Български > Bестник
Доган показа ... ?
Родопчанин:
--- Quote from: havaika on November 18, 2012, 18:28 ---http://myivoblog.blogspot.com/2007/09/blog-post_19.html"През 1907 година се бе загнездил в Карабалкан комитата Георги Лютата, войвода на 7-8 души, които крадеха от овчарите и се криеха по горите. Какви беха – членове от Македонската разбойнишка организация. Откраднали една яловица от стадото на бившия кмет Али Молла Ибраимов. Той се ядоса като му казаха, че Лютата му е откраднал. Дойде в общината и вика на кмета Салих Шарифов:
- Пишете, женум, Молла Салих на околийския началник да ни прати десетина стражари да идеме в Карабалкан да ги изловиме. Те са дьорт-беш киши (4-5 души).
Кметът се съгласил. Писахме на околийския началник и след три дни пристигнаха десет добре въоръжени стражари, кои......."
Това са го писали българи,не нито помаци,нито турци.Аз като го чета и коментирам против държавата ли съм...... ::) ;)
--- End quote ---
И какво от това ? Тогава да се хванем за хайдука Мехмед Синап ? Някои са го запомнили с добро , други с лошо. И за да научиш нещо и от мен , ще ти кажа , къде е завършил живота си - с.Кукутник :) Eто това е ценното да знаем историята си и такива като Моллов да не всяват разделение!
Родопчанин:
--- Quote from: havaika on November 18, 2012, 18:28 ---http://myivoblog.blogspot.com/2007/09/blog-post_19.html"През 1907 година се бе загнездил в Карабалкан комитата Георги Лютата, войвода на 7-8 души, които крадеха от овчарите и се криеха по горите. Какви беха – членове от Македонската разбойнишка организация. Откраднали една яловица от стадото на бившия кмет Али Молла Ибраимов. Той се ядоса като му казаха, че Лютата му е откраднал. Дойде в общината и вика на кмета Салих Шарифов:
- Пишете, женум, Молла Салих на околийския началник да ни прати десетина стражари да идеме в Карабалкан да ги изловиме. Те са дьорт-беш киши (4-5 души).
Кметът се съгласил. Писахме на околийския началник и след три дни пристигнаха десет добре въоръжени стражари, кои......."
Това са го писали българи,не нито помаци,нито турци.Аз като го чета и коментирам против държавата ли съм...... ::) ;)
--- End quote ---
Понече си съгражданка да ти кажа и още нещо. Комитата от върховисткото ВМРО - Вълчо Антонов - Сеченката , е бил страшилище за мюсюлманите , има записани няколко случаи в които са убивали овчари след като са ги виждали по горите. Същият този човек убива и християните Дечо Стоев Стояновски и Анастас Шапарданов над Устово. Този човек историята ще го забрави рано или късно , ние също няма да го спомним никога с добро , защото е бил джалатин. От друга страна ще продължаваме да изкарваме от забвение българи ммюсюлмани като Садък - кутелския войвода ! Напук на националисти , тюркофили и комунисти !
havaika:
--- Quote from: rodopskihaidyti on November 18, 2012, 18:57 ---И какво от това ? Тогава да се хванем за хайдука Мехмед Синап ? Някои са го запомнили с добро , други с лошо. И за да научиш нещо и от мен , ще ти кажа , къде е завършил живота си - с.Кукутник :) Eто това е ценното да знаем историята си и такива като Моллов да не всяват разделение!
--- End quote ---
Да ама на Мехмедя улица в България няма а на четниците-мародери от ВМРО има улици в Устово и по цяла България ;)И сега карат помачетата да им поднасят венци че са палели къщите на прародителите им ;)Там е разликата.Че държавата прави герой едни разбойници >:(
Subeyi Kurt:
--- Quote from: havaika on November 18, 2012, 19:24 --- Да ама на Мехмедя улица в България няма а на четниците-мародери от ВМРО има улици в Устово и по цяла България ;)И сега карат помачетата да им поднасят венци че са палели къщите на прародителите им ;)Там е разликата.Че държавата прави герой едни разбойници >:(
--- End quote ---
Именно тези несправедливости са пречка пред естественната асимилация на Помаците и са гарант за тяхното опазване като етнос. Всяко зло за добро. Остави ги те да си му мислят. Да се надяваме че след като Ромският станe официален език нещата ще се променят. Амин!!!
havaika:
--- Quote from: Subeyi Kurt on November 18, 2012, 20:07 ---Именно тези несправедливости са пречка пред естественната асимилация на Помаците и са гарант за тяхното опазване като етнос. Всяко зло за добро. Остави ги те да си му мислят. Да се надяваме че след като Ромският стана официален език нещата ще се променят. Амин!!!
--- End quote ---
За това отварям нова тема да четат и да се срамуват бракята христиени ;)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version