Български > Дискусии

Ние сме просто - Помаци!

<< < (280/454) > >>

ibrahim65:
ПОКРЪСТВАНЕТ НА БЪЛГАРИТЕ МЮСЮЛМАНИ

http://www.scribd.com/doc/55624765/#%D0%9F%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0%A1%D1%82%D0%BE%D1%8F%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%9F%D0%BE%D0%BA%D1%80%D1%8A%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BC%D1%8E%D1%81%D1%8E%D0%BB%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B8-1912

ibrahim65:
Pomaks - the Reality Помаците - Реалността

ibrahim65:
Аз и ти

Всичко е твойо земята, гората, водата,
всичко е твойо изгревът, залезат дори.
Всичко е твойо сърцето ми, душата ми,
всичко е твойо устните, сълзите ми дори.

Спомените са мой,спомените с теб и мен
бях щастлив, горд, смирен, богат със тях
Надеждите са мой надеждите с теб и мен,
бях силен, уверен, живях, летях със тях

Ти беше усмивката, прошката, увереноста,
аз бях целувката, грешката, смиреноста.
Ти беше обичта ми, любовта ми, лудоста ми
аз бях обичта ти, любовта ти, лудоста ти.

skoti3:
Абе Ибрахиме ти за Сърбия ли си се затъжил :D

И малко по клипчето, което е сглобено с доста грешки и не чак толкова точни неща, дори мога да кажа с манипулативни неща.
Най-голямата простотия е :
1. "В България насилствено се втълпява, че Помаците трябва да изповядват християнската религия като мнозинството местни българи"

По-голяма глупост от това просто няма от къде да има и още повече пък "насилствено". Къде го има това днес ? Не говоря за 1912 година, говоря за последните десетилетия. И едва ли на християните ги интересува точно това и има ли някакво значение. Християните си нямат друга работа, та да се занимават с това каква религия да изповядват помаците. Абсолютни глупости. Дори самият "възродителен процес" през комунизма няма нищо общо с налагането на християнската религия, защото тогава всякаква религия е била забранена, а на Коледа и Великден християните са работили на полето. Бил ли си религиозен си имал проблеми с властта, каква христинизация ви гони, още повече пък днес. Единствения спор, който се води на научно ниво е дали помаците са били християни преди приемането на Исляма по времето на Османската империя, което няма нищо
общо с налагането на тази религия сред мюсюлманите днес.

Какви права нямате днес ? Децата ви учат в университети, подобно на християните и също така се държат много добре с вас. Но забравих, че е по лесно май да се обвиняват лошите християни.

ibrahim65:
skoti3 напълно съм съгласен с теб, че всички граждани дадахме жертви на този режим.
Но не можах да схвана това с учането, нарицание ли е или заплаха ако можиш да уточниш.
Та то остана в собствената държава да нямаш право на образувание то тогава тази дължава вълци да е едът.
Тук просто исках да се знаят някой истини ти можиш да кажиш своите си кой ти пречи пък и не го взимаи върху себе си де познаваме се вече.
И ако си гледал добре става въпрос за всички държави кадето живеят ПОМАЦИ не само в България.
Пък и за Признаването толкова ли вие страх от това или тогава ще намалеете на половина.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version