Български > Дискусии

Ние сме просто - Помаци!

<< < (256/454) > >>

ibrahim65:
Господ-ин Сергей що си такъв роп бе, не чети Петър Яхов, а академик Петър Япов.  ???
Със гостите не съм збъркал, защото говоря за сайта а не за България, или села, ама ще се научиш да четеш. ;D
Господ-ин Сергей, каква длъжност заимаш в Дружба "Родина" работите ли заедно с Отец Боян Саръев.
Когато доиде на Юндола за учредяване на партията със тебе беше ли брата на отец Боян Саръев.
Ще продължи.

KaraIbrahim:

--- Quote from: sergei on February 17, 2012, 08:07 ---Ако може някой от съфорумците, накратко да ми разкаже за историята на този сайт. Кой го поддържа? И  има ли ръководство? Към което мога да се обръщам при нужда?

--- End quote ---

Странни въпроси задаваш,Сергей!Сайтът си има администратор и модератори,както всички други  форуми.А ако нуждата ти е спешна,можеш направо тема да отвориш,хората тук сме отзивчиви  ;D

skoti3:

--- Quote from: ibrahim65 on February 12, 2012, 22:12 ---Това е текста на Митхат паша въз френското списание от 8 юни 1878 г.

"И, най-напред, трябва да се отбележи, че измежду българите, за които се проявява такъв жив интерес, има повече от един милион мюсюлмани. В това число няма нито татари нито кавказци. Тези мюсюлмани не са дошли от Азия, за да се установят в България, както се смяташе по-рано; това са наследници на българите, приели исляма в епохата на завладяването и във времето, което го е последвало. Това са деца на същата тази страна, от същата раса, дошли от същия този клон. И те говорят само на български..."
----------

-1 И, най-напред, трябва да се отбележи, че измежду българите, за които се проявява такъв жив интерес, има повече от един милион мюсюлмани.
Това преведено означава че измежду българите има повече от един милион мюсюлмани които са ПОМАЦИ.

-2 В това число няма нито татари нито кавказци.
Това преведено означава че, става въпрос за цисти ПОМАЦИ които си нямат нищо общо с българи, татари, кавказци, или турци.

-3 Тези мюсюлмани не са дошли от Азия, за да се установят в България, както се смяташе по-рано; това са наследници на българите.
Това преведено означава че,  или по точно, наследници на БЪЛГАРИЯ, е казал защото те не са дошли от някаде а са местни хора наследници на тези земи за българите се знае че са преселници.

-3 Приели исляма в епохата на завладяването и във времето, което го е последвало.
Това преведено означава че,приели исляма в епохата на завладяването в коя епоха не е оточнено, и във времето, което го е последвало, възможно е и да е имало и по времето на османско време.

-4 Това са деца на същата тази страна, от същата раса, дошли от същия този клон.
Това преведено означава че,сме собственици на тази страна, но от коя раса и клон сме не оточнява.

-5 И те говорят само на български. За българският език се исписа тук доста много затова аз няма да коментирам.

Сега в заключение аз мога да кажа това че Митхат паша е казал това което е знаел за нас ПОМАЦИТЕ. Но можел да го каже и така съвсем ясно,това са си чисти българи които са приели исляма какво му е пречело и ако е било така защо не гу е казал значи ..........

--- End quote ---

Пречело му е, за да не ги отдели пък толкова много от самите Турци, а в същото време е искал да ги разграничи от самите Турци, че не става въпрос за един народ като произход.
По точка 4 собственици на тази земя каквито са и християните. Това, че са приели Исляма не прави другите чужди. Егати логиката.
По точка 3 по времето на Османското завоевание продължило до края на 15 век и след това. Какви други завоевания те гонят не знам, може да е някое от преди христа :D
По точка 2 определено тук не се говори, че помаците са отделни от българите, дори напротив. Били едно е цяло преди Османското завоевание и по произход, и по гражданство и по права. Каквито са християните такива са били и мюсюлманите с майчин език български, всичко останало е спекулация. Обичаш да четеш от тук и от там и да слагаш някоя своя дума.

ibrahim65:
Ние сме просто - Помаци!

