Български > Дискусии
Ние сме просто - Помаци!
Svetlina:
--- Quote from: subigi kurt on February 08, 2012, 19:37 ---Еничарството е било привилегия в Империята. Много от тях стават генерали ( паши) и велики везири ( везир-и азам). Децата са били събирани за еничерския корпус от българите ( войнуци) служещи в отдел ''Войнук'' Българите като цяло винаги са били верни на султана още от самото начало. Всички боляри приели Ислама и са станали управници в Империята. Александър Шишман станал Искендер и управлявал вилаета Самсун.
................................
Българи осъзнайте се.
--- End quote ---
Я се разкарай с твоите "велики мисли", платений Плямпачо!!!
Има достатъчно народни песни!!!Нема нужда да обясняваш какво представляват еничарите, как са крадени, избирани и възпитавани...
Ясно е, че за такива като тебе е гордост да си еничарин, ако че прадядо ти е бил българин!
Subeyi Kurt:
--- Quote from: Svetlina on February 09, 2012, 11:47 ---Я се разкарай с твоите "велики мисли", платений Плямпачо!!!
Има достатъчно народни песни!!!Нема нужда да обясняваш какво представляват еничарите, как са крадени, избирани и възпитавани...
Ясно е, че за такива като тебе е гордост да си еничарин, ако че прадядо ти е бил българин!
--- End quote ---
Крали са ги българите т.е. твоите дядовци са крали деца на други и са ги доставяли за еничерския корпус. Тези Войнуците-българи са били най-привелегированите християни в 622 годишната история на Османската империя /1365-1878
Вместо постоянно да бръщолевиш глупости без никакво съдържание вземи и прочети нещо, ако искаш и тази книга : Войнуците-българи: най-привелегированите християни в 622 годишната история на Османската империя /1365-1878
Като заключение можем да кажем че българите са били градивен и важен елемент в Османската Империя за което сегашна Турция би трябвало да им се отблагодари по някакъв начин. :D ;D :D
Marlboro:
ако че прадядо ти е бил българин
-----------------
absolutno sam siguren ,che negovite pradedi ne sa bili "бAлгари" shtoto ne e imalo takav termin predi hristiqnizaciqta prez 9 vek osven da sa bili ot bulgarite-turki kato tvoite ,moje bi.
Turas:
--- Quote from: Marlboro on February 09, 2012, 12:39 ---absolutno sam siguren ,che negovite pradedi ne sa bili "бAлгари" shtoto ne e imalo takav termin predi hristiqnizaciqta prez 9 vek osven da sa bili ot bulgarite-turki kato tvoite ,moje bi.
--- End quote ---
А турци е имало а? :)))))))))
Subeyi Kurt:
--- Quote from: Вологез on February 09, 2012, 13:55 ---А турци е имало а? :)))))))))
--- End quote ---
Турци е имало и ще има во век и веков. Не се хаби излишно, в Турция няма демографски срив. Поучете се малко че изчезвате безвъзвратно. Историята е безмилостна към хилавите народи :D ;D :D
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version