Български > Дискусии
Нима трябва да си затваряме очите пред проблемите на Помаците?
havaika:
--- Quote from: Svetlina on April 19, 2012, 22:38 ---Бог да го прости баща ти!
А на тебе да ти прости глупостите.
--- End quote ---
Значи за теб са глупости >:(Ти виждала ли си как се мъчи човек болен от силикоза.Да не може да си вземе въздух и постояно преди да умре да ползува помпа за асмата придобита от тия рудници.АЗ съм го изпитала на гърбат си. >:(
Svetlina:
--- Quote from: havaika on April 20, 2012, 09:43 ---Значи за теб са глупости >:(Ти виждала ли си как се мъчи човек болен от силикоза.Да не може да си вземе въздух и постояно преди да умре да ползува помпа за асмата придобита от тия рудници.АЗ съм го изпитала на гърбат си. >:(
--- End quote ---
Виждала съм достатъчно мъка и страдание от всякакъв род, Хавайке. Затова смятам, че най-ценно на тоя свят е здравето и живота сам по себе си. Ако ти се иска да споделяш, прави го, ще ти олекне, но не си мисли, че си единствената познала страданието.
Radoslav:
--- Quote from: KaraIbrahim on April 18, 2012, 22:39 --- Интересно защо в Босна не се смятат за българи,нали са преки наследници на богомилите?Явно не са имали българско самосъзнание.И там,и в Гора - Косово,и в Северна Гърция - изобщо навсякъде нашенците си се водят като нашенци.И не за да подчертаят различната си религия.
Ачерквата в Барутин ви е оставено мираз от византийците.Но не за да се молят дедите ти,а за да бъде в полза на минаващите по Виа Егнация.Ако дедите ти са били християни,щеше да има и останки от християнски гробища.
Чети,моето момче,чети.Историята е интересна наука.
--- End quote ---
Абе кви българи в Босна кви пет лева те гоня? Тва че са приели богомилската вера си е друаг работа. Аз ти казах че богомилите са дошли от България и че първите богомили са били българи. И пак си сънувал нещо ми са струва. Работил съм в Гърция и от гърците много добре знам кво е виа Егнатиа и от къде е минавала. Тва е пътя от Солун за Истамбул и хич не минава през Барутин. И за кво да стоят църкви извън града или селото ей така за пътниците. По голяма простотия не бях чувал. А за християнските гробища да те светна. След възсродителния процес колко стари мюсюлмански гробища останаха? Не разрушиха ли сумайти камъни? Така е станало и като сме приели исляма. Сичкото старо е трябвало да се забрави и рааруши. И гледам че натам по Гоце Делчевско бая са забравили кви са и само като им кажеш че навремето са били българи скачат като попарени. Срамота е. Горд съм че съм мюсюлманин ама не ма е срам че навремто прадедите ми са били българи християни. Даже съм горд че съм от такъв народ де е имал велика култура и е дал на света много. А вие вие сами ще се закопайте щото и да знайте кви сте ва е срам да си кажете и аз не знам защо. Ваща работа е дърво без корен. Урочасани ли сте кви сте и аз незнам. Ко сте урочасани да ви побаям с една барутинска баялка?
Излела е змия под яврово корено
адно око водяно друго око огняно
пукнало са водяно угасило огняно
урчища уруклища.
Radoslav:
--- Quote from: havaika on April 19, 2012, 21:39 ---Като не са били набутани в рудниците мюсюлмани на кой тогава са сменяли имената 72г?
По време на Възродителния процес местните жители преживяват трудни моменти, като дори се стига до противопоставяния на едни срещу други. На 13 март 1972 година урановият рудник в близост до селото е обграден от униформена и цивилна полиция, с цел смяна на имената на миньорите. Те се съпротивляват, като настава ръкопашен бой. Миньорите са смазани от бой и закарани в Девин, където са сменени имената им.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%B0%D1%80%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%BD
--- End quote ---
Хавайке сигурно по добре знам от тебе за тва щото дядо ми рахметлията е бил от тия миньори.....
Subeyi Kurt:
--- Quote from: Radoslav on April 20, 2012, 21:02 --- А за християнските гробища да те светна. След възсродителния процес колко стари мюсюлмански гробища останаха? Не разрушиха ли сумайти камъни? Така е станало и като сме приели исляма. Сичкото старо е трябвало да се забрави и рааруши. И гледам че натам по Гоце Делчевско бая са забравили кви са и само като им кажеш че навремето са били българи скачат като попарени. Срамота е. Горд съм че съм мюсюлманин ама не ма е срам че навремто прадедите ми са били българи християни.
--- End quote ---
Ясен си ми ти; партийно наследство!!! 8) Сега бъди откровен и ни кажи кои от родата ти са били бивши паpтийци или верни комсомолци. ;)
Ей туканка никога не съм се лъгал, чесна дума!!! :D :D :D
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version