BG POMAK:
Господ-ин Сергей що си такъв роп бе, не чети Петър Яхов, а академик Петър Япов. 
Със гостите не съм збъркал, защото говоря за сайта а не за България, или села, ама ще се научиш да четеш.
Господ-ин Сергей, каква длъжност заимаш в Дружба "Родина" работите ли заедно с Отец Боян Саръев.
Когато доиде на Юндола за учредяване на партията със тебе беше ли брата на отец Боян Саръев.
Ще продължи.

Браимчо, Чоджум,  не разбра ли, че аз тебе съм те отписал, но понеже засягаш въпроси, които са свързани с обществено-политическия живот на нас помаците ще отговоря не на теб, а на хората, които не са с глави запълнени с гипс "Алчъ" или "Сатен", а със сиво вещество. Не случайно цитирам думата гипс, защото знам, че поне този път ще се сетиш за какво иде реч.
Аз като човек си признавам грешките и ще ти кажа, че за буквата "х" на  Петър Япов си прав, но какво да се прави допустимо е да се получи техническа грешка, но е грешка и си я признавам. Грешка е и, че не съм посочил и титлата на Академик Япов за което му се извинявам, защото човека е защитавал тази титла и никой няма право да я пренебрегва.
А сега по същество. 
+ В комплекс "Юндола" се проведе работна среща на всички формални и неформални сдружения на помаците в България. Подчертавам проведе се работна среща, а не Учредително събрание за създаване на помашка партия.
Учредителното събрание се проведе в залата на театъра в гр. Пловдив на което се прие Протокол на общото събрание. За пореден път пиша, че на тази среща присъстваха 600 представители от цяла България. Срещата беше отразена от всички централни медии. За това може да потвърди тогава избрания ръководител на партията професор Палов и юриста на партията г-н Трендафилов, който разполага с Протокола от Учредителното събрание.
Господа съфорумци ето виждате, че за пореден път Господина се изказва неподготвен. Той не е виновен, виновни са неговите информатори. Защото той чрез тях се опитва да докаже, че има нещо общо в създаването на помашката партия.
Що се отнася до Дружба "Родина" , господа историци много Ви моля произнесете се за това дали тя съществува още. Мисля, че е глупаво да се пита каква длъжност заемам в нея. Моля Ви отговорете на господина.
Нямам никакви контакти с Боян Съръев, защото аз съм мюсюлманин и посещавам джамии, а не църкви.
Брата на въпросния поп се казва адвокат Филип Съръев. Той е против това, което прави брат му и е привърженик на нашите идеи за единение на помаците независимо от имената.Това беше и основната идея за създаване на помашка партия. Тази идея беше и фундамента върху, който се градеше помашката партия. Това може да го потвърди всеки който е участвал в работата по създаване на такава партия.
На срещата в Юндола адвокат Филип Съръев присъстваше в качеството си на представител на Крумовградските помаци от област Кърджали.
Това не значи, че като  Боян Съръев е заел такава позиция в живота си,  брат му трябва да е отговорен за това.Човек не може да избира роднините си. Това са лични неща.
Мисля, че бях изчерпателен и, ако нещо съм пропуснал, моля да ме извините ще отговоря, ако някой  е забелязал пропуски.
Ще се радвам да коментираме изложеното по горе от мен.
Въпроса ми с "Гостите" на България исках да коментирам с историци, не с гипсаджии. И когато двама си мерят оная работа не бива да заставаш между тях защото може да се получи така, че третия  да го отнесе. Това не беше много подходящо да го пиша, за което се извинявам, но съм длъжен да предупредя третия за такава опасност.
Необходимо е човек някой път да слезе и на това ниво.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version