Български > Дискусии

Нима трябва да си затваряме очите пред проблемите на Помаците?

<< < (15/21) > >>

Hat:

--- Quote from: botev on April 18, 2012, 19:48 ---Да бе.... Хаинбоаз, димитровград, софия, пловдив, варна, баташки водносилов път, АЕЦ Козлодуй ..... са все строени от българи-мохамедани! :D :D :D :D :D Тиквичката ми тя! :D :D :D

--- End quote ---
Най работливият от всички българи би трябвало да знае,че всеки един от горе изброените обекти е станал и с труда на много помашки бригади,както всеки новопостроен жилищен блок в София сега.

Svetlina:

--- Quote from: Hat on April 19, 2012, 10:17 ---Най работливият от всички българи би трябвало да знае,че всеки един от горе изброените обекти е станал и с труда на много помашки бригади,както всеки новопостроен жилищен блок в София сега.

--- End quote ---

По-точно би било да се каже с помощта на "строителни войски", поделение на БНА ръководено от ГУСВ, ако не си спомняш, създадено от Ал.Стамболийски, за да избегне ограниченията на Ньойския договор.
Не изкривявай фактите. Аз лично съм ходила на селскостопански и строителни бригади като ученичка, студентка и работеща по 3 месеца в годината, беше задължително - това беше действителността; баща ми, майка ми и лелите ми, дядо ми - свещеник - също са участвували в строителството на национални обекти след 9 септември 1944 г., за да им дадат разрешение да учат.

Subeyi Kurt:
Нищо не е в състояние да обясни защо мюсулманите ( Помаци и Турци ) и ромите ги вземаха само в тези трудови повинности за да копаят, градят, да изкарват руда или лигнитни въглища от подземни или открити рудници и пр. Това беше открита и явна фашистка дискриминация която показа че България е майка за едни и мащеха за други. Бригадите са си друго нещо и не ги бъркайте тук за оправдание.

Svetlina:
Хайде стига вече с тия лъжи. В строителни войски служеха (както и в "Белене") всички синове, близки и роднини на безпартийни, да не говорим за предишните поколения. Даже не им даваха да учат. Вуйчо ми е бил в същото положение.

А всички "онеправдани малцинства" се състезаваха в образованието ИЗВЪН КЛАСИРАНЕТО. Тъй че не ги разправяй тия лакардии по кръчмарски. РАБФАК какво беше според тебе?

havaika:

--- Quote from: Svetlina on April 19, 2012, 14:26 ---Хайде стига вече с тия лъжи. В строителни войски служеха (както и в "Белене") всички синове, близки и роднини на безпартийни, да не говорим за предишните поколения. Даже не им даваха да учат. Вуйчо ми е бил в същото положение.

А всички "онеправдани малцинства" се състезаваха в образованието ИЗВЪН КЛАСИРАНЕТО. Тъй че не ги разправяй тия лакардии по кръчмарски. РАБФАК какво беше според тебе?

--- End quote ---
Навярно твоите хора са били ръководители.И баща ми умря на 44г а неговите ръководители "миньори" взимат тавана пенсии и се чукат в гърдите че са строили.........с химикал в ръка >:(

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version