Български > История
ПОМАЦИТЕ и Битката при Чанаккале !
ibrahim65:
Аз имам пролята кръв там, и със букви е изписано името ми, сложен съм на неговото име,
когато човек е на това място Чанакале няма как да не се разчуства и да не изтръпне от вълнение.
Имено за това нещо казвам че костите в Батак трябва да зе поставят на мястото им по определен ритоал и че тази ,,сергия'' e подигравка за тези хора.
Svetlina:
--- Quote from: KaraIbrahim on June 24, 2012, 00:42 --- Типичен за средностатистическия българин негативизъм!
..........
--- End quote ---
А защо не публикувате българска статия за тези събития, ами все турски, а? Че и на турски език!
Типично за средностатистическия мюсюлманин явление, нали?!
Subeyi Kurt:
--- Quote from: Svetlina on June 24, 2012, 12:03 ---А защо не публикувате българска статия за тези събития, ами все турски, а? Че и на турски език!
Типично за средностатистическия мюсюлманин явление, нали?!
--- End quote ---
Напълно изкуфяла горката, не знае че заради такива като нея ксенофоби и мегаломани сега някои Помаци говорят само Турски език.
Не и обръщайте внимание и си я оставете да си се пени сама в унаследената и злоба. ;D
onegavon:
--- Quote from: KaraIbrahim on June 24, 2012, 00:42 --- Типичен за средностатистическия българин негативизъм!
Нека да почетем паметта на загиналите и от двете страни на фронта и да не оспамваме всака свястна публикация.
--- End quote ---
Статията е тъпа нищо повече. И на мене ми е кофти, че загубихме заедно с вас войната, ама да се преувеличава по такъв нелеп начин значението не една битка е глупаво. Австралийците и новозеландците няма какво да ги оплакваме, чий са го дирили в Дарданелите. Повечето от тях са били доброволци така, че няма какво да ги съжаляваме.
Subeyi Kurt:
--- Quote from: onegavon on June 24, 2012, 14:15 ---Статията е тъпа нищо повече. И на мене ми е кофти, че загубихме заедно с вас войната, ама да се преувеличава по такъв нелеп начин значението не една битка е глупаво. Австралийците и новозеландците няма какво да ги оплакваме, чий са го дирили в Дарданелите. Повечето от тях са били доброволци така, че няма какво да ги съжаляваме.
--- End quote ---
Ти си нямаш на представа какво е станало там. Най-голямата до тогава световна армада се мъчи да пренине Дарданелите. Прави няколко десанта но неуспешни. Водят се ръкопашни боеве. Лeeло се е кръв на поразия. Нямаш си на представа каква бомбардировка са правили военните кораби на завоевателните сили. Накрая тези сили разгромени, разбират с кого си имат работа. Ти си нямаш на представа какво означава да дадеш 250 000 жертви на eдин фронт. Нямаш си на представа какъв героизам са показали тези които са отбранявали родината си. Не знаеш че никой войник не е напуснал фронта въпреки сигурната му гибел.
Сигурно не знаеш че всяка година тук се прави възпоменателна церемония на дошлите от Англия, Нова Зеландия, Франция и Австралия официални военни и близки на загиналите.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Atatürk'ün 1934 yılındaki anzak kutlamaları için gönderdiği vurucu mesajın içindeki bir cümle. mesaj şu şekildedir:
"bu memleketin topraklarında kanlarını döken ingiliz, fransız, avustralyalı,yeni zelandalı, hintli kahramanlar! burada, dost bir vatanın toprağındasınız. huzur ve sükun içinde uyuyunuz. sizler, mehmetçiklerle yanyana koyun koyunasınız.
uzak diyarlardan evlatlarını harbe gönderen analar! gözyaşlarınızı dindiriniz. evlatlarınız bizim bağrımızdadır. huzur içindedirler ve rahat uyuyacaklardır. onlar bu toprakta canlarını verdikten sonra, artık bizim de evlatlarımız olmuşlardır.”
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version