Български > Дискусии
Re: Произход на българите !
Marlboro:
--- Quote ---Леле колко мъка има по белия свят!
Когато е бил жив Херодот на Балканите не е имало империи ,а народи и етнически Полиси(градове)-но лаик като теб не може да го разбере.
--- End quote ---
Lele kak'v bezmozachen haidyt si Rashko, tova tyk koq Imperiq e haidyte peshterski ;
The Achaemenid Empire (/əˈkiːmənɪd/; Old Persian: Haxāmanišiyā; c. 550–330 BCE), or First Persian Empire
Radvam se , che me priblijavash do Darvin , a ti peshterniq haidyt si lika -prilika s maimynkata my ;D
Marlboro:
--- Quote ---Изясни значението на термина "Предна Азия" и след това пиши !!!
--- End quote ---
K'vi sa tiq prostotii Rashko "значението на термина "Предна Азия""...chakai da si pomislq Predna Aziq trqbva da se namira otpred Aziq a zadna Aziq zad Aziq nali taka haidyte, 'shto ti hlopa daskata Rasite?
Predi poqvata im v "predna Aziq" koi sa predscite na drevnite turki Rashite peshterski , moje li da mi kaesh ??
P.S.
Posledniq ti post izobshto nqma da go komentiram :-X kato maloymen haidyt , shtoto veche davkahme i predavkahme tezi izfabrikyvani karti i izmisleni sachineniq.
Ne , zaradi spora s teb dyshko-haidyshko, a zardi tova che nqmam vreme da otdelq za haidyshkite ti tapotii, shtoto izchislih, che moq jivot priblizitelno 9 godini e za razvlecheniq, a s vas haidytite vseki ima glavobolie, kato poslednite s glavobolie sa EU ot polyostrov Evraziq.
Rasate:
--- Quote from: Marlboro on July 30, 2013, 06:13 ---Lele kak'v bezmozachen haidyt si Rashko, tova tyk koq Imperiq e haidyte peshterski ;
The Achaemenid Empire (/əˈkiːmənɪd/; Old Persian: Haxāmanišiyā; c. 550–330 BCE), or First Persian Empire
Radvam se , che me priblijavash do Darvin , a ti peshterniq haidyt si lika -prilika s maimynkata my ;D
--- End quote ---
Не давай карти,а учи ИСТОРИЯ.
Персийската империя е имала мимолетно влияние на Балканите,но те не са били част от нея.Има кратко иранизиране на имената на Одриските царе,но така също има и по късно хеленизиране.
Картата ,която даваш не е реална -а хиперболизирана за сметка на Одриското царство,които са имали реално влияние по течението на Марица до Бизантион.
Ето какво пише през V в. пр.Хр. Тукидид : "Одриското царство се простира от Абдера към Черно море (Еквисински понт) до устието на река Дунав (Исътр)...Навътре в страната растоянието от Бизантион до Струма (Стримон) се взима от добър пешеходиц за 13 дни."
Но и тогава не е централизирана държава,а механичен сбор от васални на Одриският цар градове и племена.
Marlboro:
Bre, selski haidyte, v Odriskoto tcarstvo nai-golemiq "grad" e naigolqmoto selo ot vsichki stotitci sela, kato tova selo v momenta e pod qzovir Koprinka do dneshnoto selo Koprinka Kazanl'ashko, kakvo vliqnie moje da ima Odriskoto tcarstvo koito sa ot razlichni pridoshli narodi s razlichni ezitci i nikoga ne mogli da oformqt voenno i politichesko vliqnie v regiona, zaradi tova che sa s razlichni ezitci i kyltyri pridoshli v razlichni vekove i imat vrajeski konflikti pomejdy im. Asimilirani i sistemazirani v antichno Makedonskata imperiq i kyltyra s antichno makedonski ezik pri Filip II.
Marlboro:
Da ne vzemesh da mi zabravish vaprosa otnovo s manichkoto fasylche, selski haidyte !
Predi poqvata im v "predna Aziq" koi sa predscite na drevnite turki Rashite peshterski , moje li da mi kaesh ??
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version