Radoslav:
Че сме славяни славяни сме ама българите също са славяни бе мой. А пък от де разбра кво самосъзнание са имали богомилите не разбрах. Хората са си от България и там им е възникнала религията следователно си е доста вероятно да са имали българско съзнание. А пък тва за българин ли или наше момче си идва от друго нещо. Щото навремето за старите хора българин е значело християнин ама сега не е така точно.  И не знам колко не са били християни ама до Барутин има камъни останали от една църква и то не малка.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version