Български > Дискусии

В памет на Баташките мюсюлмани !

<< < (11/51) > >>

Николай:
subigi kurt Нека да спазваме етикета, говори ми на Вие понеже не ме познаваш ! И следващото нещо, пак във връзка, че не ме познаваш, не ме характеризирай какъв съм аз и тия като мен !!! Аз уважавам всички..... които си го заслужат !
Всички сме били поне по 1 път в Турция и сме видели първобитно общинния строй на обитание на "могъщата" ни съседка. Големите градове са като оазиси сред многобройното чергарско население в Анадолата.
Гордеете се много с великия Истамбул, а ако не бяха руснаците да ни спрът през 1913 той отдавна щеше да е в границите на България.

ibrahim65:

--- Quote from: ibrahim65 on June 22, 2012, 22:03 ---Паисий Хилендарски
Истинското му име се предполага, че е Пенко Банов.

Из „Паисий” от Иван Вазов

И вдигна тез листи, и викна високо:
„ От днес нататък българския род
История има и става народ!”
Нека той познае от мойто писание,
Че голям е той бил и пак ще да стане

....че и ний сме дали нащо на светът
И на вси словене книга да четат,
И кога му викат : „Българину!” бесно,
Той да се гордее с това име честно!!

--- End quote ---

„ От днес нататък българския род

На какви источници се е позувал аджаба.

И кога му викат : „Българину!” бесно,
Той да се гордее с това име честно!

Интересно кой и защо им са викали ,,бесно,,
и..
Хей  юроде защо се срамуваш да се наричеш българин.

Защо ли ги е било срам.

EvroPOMAK:
Из „Помашкият Паисий” по Асан Абазов

Как е създадена една История от една Хистерия спрямо един Помашки Паисий !?!  ::) ;D ;)

И вдигна тез листи, и викна високо:
„ От днес нататък Помашкият род
Нека той познае от мойто писание,
Че голям е той бил и пак ще да стане

....че и ний сме дали нащо на светът
И на вси Помаци по Балкана книга да четат,
И кога му викат : „Помако!” бесно,
Той да се гордее с това име честно!

Subeyi Kurt:

--- Quote from: Николай on June 23, 2012, 12:32 ---subigi kurt Нека да спазваме етикета, говори ми на Вие понеже не ме познаваш ! И следващото нещо, пак във връзка, че не ме познаваш, не ме характеризирай какъв съм аз и тия като мен !!! Аз уважавам всички..... които си го заслужат !
Всички сме били поне по 1 път в Турция и сме видели първобитно общинния строй на обитание на "могъщата" ни съседка. Големите градове са като оазиси сред многобройното чергарско население в Анадолата.
Гордеете се много с великия Истамбул, а ако не бяха руснаците да ни спрът през 1913 той отдавна щеше да е в границите на България.

--- End quote ---
Нека да спазваме етикета, говори ми на Вие понеже не ме познаваш !   Егаси и тъпизма :D
Ако искаш уважение първо трябва да не се държиш провокативно и да ръсиш глупости. Русия ви била спряла за да не превземете Истанбул. :D :D :D Трябва да знаеш че историята е различна от тая която ти я е разправял дядото ти. Русия е тази която ви насъска срещу Империята, та защото сте много юнаци се събрахте сите балканджии барбар со Гърция, Сърбия и Черна Гора та нападнахте в гръб, когато Османлиите воюваха с Италия.
Когато пишеш за чергари първо си виж родината в кое положение е. Отиди по Кърджалийските села за да видиш че половината къщи са покрити с камъни и половината села нямат хигиенична вода за пиене. Виж в какво състояние живеят ромите и тогава прави критики за други.

Ето ти линк за ''най-изостаналите'' вилаети в ТР и сам си прави сметката кой на какво дередже е.

http://www.google.com.tr/search?q=%C5%9EIRNAK&hl=tr&prmd=imvns&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=bKHlT5izEMrY4QTIvqy8AQ&ved=0CGsQ_AUoAQ&biw=1024&bih=649#hl=tr&tbm=isch&sa=1&q=VAN&oq=VAN&aq=f&aqi=g10&aql=&gs_l=img.3..0l10.79957.81070.0.83283.3.3.0.0.0.0.160.457.0j3.3.0...0.0.bdaLzV8VtTQ&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&fp=21d28a97a4187a7&biw=1024&bih=649

http://www.google.com.tr/search?q=D%C4%B0YARBAKIR&hl=tr&prmd=imvns&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=Q6LlT9f4Csmp4gTa7r3HAQ&ved=0CG0Q_AUoAQ&biw=1024&bih=649

Николай:
   Преди да говориш вземи прочети архивите от Балканската война и виж кво пишее. Цар Фердинант получава директна заплаха от руския цар, че ако дори 1 български войник стъпи в Истамбул ще срещне руската армия, нееее защото руснаците защитават Османската империя а защото искат Истамбул за себе си. В официалната история пише, че в българската войска при Чаталжда избухнала епидемия и видишли за това пастъплението спряло. Прочети също и Румънските архиви (публикувани са в интернет) там също пише как руснаците, през втората балканска, заплашват румънския крал, че ако не нападне България, точно докато българската армия почти е унищожила  гръцката а сръбската е в процес на отстъпление, руски войски ще влязат в Румъния.
Русия НЕ иска промяна на статуквото на балканите. Чети и анализирай преди да говориш, кой кого насъскал !
   И даа това което твоя милост нарича "егаси и тъпизма" се нарича етикет на общуване между непознати, ползващ се от хора с поне елементарна култура.
    :D О забога защо ли съм си въобразил, че тук има такива !?!?  Все пак това не се учи на тютюневите ниви !
    Както и да е... няма да говоря вече за неща които нямат нищо общо с темата.

Кажете сега за "баташките" мюсюлмани !?!

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version