Български > Дискусии
Ние сме просто - Помаци!
Yovana:
В грешка си снейк,съгласна съм с теб за имамите ви,който помагат да хората и учат на Корана,но нещата в някой краища съвсем не стоят така както мислиш,в Сърница например се наливат пари единствено с цел да се промиват мозъци и да се насъскват мюсолмани срещу християни,да не говорим за оръжията с които арабите снабдяват хората,които до вчера са държали единствето оръжия на труда,да не говорим,че когато камбаната бие в някой малки селца,помаците псуват и кълнат и това е от скоро,разбираш ли за какво става въпрос? това е проблем за всички нас,огромен проблем снейк и всеки,който има съзнание и ум трябва да го разбере.
Ади:
--- Quote from: Yovana on October 11, 2008, 10:13 ---В грешка си снейк,съгласна съм с теб за имамите ви,който помагат да хората и учат на Корана,но нещата в някой краища съвсем не стоят така както мислиш,в Сърница например се наливат пари единствено с цел да се промиват мозъци и да се насъскват мюсолмани срещу християни,да не говорим за оръжията с които арабите снабдяват хората,които до вчера са държали единствето оръжия на труда,да не говорим,че когато камбаната бие в някой малки селца,помаците псуват и кълнат и това е от скоро,разбираш ли за какво става въпрос? това е проблем за всички нас,огромен проблем снейк и всеки,който има съзнание и ум трябва да го разбере.
--- End quote ---
Eh Yovana, kak da se nasaskvat v grad Sarnitsa miusiulmani sreshtu hristiiani kato tam hristiini niam ;D sarnitsa e iztsialo pomashki grad, ne si si napravila truda da poglednesh v google predi da govorish , chuto ot tam ot sam , pa za orajiiata si umiram ot smiah , sega pa voini ni izkara haha :) sigurno znaesh , che i nie kato vsichki drugi balgarski grajdani imame pravo na tova to si ima zakon ima si razreshitelno i vseki koito iska moje da ima orajie , mojesh da idesh i da pitash , tezi koito imat ( lovdjiite ) da ti pokajat razreshitelnoto :D
kolkoto do psuvaneto ;D tova e harakterno za tsiala balgariia oshte kato vlezesh i se pochva ;Dpri naspomatsite ot krai vreme :) za kletvite , sashto te si imat miasto v nashata kultura , taka kakto v turskata, daje ako se vsushash v samite dumi shte go razberesh , shtoto povecheto kletvi izpolzvani ot pomatsite sadarjat dumi otosmanoturski , t.e. ne sa se poiavili ot niakolko godini ......pak za kambanite nema da komentiram , che niama smisal..
Predi da postvash neshto si pravi truda da go prouchish dobre , che niakoi piasaniia zvuchat smeshno 8)
Yovana:
Ади,не бързай да се смееш,защото тук е за плачене,нямам нужда да проучвам нищо,защото живея в този район и наблюдавам нещото от много близо години на ред,това,че в Сърница няма християни улеснява още повече неприятните настроения,а за това,което написах,мисля,чи ти не си осведомена добре(и не се учудвам,след като търсиш инфо,само в google). Ади тук има хора,които много добре знаят за какво говоря,не коментирай нещо,с което не си наясно,моля те и не се опитвай да се подиграваш,след като си далеч от тези неща.
Ади:
--- Quote from: Yovana on October 11, 2008, 13:00 ---Ади,не бързай да се смееш,защото тук е за плачене,нямам нужда да проучвам нищо,защото живея в този район и наблюдавам нещото от много близо години на ред,това,че в Сърница няма християни улеснява още повече неприятните настроения,а за това,което написах,мисля,чи ти не си осведомена добре(и не се учудвам,след като търсиш инфо,само в google). Ади тук има хора,които много добре знаят за какво говоря,не коментирай нещо,с което не си наясно,моля те и не се опитвай да се подиграваш,след като си далеч от тези неща.
--- End quote ---
::) interesno shtom ot tolkova godini si tam i jiveesh tam , kak ne znaesh , che v Sarnitsa jiveiat samo pomatsi ! Vij kvo Yovana, nie miusiulmanite ne hapem , po spoko vekove nared sme si i si jiveem v mir i spokoistvie v balgariia , ne se strahuvai ot nas ;) za da si po spokoina ti preporachvam da se zapoznaesh s islama shte razberesh , che islama propoviadva mir uvajenie i liubov, i shte se radvam ako podkrepish tvardeniiata si s dokazatelstva!! az naskoro biah vav velingrad no ne vidiah nishto ot tova deto si opisala , biah i v nai -goliamoto okolno selo , i tam niama takiva stranni edva li ne teroristi (spored tvoito opisanie) , ako iskash da ti poviarvame vzemi i publikuvai neshto idi i govori s tezi hora, ama napravi sashtoto i s tezi deto sa tragnali s chuvali biblii da uchat POmatsite na hristiianstvoto , shtoto i te shtakat iz rodopite , ako go napravish shte ti kaja evvalla!!!
Miusiulmanite v bg si imame glavno miuftiistvo imame si i imamai i vseki ot moje i e svoboden da propoviadva islama na MIUSIULMANITE , no ne moga da kaja sashtoto za tezi kato otets Sariev , det sa Hristiiani i sa tragnali da uchat nashte detsa na hristiianstvo i to po losho ne samo da gi uchat ami napravo da gi praviat hristiiancheta , niakade niakoi beshe ozaglavil tova kato ''pazar na dushi''.....
Az sam za svobodata na nachin na jivot neka vseki si jiveee kakto si iska , kato razbira se ne prechi na drigite i ne narushava tehnite prava !!
Yovana:
Ади,за Сърница знам повече от някои,които живеят там,имам приятели,била съм безброй пъти там и т.н,не е тайна че именно там има фундаменталистки организации и пр. За тези с библийте е излишно да коментираме,има ги на всякъде,зомбирани и надъхани да краен предел,опитват се да объркат и християните,но там вече е до личен избор. Друго,което искам да ти кажа е,че и без тези зомбита,много помаци си смениха религията и се покръстиха,което пак е личен избор,това,което най-много ме притеснява е,че някой от вън иска умишлено да съсипе отношенията между християни и мюсолмани и понякога успява,разбира се,че съм за свободата,всеки е свободен да избира начин на живот,религия,убеждения и т.н и всички ние трябва да уважаваме избора на другите,Ади,не си разбрала това,което искам да кажа,от нас зависи как ще живеем и какви ще са взаимоотношенията ни,дали ще позволим на някой да ни обърка и настрои един срещу друг или ще продължаваме да съжителстуваме в мир. Помисли
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version