Български > Дискусии
Ние сме просто - Помаци!
onegavon:
--- Quote from: subigi kurt on January 06, 2012, 14:03 ---Ми не е възможно всичко да е българско. Щом като има Македонски език защо да няма Помакски. Нима българите разбират какво се говори на Помашки език в гръцкото предаване. За да разбереш всичко трябва да знаеш поне 3 езика. Не е възможно също на един българин да разбере всичко за каквото си говорят Помаците v BG.. Бил съм свидетел как двама си разговаряха на Помашки и казваха че си говорят на албански и българите им повярваха. Много странно е че булгарите след християнизирането им изостават своя тюркски език и с времето приемат южнославянския и го наричат български, т.е. приемат Помашкия и сега искат да го преименуват в български. :D
Все едно когато Османлиите превземат Мала Азия да приемат Християнството да приемат и гръцкия и после да го наричат Турски. :D Доста куриозно та даже и смешно.
--- End quote ---
Македонците твърдят, че сме им откраднали езика и писмеността.Ти твърдиш , че говорим помашки и в същото време два реда по- горе пишеш, че двама си говорели на помашки и , а българите не ги разбрали и мислели, че говорят албански." Доста куриозно, че даже и смешно"
е
Turas:
--- Quote from: subigi kurt on January 06, 2012, 14:03 ---Ми не е възможно всичко да е българско. Щом като има Македонски език защо да няма Помакски. Нима българите разбират какво се говори на Помашки език в гръцкото предаване. За да разбереш всичко трябва да знаеш поне 3 езика. Не е възможно също на един българин да разбере всичко за каквото си говорят Помаците v BG.. Бил съм свидетел как двама си разговаряха на Помашки и казваха че си говорят на албански и българите им повярваха. Много странно е че булгарите след християнизирането им изостават своя тюркски език и с времето приемат южнославянския и го наричат български, т.е. приемат Помашкия и сега искат да го преименуват в български. :D
Все едно когато Османлиите превземат Мала Азия да приемат Християнството да приемат и гръцкия и после да го наричат Турски. :D Доста куриозно та даже и смешно.
--- End quote ---
Виж колко много си написал, а нищо не си казал!!! Сигурно не разбирам твоя помашки!
ibrahim65:
onegavon иди в някакво ПОМАШКО село в което и да е и виш българщината
пращи брад пращи а за да я усетиш можиш да седниш в скута на някой ПОМАК.
Тогава ще ти светнат фаровете и ще запееш руфинка болна легнала.
Едно време имаше по интересни и от теб който правеха политика на наш гръм
като Румен Воденичаров който очакваше да му дадът кокалче да ближне но....
и отец Димитър Амбарев който пък се кълнеше публично че има две дъщери
и щял да ги даде на нас ПОМАЦИТЕ все едно някой му ги искаше питаиги те са живи още.
Turas:
--- Quote from: ibrahim65 on January 06, 2012, 20:52 ---onegavon иди в някакво ПОМАШКО село в което и да е и виш българщината
пращи брад пращи а за да я усетиш можиш да седниш в скута на някой ПОМАК.
Тогава ще ти светнат фаровете и ще запееш руфинка болна легнала.
Едно време имаше по интересни и от теб който правеха политика на наш гръм
като Румен Воденичаров който очакваше да му дадът кокалче да ближне но....
и отец Димитър Амбарев който пък се кълнеше публично че има две дъщери
и щял да ги даде на нас ПОМАЦИТЕ все едно някой му ги искаше питаиги те са живи още.
--- End quote ---
Що да ходи в някое си помашко село? Да заповяда при нас в Ракитово, или в селата са по баш помаците? ;) А ти май си сядал в скута на някой помак щом знаеш какво е! :D
onegavon:
Много си ербап бе Ибрахиме!Не аз , а ти се правиш на интересен, ама нещо не хваща дикиш.Добре,че не всички са като теб изтъкани от омраза към сънародниците си .
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version