Author Topic: Любов в два различни свята  (Read 3648 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline aqzlara

  • Candidate member
  • *
  • Posts: 2
Любов в два различни свята
« on: May 02, 2013, 11:36 »
Здравейте, добри хора. Пише Ви едно младо момиче, загубило се в любовта си. Мъжът с когото излизам вече повече от половин година е помак, а аз не. Той е от малко село в Родопа планина, където скоро разбрах, че има приятелка ( или поне момиче с което в селото знаят, че е ). Той не се вижда с нея, тъй като живее в по-голям град, където и учи. За съжаление в твърде късен етап научих за въпросното момиче и вече е твърде късно да си го забраня (него). Мен не ме крие, не съм втората - запозна ме с почти всички родини и приятели, но все пак аз съм много разтревожена. Въпросът ми е - как точно  стоят нещата с връзките между помаците - задължително ли е помак да бъде само и единствено с помакиня, и ако това не е така ще има ли той проблеми с роднините си заради мен ? Обещават ли се от малки младите, че един ден ще се вземат или всичко вече е по съвременно? Благодаря Ви много предварително.  :)

Offline KaraIbrahim

  • Moderator
  • *****
  • Posts: 1282
  • Gender: Male
Re: Любов в два различни свята
« Reply #1 on: May 03, 2013, 13:15 »
  Здравей,aqzlara !
Първо да те поздравя с идването ти в нашия форум.Тук ще намериш много инфо за нас,помаците и това може да ти помогне да намериш и себе си в любовта към нашето момче.
 Отговор на въпросите ти за съжаление не мога да дам,тъй като при всеки това е индивидуално.Мога да те посъветвам обаче ти какво да направиш, за да си задържиш момчето.
  На първо време  - щом те е представил пред всичките си роднини и приятели,значи държи на теб.Предполагам,че е освободен от доста предразсъдъци,за да стигне до това решение.Не разбрах дали и с родителите си те е запознал.
 От теб обаче се иска да го приемеш такъв,какъвто е - с обичаите му,с религията му, с роднините му и т.н. и да не се опитваш да го променяш - ние,помаците в болшинството си сме едно доста консервативно общество.
 А сигурна ли си,че наистина си има момиче в селото?Може да са просто слухове,може да те изпитва по този начин - знае ли човек?

 

Offline aqzlara

  • Candidate member
  • *
  • Posts: 2
Re: Любов в два различни свята
« Reply #2 on: May 04, 2013, 13:24 »
Здравей, KaraIbrahim :) Толкова се радвам, че откликна на темата ми. Благодаря ти. Та моето момче не ме е запознал с родителите си тъй като те не са в България, а работят в чужбина, но ми е разказвал за тях. Но точно те ме притесняват, предполагам ще държат или поне предпочитат избраницата на сина им да е помакиня. А що се отнася за момичето от село - сигурна съм до толкова, до колкото съм видяла една, две снимки с нея и то стари. Но той не отрича, че я има - не говори за нея, никой не я споменава, но аз знам, че е там и това ме тревожи. А него не искам да променям и грам- той е такъв, какъвто е и аз го приемам напълно - той е изключителен човек и е много по-различен от болшинството младежи на неговата възраст, личи си, че е получил много добро възпитание :) Благодаря отново, надявам се заедно да стигнем до отговорите, които търся.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42