Български > История

ПОМАЦИТЕ и Битката при Чанаккале !

<< < (8/10) > >>

Subeyi Kurt:

--- Quote from: Svetlina on June 29, 2012, 20:03 ---Ти пък какво общо имаш с Турция, освен, че ходиш на гурбет там и я величаеш?!  За каква цена говориш?!

--- End quote ---

Ти първо ми отговори защо българските журналисти величаят Турция.
Ето ти само един пример със скорошна дата:
 По- благоприятен период за Турция в това отношение едва ли е имало някога. Постиганият ръст на БВП в страната през последните години контрастира ярко с кризата, която не само разтърсва Европа, но и е повод за „искри” между двете страни на Океана, когато се търси първопричина и изход. Европа дискутира, а Турция разпростира амбициите си, политико-икономически, от Балканите през Близкия изток, та до Кавказките републики. Дава подслон за дебати в Истанбул и Анкара по всички геополитически проблеми и конфликти, които светът трябва да реши, ако иска да оцелее.
http://novinar.bg/news/polozhitelnite-stapki-na-turtciia-v-es_Mzk2NzsxNA==.html
----------------------------------------------------------------------------------------
Щом се интересуваш да ти кажа и за връзката ми с ТР. Мисля че тя се базира само на безпределна и взаимна любов, и нищо повече.
Надяванм се да си се просветнала достатъчно. ;)

onegavon:

--- Quote from: subigi kurt on July 02, 2012, 14:43 ---Случайно да знаеш, че ако извадиш славянските, латинските, гръцките, келтските, сарматските, иранските, тюркските и пр. думи, май че ще ти потрябва голяма лупа за да търсиш български думи в езика с който си служиш. Та и азбуката ви не излезе нещо славяно-булгарска, а египетска - къптица. Преди латинската и арабската азбука тyрците са използвали собственната си Гёк Тюрк а после Уйгурската азбука.

Да си чвал за Уйгурският Каганат Кочо ( Koço Uygur Kağanlığı (840-1250)  May che i imeto kocho ne e bwlgarsko a tursko. :D

Така че не ми се фръцкай напразно, а чети и се замообразовай като кака ти Светла. ;D

http://www.gokturkce.net/yazi/gokturk-orhun-alfabesi/
http://www.forumdas.net/serbest-kursu/uygur-alfabesi-64909/

--- End quote ---

Мале, колко се неграмотен!Няма какво да вадя съвременния български език е южнославянски и лексиката му е основно славянска.Гърцизмите и турцизмите са сведени до минимум след Освобждението. Кирилицата е създадена в България в двора на княз  Борис по държавна поръчка, като по-практична от глаголицата и е изцяло съобразена със звуците  в старобългарския, който си е славянски.Що се отнася  да коптската азбука близостта и с българската се дължи на елементарната причина , че и двете заимстват знаци от гръцката.Запомни коптска , а не къптска.

Ти последно турчин ли си или уйгур или си последния оцелял тюркут защото само те са писали с Орхонските руни доста преди да се пръкнат огузите ,чийто наследник си ти.
Така, че ти не ми се фръцкай, ами чети и престани да се асоциираш със всичко тюркско.Това е все едно аз да ти обяснявам как ние сме съпричастни в откриването на хелиоцентричната система защото Коперник е славянин. Вие имате един много хубав  лаф за такива като тебе " Нерде Ямбол,нерде Стамбол".

Subeyi Kurt:

--- Quote from: onegavon on July 02, 2012, 19:13 ---Мале, колко се неграмотен!Няма какво да вадя съвременния български език е южнославянски и лексиката му е основно славянска.Гърцизмите и турцизмите са сведени до минимум след Освобждението. Кирилицата е създадена в България в двора на княз  Борис по държавна поръчка, като по-практична от глаголицата и е изцяло съобразена със звуците  в старобългарския, който си е славянски.Що се отнася  да коптската азбука близостта и с българската се дължи на елементарната причина , че и двете заимстват знаци от гръцката.Запомни коптска , а не къптска.

Ти последно турчин ли си или уйгур или си последния оцелял тюркут защото само те са писали с Орхонските руни доста преди да се пръкнат огузите ,чийто наследник си ти.
Така, че ти не ми се фръцкай, ами чети и престани да се асоциираш със всичко тюркско.Това е все едно аз да ти обяснявам как ние сме съпричастни в откриването на хелиоцентричната система защото Коперник е славянин. Вие имате един много хубав  лаф за такива като тебе " Нерде Ямбол,нерде Стамбол".

--- End quote ---

Никой не ви бръсне, но вие си се смятате за нещо, въпреки че още нямате никакво определение за произхода на българите. Не може и да има защото трябва да изброявате редица племена населяващи Балканите, Средна Азия, Анадола, Тибет, Хиндикуш, Такламакан, Каракум, Таръмската долина, Хунските племена, Индоевропейските, Романските и много др. Нарекли са ви Булгар което на Турски означава мешано, а според някои лингвисти означава бъркачи, разбърквачи надигащи глава и пр.
Затова не се бъркайте много по тези теми, зщото ще ви падне калпака и ще ви лъсне келавата глава.
Съсредоточете се в други по-ползотворни теми за да избавите мизерувщото ви население. ;)

onegavon:
Май ти се бъркаш където не ти е работа и си присвоявяш чужда история.Колкото и да е мизерстващо населението ни още не сме стигнали да се возим в автобуси разделени с перде на две части и да живеем в шатри.Както в Източен Анадол.Не ми се правете на големи богаташи.

Последно не разбрах уйгур ли си ,турчин ли си или тюркут? Или и ти не знаеш какъв си ?

Subeyi Kurt:

--- Quote from: onegavon on July 04, 2012, 15:14 ---Май ти се бъркаш където не ти е работа и си присвоявяш чужда история.Колкото и да е мизерстващо населението ни още не сме стигнали да се возим в автобуси разделени с перде на две части и да живеем в шатри.Както в Източен Анадол.Не ми се правете на големи богаташи.

Последно не разбрах уйгур ли си ,турчин ли си или тюркут? Или и ти не знаеш какъв си ?

--- End quote ---

За по-конкретно, за да не ти се бърка главата, достатачно е да знаеш че съм от тези дето са ви управлявали 500 и кусур години. Надявам се да ти е улекнало :D :D :D

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version