Български > Bестник
Доган показа ... ?
havaika:
http://bnt.bg/bg/productions/44/edition/26888/vjara_i_obshtestvo_17_noemvri_2012В този брой ще видите дискусия провокирана от новоизлязлата книга „Балканските войни в Родопите - 1912-1913", издание на Европейския институт „Помак". В нея се твърди, че българите-мюсюлмани са жертва на перманентни кръстоносни походи от страна на българската държава. ;)
Родопчанин:
--- Quote from: havaika on November 18, 2012, 16:04 ---http://bnt.bg/bg/productions/44/edition/26888/vjara_i_obshtestvo_17_noemvri_2012В този брой ще видите дискусия провокирана от новоизлязлата книга „Балканските войни в Родопите - 1912-1913", издание на Европейския институт „Помак". В нея се твърди, че българите-мюсюлмани са жертва на перманентни кръстоносни походи от страна на българската държава. ;)
--- End quote ---
Ефрем Моллов просто , не знам с каква идея се явява на подобни дискусии , като изобщо не е в час . Поне да се научи и дасе оправдава като хората , пълен провал на тази провокация ;D ;D ;D ;D ;D
Hadj:
--- Quote from: rodopskihaidyti on November 18, 2012, 16:56 ---Ефрем Моллов просто , не знам с каква идея се явява на подобни дискусии , като изобщо не е в час . Поне да се научи и дасе оправдава като хората , пълен провал на тази провокация ;D ;D ;D ;D ;D
--- End quote ---
И аз му се чудя защо се е съгласил да учавства в такъв капан.Студиото което прилича на църква трябваше да му подскаже какво го очаква.Четирима срещу един-такава нечестна битка няма никъде.Една госпожа името на която беше нещо като нецензурно бе представена като "неотрална" изваждаше от контеста думи и ги дъвчеше непрекъснато.Не знам какво пише в тази книга но знам от предците си че събитията 1912-13 година са кошмарни са помашките села.Кланета палежи и безчинства е имало. 2/3 от моето село се спасили в Турция оставяйки всичко- на това какво прочистване се вика?
Родопчанин:
--- Quote from: Hadj on November 18, 2012, 17:42 ---И аз му се чудя защо се е съгласил да учавства в такъв капан.Студиото което прилича на църква трябваше да му подскаже какво го очаква.Четирима срещу един-такава нечестна битка няма никъде.Една госпожа името на която беше нещо като нецензурно бе представена като "неотрална" изваждаше от контеста думи и ги дъвчеше непрекъснато.Не знам какво пише в тази книга но знам от предците си че събитията 1912-13 година са кошмарни са помашките села.Кланета палежи и безчинства е имало. 2/3 от моето село се спасили в Турция оставяйки всичко- на това какво прочистване се вика?
--- End quote ---
По пртотип на "македонизма" тука се опитват отделни индивиди да внушат , колко са зли българите ;D Ако твоето село е вдигнало ръка срещу поробения народ , много ясно , че ще го нападнат. Защо в повечето села е нямало такива неща ? И кой го отрича това ? Ако е била така както Моллов го изкарва, вашите роднини нямаше да избягат , а щяха да са убити . Затова не се правете на жертви . Ако имаше гонения , щеше ли да има сега турци в България ? По аналог на кланетата на арменци . И какво се опитват сега да изкарат турците - светци на балканите. Защо се рови тази рана не е ясно , но ще видим.
Родопчанин:
Добре Hadj , ако всеки вземе да си рови историческите рани, какво ще излезне? Това са отминали години , спомена е жив и за Батак , и за Балканската и за Комунизма. . . Никой него отрича това или този , който го направи е идиот , но ако искаме да живее по-добре тези неща трябва да се преодолеят! Според мен всичко е ясно българин ли си , живееш ли в тази страна работи за народа да живее по - добре. Но ако тръгваш да правиш разделение , на българи - мюсюлмани, християни , турци, евреи , цигани и т.н то тогава трябва сериозна да се замислим , кой какви интереси и цели гони. Мен лично не ми пречи ти да си какъвто поискаш , но ако си българин бъди такъв ако си турчин живей си в там. Всеки има право на избор !
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version