Български > Дискусии
Защо да съм горд, че съм потомък на БЪЛГАРИ
seidol:
Трябва да сме горди че сме потомъци на Българи, но не и че сме днескашни българи. Излезте на улицата и погледнете какво се случва...
А колкото до теориите на някои, по-горе споделили собствените си мисли по въпроса, че българите произлизат от не-знам-къде си, и не спират да го повтарят като коне с капаци, то няма нищо вярно, но навярно ще бъда оборен, след това ми мнение.
Rasate:
--- Quote from: Suleyman.45 on December 06, 2012, 08:19 ---Govorimiyat ezik ne kriteriy za prinadlejnost kum opredelena natziya Ujna Amerika bez Braziliya govori ispaski,Braziliya portugalski.Ima afrikanski durjavi s frenski ezik,no nikoy ne smyata,che te sa frantzuzi.Kolkoto do temata za gordosta na bulgarite te sa gordi samo pred komputrite si kudeto izbivat jalkite si komleksi.S malki izklucheniya te sa veche edin napulno izkreyzil narod.Alkohola prekalenata upotreba na svinsko gi unijtoji fizicheski i duhovno.
--- End quote ---
Ходил ли си в Бразилия или в някоя страна на Южна Америка-испански(кастилски) и португалски говорят поради това,че тези територии са владени от тези държави-т.е. тези езици са говорими от потомците на дошлите от Европа и Африка чужденци,докато местните индианци си говорят на техните си езици-научават испански или португалски едва в училищата.
Не мога да отрека,че има и влияние върху езикът на индианците,но то се свежда от 10-до 30%
От друга страна мога да те уверя,че в Испания официалният език е кастилският,нарочен за испански.В Каталуния например говорят катала,който е съвсем различен език,в Галисия-галисийски,а пък баският език не спада дори към индоевропейската езикова група.
http://bg.wikipedia.org/wiki/Галисийски_език
http://bg.wikipedia.org/wiki/Каталонски_език
http://bg.wikipedia.org/wiki/Баски_език
Т.е. мой човек-Западна Европа така наречените диалекти са си съвсем различни езици като Ирландският,Уелският,Шотландският,Катала,Баският,Галисиано,Сицилиано,Неаполитано и пр.
От друга страна пък мога да кажа с ръка на сърцето да кажа,че множество езици като Датски,Норвежки и Шведски са един език-Скандинавски(северонемски),като хърватски,бошняшки и сръбски са също един език(наложен от сръбската репресивна машина).
Затова не говори за езици без да знаеш как стоят реално нещата-има политически сформирани езици,без видими разлики.
Например Норвежците говорят датски с шведски акцент,а разликата между шведският и норвежко-датският е като между шопски и македонски,а разликата между австрийски немски и германски немски е като между български и македонски. ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Т.е. Великобритания,Франция,Испания и Италия са държави сформирани от множество етнически групи политически обединени в една държава.
Поздрави
С.Стефанов:
Цитат на Seidol "Трябва да сме горди че сме потомъци на Българи, но не и че сме днескашни българи. Излезте на улицата и погледнете какво се случва...
А колкото до теориите на някои, по-горе споделили собствените си мисли по въпроса, че българите произлизат от не-знам-къде си, и не спират да го повтарят като коне с капаци, то няма нищо вярно, но навярно ще бъда оборен, след това ми мнение. "
Напротив,напълно споделям мнението ти. Даже ще добавя,че нас помаците ни познават по физиономията ни.Били сме с по-широки скули,което са го забелязали истински българи.Българите от къде произлизат,това си е тяхна работа и е излишно да ни занимават и ни губят времето във този сайт.Аз съм горд,че съм се родил и живея в България,но не споделям твърдението,че съм потомък на българи.Може да има някое мижаво коренче,но това не определя моето самоопределение.
Родопчанин:
--- Quote from: С.Стефанов on December 09, 2012, 18:15 ---Цитат на Seidol "Трябва да сме горди че сме потомъци на Българи, но не и че сме днескашни българи. Излезте на улицата и погледнете какво се случва...
А колкото до теориите на някои, по-горе споделили собствените си мисли по въпроса, че българите произлизат от не-знам-къде си, и не спират да го повтарят като коне с капаци, то няма нищо вярно, но навярно ще бъда оборен, след това ми мнение. "
Напротив,напълно споделям мнението ти. Даже ще добавя,че нас помаците ни познават по физиономията ни.Били сме с по-широки скули,което са го забелязали истински българи.Българите от къде произлизат,това си е тяхна работа и е излишно да ни занимават и ни губят времето във този сайт.Аз съм горд,че съм се родил и живея в България,но не споделям твърдението,че съм потомък на българи.Може да има някое мижаво коренче,но това не определя моето самоопределение.
--- End quote ---
;D ;D ;D ;D И аз ти говоря на господин , а ти си един от заблудените ;D
С.Стефанов:
Аз не държа на това дали съм господин или другарю,както беше на времето.Тези обръщения ме плашат,защото не се знае след това какво ще последва.За какво да се гордея,че съм потомък на българи,защото българите тотално объркаха живота ми, и живота на потомството ми.Какво търся аз в Северна България,а не съм при корените си.За това, че пропиляха живота ми. Basta
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version