Български > Bестник
Доган показа ... ?
teo:
--- Quote from: fotakiev on November 25, 2012, 01:47 ---Ти май не можа друго да измислиш за аргумнт и почна да обиждаш.Свикнал съм.Не за първи път реагираш така и не смамо ти.От едно място знам,че този който няма какво да каже и започва да се изнервя от това,започва да обижда ;)
Конкретно:"Кръстилката" е акт за смяна на вярата,а не на етноса и езика!
Какъв език да сменят?Ти наистина говориш като А.Доган и Турските историци.Твоя работа си е какво самоопределение имаш и аз лично обичам турците,но нека да ти кажа нещо,което могат да потвърдят всички помаци от сайта и това е - "Майчиният език на помаците не е турският език!"
Ти не си виновен,че разсъждаваш така.Просто в Турция четеш подобни неща и главата ти е пълна с тях.Затова не мога да те обвиня ,че си манипулатор ,тъй като си само жертва.Просто помисли малко преди да пишеш и след като прочетеш нещо.
Отново повтарям и ако не вярваш на мен провети добре сам:
1."Кръстилката" е жесток акт на ВМРО;
2.Кръщението не е от църквата във България,а от няколко фанатизирани самоинициативни превърженици на идеите на ВМРО;
3.Никой не им забранява да говорят майчиният си език по време на този срамен акт "кръстилката";
4.Никой не им сменя етноса след като ги прави друга религия,защото религия и етнос са тотално различно нещо.Поради тази причина не може да има и етническо прочистване,само заради смяна на вярата.
Според исляма всички мюсюлмани в света са един и същ етнос,но етимологията на религия и етнос е тотално различна.Ако си стриктен мюсюлманин и смяташ,че помаци и турци са един етнос само заради вярата си,то тогава има логика да смяташ,че вяра и етнос са едно и също.
Всъщност нека накрая да говорим нещата с истинските им имена.Помаците са объркани относно своята етническа принадлежност,заради исляма.От една страна векове исляма ги е учил,че щом са мюсюлмани и => са турци, а от друга страна са виждали,че имат много по общи неща в бита,културата и езика => етнос с българите християни.
И днес неспирно Турция ги ухажва с манипулативни разделителни с българите християни "факти",като изказването на А.Доган .
Не че не е вярно,че България е мащеха на всички ни поради ред причини , редно да се коментират ,болно , в друга тема.
--- End quote ---
Фотакиев,
Аз съм турчин...по точно булгар-турк....и основната цел на моето участие тук в този форум....не да внуша на помаците че са турци(страшно груба дума....а по точната е тюрк) ...а да ги подкрепя във всичките им човешки начинания и начин на живот.Има много народи които говорят сходни езици....а това не значи че, са един и същ народ.Много пъти тук повтарям,от минимум 1000-1200 години откато съдбата среща тюрките които се преселват тук в тези земи на Родопите и цяла Тракия....те срещат един автентичен народ,който помни себе си...и не счита себе си за булгари.Какво казах в началото на изказването си....че считам себе си булгаро-тюрк....така че никога не съм със намерения ...да кажа че помаците са или тюрки или булгари.Помаците са си помаци!Всичкото друго е измислица на Пропагандата и така наречената Възрожденска "култура"....Колкото и да говорите за Момчил войводовци...Поп Методи Драгиеви записки и най различни ваши измишльотини ...за Балканджи Йово,"даваш ли даваш балканджи йово хубава яна на турска вера"....помашкия народ не помни такива неща.Помашкият народ помни други неща.....а и при стъпването си тук на тези земи тюрките срещат един народ който вече е приел исляма....а при исляма ни Мочил има ни Яна има....Момчил по вашите измислени истории а по византийски данни Миметил.....а по помашки сие МИМЕТ.......и това е предание който се помни около Кочан....По предишните записвания на Уикипедията се казваше че ,той именно посреща тюрките много гостоприемно....Затова и днес се счита че,така нареченият Момчил много наподобява Енихан Баба...а някои казват че това име е едно от 6-те имена на Енихан Баба.Нека да оставим Помаците сами да се решат какви са!Този форум показва че, Помаците имат голяма интелигенция!Форума ми е важен, защото си е своеобразна история!Прекланям се,пред този велик за мен народ!Щом считаш че, Кръстилката е грешка ,защо не вдигнете поне един паметник за хилядите безименни помаци,които в името на това "Възраждане" са насилствено депортирани,подложени на съзнателно етническо пречистване,убивани в хиляди размери...унищожени села ... и прочие и прочие!Имаш ли силата да кажеш:"да, те заслужават това"?
