Author Topic: Купувам  (Read 10079 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline mitio88

 • Candidate member
 • *
 • Posts: 4
Купувам
« on: May 17, 2012, 13:06 »
1. КАРТИНИ от български и чуждестранни художници. Независимо от техния размер, материала върху който са изпълнени / платно, фазер, дъска, шпертплат, хартия, картон, коприна и др. / и техниката в която са / маслени бои върху платно, картон, хартия, гваш, цветни, черно-бели рисунки, литографии, гравюри и други авторски техники/. Картините могат да бъдат и в повредено състояние, с или без рамки и независимо от това дали са подписани и датирани или не. Произведенията могат да бъдат на известни български и чуждестранни художници, както и на не толкова популярни творци. Важно за откупуването на творбата е нейните художествени характеристики да съвпадат с концепцията на галерията. Всички тези произведения могат да бъдат както от по-ранни периоди / 18, 19 век/ така и създадени в наши дни.

2. ПЛАСТИКА от бронз, порцелан, теракота, гипс, слонова кост, стъкломаса и всякакви други материали. Хубаво е произведенията да са запазени в цялостния си вид, но могат да се купят и повредени. Пластиките могат да бъдат на прочути или неизвестни български, европейски и световни творци, независимо дали са подписани, маркирани, сигнирани, номерирани. Интересува ни пластика от всякакъв сюжет и размер.

3. МЕБЕЛИ и ОГЛЕДАЛА независимо от тяхното състояние и вид, произведени до 1940 г. Предпочитани са стилни мебели произведени в края на 19 началото на 20 век, в добро състояние и с художествена стойност. Не са предпочитани обемни мебели като спални, гардероби, легла, шевни машини, портманта и др. Интерес представляват декоративни фонтани, витражи, врати и части от ковани огради, декоративни градински елементи създадени до края на 30-те г. на 20 век.

4. ОРДЕНИ и МЕДАЛИ независимо от тяхната степен, държава и време на връчване. За предпочитане е да са с ленти, кутии и грамоти за връчване.

5. ОРЪЖИЯ - щикове, кортици,саби, шпаги, ятагани, ками, ножове и всякакви други хладни оръжия, пушки, пищови, барутници, всякакви военни атрибути. Военни униформи на всякакъв вид и род войски от български и чуждестранни армии, независимо от техния чин, окомплектация и размер. Бойни знамена - четнически, революционни, официални военни - български и чуждестранни.

6. МОНЕТИ от всякакъв материал, български и чуждестранни, отсечени до 1940г./изключение правят някои от българските юбилейни монети/.

7. ПОЩЕНСКИ МАРКИ издадени преди 1930г. Могат да бъдат филателни цялости / филателни материали, пликове, пощенски картички/. Марките могат да бъдат унищожени / използвани, пътували , с печат / или нови.

8. ЗНАЧКИ - военни, спортни, рекламни и др. до 1940г. /Излкючение правят олимпийските значки и значките на футболните клубове - до края на 20 век/.

9. ИКОНИ - нарисувани до началото на 20 век. Иконите могат да бъдат руски, български, гръцки, с и без обков, домашни, пътнически, военни. Икони представляващи църковна утвар несе купуват!

10. ПОЩЕНСКИ КАРТИЧКИ и ФОТОГРАФИИ от всякакъв вид и тематика , до 1940г. За търговския вид на картичките и фотографиите е задължително те да са в добро състояние.

11. ЧАСОВНИЦИ - дамски и мъжки ръчни, джобни, настолни, каминни, стенни, паркетни, корабни, от всякакъв материал, марки и системи. Запредпочитане е да бъдат работещи, да имат колекционна стойност и да са известни марки.

12. ПИСАЛКИ - Montblanc, Pelikan, Parker, Kaweco и др.

13. Ръкописни книги, акции, облигации, грамоти, афиши, плакати до 1940г.

14. ДЕТСКИ ИГРАЧКИ -кукли, мечета, влакчета, колички, войници, игри до 1940г.

15. МУЗИКАЛНИ ИНСТРУМЕНТИ с антикварна и историческа стойност.

16. КИЛИМИ - ръчно тъкани персийски, чипровски и всякакви източни килими / за предпочитане до 1940г./

17. БИЖУТА от злато, сребро и платина с брилианти, сапфири, рубини и др. скъпоценни камъни , с емайл или без допълнителна украса, но с художествена стойност. Бижутата могат да бъдат пръстени, гривни, обеци, брошки, колиета, игли и т.н.

18. ОСВЕТИТЕЛНИ ТЕЛА - полюлеи, аплици, нощни лампи, отделни абажури, газени лампи, свещници - до 1940г.

19. ЕТНОГРАФИЯ - пафти / чапрази /, гривни, обеци, колани, сърмени елеци, гюмове, ибрици, тасове, женски, мъжки, детски носии, носии, наргилета, медни съдове, писани стомни.

20. ИНТЕРИОРНИ ПРЕДМЕТИ произведени до 1940г. Предметите могат да бъдат от порцелан, стъкло, керамика, сребърни и посребрени, от др. метали. Това могат да бъдат сервизи, вази, свещници, кани, халби, фруктиери, бонбониери, кутийки,самовари, прибори за хранене и т.н.

21. СТАРИННИ РАМКИ за картини и фотографии от всякакъв материал,независимо от техния размер и състояние.

22. Всякакви други старинни предмети, каквито прецените, че биха представлявали интерес за нас / стари шишета от парфюм, емайлирани табели, стари автомобили и мотоциклети и т.н./ Моля пращайте снимки

Offline cvet4etooo

 • Candidate member
 • *
 • Posts: 2
Re:Продавам
« Reply #1 on: October 02, 2012, 19:08 »
Здравей,аз съм художничка,бих искала да предложа картините си,ето някои от тях ,ако си заинтересован ето skype: cvet4etooo

Offline ka4ama4ka

 • Candidate member
 • *
 • Posts: 1
Re: Купувам
« Reply #2 on: November 24, 2012, 16:11 »
Имам няколоко картини, които продавам - повечето са съвременни, едната е стара, черно-бяла (мисля че е графика) на конник.

Offline kameliq

 • Candidate member
 • *
 • Posts: 1
Re: Купувам
« Reply #3 on: January 31, 2013, 11:30 »
Имам картина която продавам,ако се интересувате e-mail: bf176@abv.bg или skype: kamsityyy-kt

Offline dstoqnow

 • Candidate member
 • *
 • Posts: 1
Re: Купувам
« Reply #4 on: February 07, 2013, 09:11 »
Здравейте!Разполагам с доста стари картини,графики и икони на известната българска художничка Станка Димитрова (художествената галерия в Кърджали носи нейното име)
Ако искате оставете имейл да ви ги изпратя или телефонен номер да се чуем :)
Моят имейл е dstoqnow@abv.bg
Поздрави!

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42