Author Topic: Отворено писмо.  (Read 4792 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline pisatel

  • Senior member
  • ****
  • Posts: 169
Отворено писмо.
« on: September 18, 2013, 18:51 »
Стига вече! Баста! You are not allowed to view links. Register or Login ; pisatel@tut.by .
Търпях над 60 дни издевателствата на около 10 000 души, които не мислят нито за страната, нито за останалите 7 200 000 гражздани на Р.България. Всяка вечер съм принуден да ходя дълго пеша, а сега и през деня, защото не мога да използвам градските превозни средства поради блокирането на важни транспортни възели в София, за много часове. Като мен са и редица други хора, които недоволстват и/да ме извините/, псуват този хаос и безредие. За какво съм си купил карта за целия градски транспорт? Убедих се, че тези с билети и ползващите автомобили са още по-зле. Докато полиция, медии и всички органи/вкл. Президентът/ ще толерират, поощряват и защитават протестиращите, без да се съобразяват с гражданските права на далеч по многобройните потърпевши през всичките тези 23 години. Едва ли има нормален човек на когото да не е ясно, че загубилите властта и неуспелите да се вредят в парламента дават мило и драго, плащат за да организират и предизвикат хаос с риск от гражданска война, с цел да заличат следите от досегашната си дейност и да останат неразобличени и ненаказани за грабежа и преступленията спрямо народа и страната ни.
Досега на всички правителства са се давали 100 дни толеранс, а сега започнаха от първия ден с конфронтация. Пределно ясно е, че някои политици останали без власт не могат да чакат. Страхът им идва оттова, че правителството на г-н Пламен Орашарски ще им разкрие далаверите и те завинаги ще останат политически изолирани, а може и подсъдими. Затова е този неистов напън.
Г-н Премиер, ако Вие и Вашите министри искрено изнесете в кратък срок, на всеослушание истинското положение, което заварихте във всички отрасли, извършвайки пълна ревизия на прехода, посочвайки виновниците; ако спасите тези 15 милиарда евро от еврофондовете; ако поискате помощ от Брюксел, каквато оказана безвъзмездно на Гърция, Кипър, ако решите най-наболелите проблеми на бедните, децата, пенсионерите, болните, безработните и неоправданите; ако помогнете да се възстанови производството и спасите страната от пълна разруха и по-нататъшно разграбване, Вие ще влезете в историята като герой и спасител на България и народа ни. Отстъпите ли пред тези 10 000 в София по 100-200 души в някои други градове, Вие ще предадете не само подкрепящите Ви, но и целия ни народ от 7200000 граждани на Р. България.
Нека телевизиите и журналистите престанат да твърдят, че протестиращите са интелигентни, умни и образовани, без връзка с мафията, олигархията и всички облагодетелствувани през тези 23 години. Това не са деца и близки на обикновените, бедни трудови и изстрадали хора. Това е поколението на сегашната буржоазия, попълнено с платени агитки от фудболни клубове и хора от провинцията, търсещи забавления и развлечения за наша сметка. Те искат незаконно сваляне на властта, което е престъпление. Нека полицията да хване тези, които организират и плащат за това безредие. Телевизиите и другите медии да престанат да нагнетяват напрежението, показвайки често крещящи репортажи и изтъквайки на преден план лица, алчни за популярност и власт, маскирани под благовидния образ на добри хора, представящи се за говорители уж на гражданското общество. Познавам много колеги учени, писатели, поети, творци, специалисти с които говоря често, но ние не сме там, защото освен с две и повече висши образования, титли и принос за изграждане на промишленността, земледелието, науката/които имахме/, все още мислим и болеем за бъдещето на страната и народа ни, които обичаме. Ако не спре тази анархия ще се наложи организиране на подписки и още по-голям протест срещу сегашните протестиращи, което ще изостри допълнително обстановката, а това сега не е желателно. Тези които не ме познават трябва да знаят, че съм издал и пет стихосбирки с много стихотворения, като:”Тъга за България”,”Не Ви прощавам/на всички които ограбиха и съсипаха България и народа ни/”,”Защо?”,”Ужасно”,”Призив” и т.н., и т.н., които съм писал срещу управленията ни през тези 23 години. Председател съм и на”Съюза на писателите в България от всички народности”. Този път по вътрешна интуиция вярвам на г-н Пламен Орашарски и моля партийте, които го избраха да му дадат свободата, той да действа така, че поне сега да не бъдем излъгани и да тръгнем към по-добро, за да живеем като достоен народ с бъдеще.
Стига вече разруха! Баста на протестите блокиращи транспорта и нарушаващи правата на милиони българи! 15.07.2013г. гр. София. С уважение:/подпис/. Инж. Никола Илиев Статков. P.S. Ние интелектуалците, проф. Гергелчев, проф. И. Венев, проф. Б. Попов, д-р Зияд Ал-Азови, писател М. Вашкевич, и много др. подкрепяме гореизложеното от инж. Никола Ил. Статков. Който е съгласен моля да ни подкрепи та този адрес; pisatel@tut.by .

Offline pisatel

  • Senior member
  • ****
  • Posts: 169
Re: Отворено писмо.
« Reply #1 on: April 07, 2014, 11:03 »
Юбилей. Михаил Вашкевич-Беларусь: You are not allowed to view links. Register or Login Дорогие друзья, скъпи приятели, этот год 2014 мой юбилейный, я заканчиваю 70 лет своей жизни. Приготовтесь, я приглашу вас всех на чашу прекрасного българского вина на 20 сентября 2014 года, суббота, 18 часа. Место встречи я сообщу дополнительно, сейчас я ищу его/жду предложение от вас/. Заранее сердечно говорю, для меня будет большая обида если ты не придеш на мой юбилей, значит моя жизнь прошла напрасно. Не имей 100 рублей, а имей сто друзей, но хорошо да будет и то и другое. С уважение и радость за предстоящую встречу с вами Михаил Вашкевич: 0882/273163, +3592 9832148. :)

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42