Marlboro:
Tova sachinenie "Даваш ли, даваш, Балканджи Йово ",koito go e pisal sas sugyrnost e bil mnogo beden i ot Rashevskite tupi fantazii.
Spored sachinenieto nqkakuv tyrchin pita Balkandji Йovo , dali "dava Яna na tyrska vqra" kade tazi vqrata e islqmska a ne tyrska , puk v sashtoto vreme otgovarq na nqkakuv voivoda "Море, войводо, :o глава си давам" kato nito pri tyrci,nito pri drygi musulmani ne e imalo takova zvanie kato voivoda. ;D
Suleyman.45:
Byah pisal i drugade,che pri togavashnata higiena na obiknovenata bulgarka tya ne e predizvikvala interesa na musulmanina za koyto spored edin hadis"chistota e poluvinata ot vyrata".Predpolagam,che ako e imalo sluchai na otvlichane to te sa praveni ot bulgari preoblyakani kato turki. Da vi pripomnya kak Levski v pismoto v koeto opisva byagstvoto si sled ubiystvoto vnezapno vurmaloto se bulgarche kazva:i kato profuchah prez nasubralite se lude hvurlih nyakolko dumi na turski"Interesno sega znaem koy chrez presata,televiziyata,kinoto i t.n.obrabotva obshtestvennito mneniye,a togava koy-moje bi dedite na dneshnite.Tezi koito vurtyat parite i proizvejdat orujie.
fotakiev:
--- Quote from: tersid on November 26, 2012, 16:50 ---Това са 4 опашати лъжи изречени от християнски фанатик и български шовинист.
Кръстилката е официална държавна политика целяща да направи помаците българи ,чрез насилие над деца ,жени ,старци и болни хора по време когато мъжете са мобилизирани да бранят Империята.
--- End quote ---
Шабан,отново си в грешка!
Изброените неща са самата истина,а ти и много хора не им се иска да приемат истината,защото сте мюсюлмански салафити(уахабити) , турски фанатици, и помашки сепатаристи ;)
Ето един пример излязал от днес.Подобни примери с лопата да ги ринеш:
http://www.blitz.bg/news/article/167967?fb_comment_id=fbc_359666254129070_2103828_359696427459386#f3b119c3ed28a5
А аз Шабан те знам от няколко години и ми приличаш повече на сепаратист от колкото на турски фашист или уахабит.Последните две обаче са трайно настанени в България и в сайта,което прави всяка информация повече от съмнителна.
fotakiev:
--- Quote from: teo on November 26, 2012, 17:38 --- .....а и при стъпването си тук на тези земи тюрките срещат един народ който вече е приел исляма....а при исляма ни Мочил има ни Яна има....Момчил по вашите измислени истории а по византийски данни Миметил.....а по помашки сие МИМЕТ.......и това е предание който се помни около Кочан....По предишните записвания на Уикипедията се казваше че ,той именно посреща тюрките много гостоприемно....Затова и днес се счита че,така нареченият Момчил много наподобява Енихан Баба...а някои казват че това име е едно от 6-те имена на Енихан Баба.
--- End quote ---
Винаги много съм обичал приказките на Шехерезада,но това горното ми дойде в повече.Някой казал,някой помнал,някой мислел и т.н...
Има си наука ,която се нарича История и тя се интересува от факти и документи.Това,че фактите и документите не допадат на някого,то от това излизат и приказките , и измислиците.А най-лесно е да се обяви цялата история за фалшифицирана от този или онзи.Не може така,защото не е убедително.От едната страна има факти и документи,а от другата страна нищо.
В малките села,където хората едва намират какво да сложат в устата,а камоли да пратят детето си на училище в съседното село може и да минават горните ти тези,но реално тезата ти не струва и грам истина.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version