Български > Bестник
Процеса срещу 13 български мюсюлмани, Пазарджик.
ЖАРКО ЖЕГЛЕВ:
Stari izmi6lotini i ni6to pove4e. :) ;) :D Vseki sam 6te se spasqva haide eyvallah.
Udavnik i za slamka se hva6ta.
onegavon:
Що да не би нещо да се е променило ? На теб ли да вярваме или на Нобеловия лауреат?
Дай факти за демократизацията на Туркестан или както там се казвате.
yusu:
Интервю на адвокат Василев - един от защитата на обвиняемите.
Голата истина - нецанзуриран материал.
Делото в Пазарджик - тема с продължение ++mp4
Subeyi Kurt:
--- Quote from: onegavon on October 06, 2012, 01:10 ---Що да не би нещо да се е променило ? На теб ли да вярваме или на Нобеловия лауреат?
Дай факти за демократизацията на Туркестан или както там се казвате.
--- End quote ---
онегавоне, на теб каквото и да ти се обяснява ти си пeeш все едно и също. Виж как те е описал един твой сънародник който се е погрижил да опознае Турция.Разбери най-после че простотията не е съдба на българите. Чети бе човек!!! :D :D :D
--------------------------------------------------------------------------------------
негативната представа за Капалъчаршия е породена от съчетанието на анти-пазарните и на анти-турските фобии и настроения в пост-социалистическото българско общество, съчетани с принципно непознаване и на пазара, и на Турция.
Освен гореизброеното, объркването идва от характерното за почти всеки
българин, независимо колко е образован и какви са духовните му стремления,
непознаване на ориента, исляма, турците. Още по-лошо – това непознаване е съчетано
с липсата на желание да се научи нещо за него, с убеждението че не е нужно, защото
там бездруго няма нищо стойностно, най-сетне с безпочвената самоувереност, че
Ориентът ни е до болка познат и няма какво повече да ни обясняват за него ("пет века
сме били под турско, знаем ги какво представляват"). Повтарям, не става дума само за
“обикновения човек” или “средностатистическия българин,” нито дори за
“журналистите” или “политиците” – тези стереотипи и предразсъдъци без стеснение
изповядва и мнозинството от “интелектуалците.”
Александър Везенков
http://entangledbalkans.eu/bg/wp-content/uploads/2011/01/kapalicarsi.pdf
onegavon:
Аз съм прост гяур и хал- хабер си нямам от съвременното,демократично и толерантно турско общество.Ама защо и вашите си писатели и журналисти нещо не могат да го възприемат ,като демократично.Хеле да не говорим за западните кръстоносци, запънали са се като магаре на мост и не искат да ви приемат в ЕС.
Странна работа, ако успееш да ми разясниш ситуацията белким и аз повярвам,че сте мръднали от времето на Абдул Хамид и вече не сте " болния човек на Европа".
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version