Български > Дискусии

Ние сме просто - Помаци!

<< < (301/454) > >>

skoti3:

--- Quote from: ibrahim65 on May 01, 2012, 21:14 ---Господин skoti3 да си чул от моята уста такова нещо,просто някой те е вързал иди и си вземи парите обратно.
ПОМАКО-ТРАКИ ама от кое племе сме за това да говорим.Траките също като ПОМАЦИТЕ не си са записвали нищо.
Трябва да се видят цужди источници, но на кого да се довериш, на западно-европейските ПЪТЕШЕСТВЕНИЦИ ли. ;D

--- End quote ---

Чудесна логика.

--- Quote ---Сред Аспаруховите българи имало много мюсюлмани. Ислямът спокойно може да стигне за 60 години от Мека до Онгъла. И онези мюсюлмани, които не искали да се покръстят при Борис, са дошли в Родопите.
--- End quote ---

Последно помаците прабългари мюсюлмани ли са били или Траки. Направо супер логика, от всичките български земи тези мюсюлмани са решили да отидат в Родопите.

Иначе май от теб не съм го чул, обаче има много хора, които твърдят, че са абсолютно чисти славяни, чел съм насам натам, където се спори за произхода на мюсюлманите в Родопите и за това знам.

Та така, малко по сериозно. Въобще не съм отрекъл, че не е имало въобще мюсюлмани преди Османската империя. Но ислямизационните процеси са станали по време на Османското владичество ( не говоря за насилствено, а чисто политически и искономически). Какво толкова страшно има, че помаците днес са приели Исляма през Османското владичество, това е доста логично, защото все пак Османската империя е МЮСЮЛМАНСКА империя и е по лесно тази религия да се разпространи в империя, чиято официалната религия е именно Ислямът. Няма как това да стане например във християнска Византия. И в това няма нищо лошо. Колкото до коренът не ми се спори, писал съм, но едва ли има значение самия корен днес. Всеки носи в себе си различни гени, дали повече тракийски, славянски или прабългарски, важното е, че ги носи. И в това няма никакъв религиозен признак. Тези племена са се омесили далеч, далеч преди нас. И всичко това си личи по външния вид както на българите християни, така и на помаците. Колкото до определянето, е демокрация е, всеки може да се нарича как си иска.

ЖАРКО ЖЕГЛЕВ:

--- Quote ---Обективно погледнато - те са общност! А ние отглеждаме и плащаме заплати на предатели. Тва е...  От "филмите" на онзи помияр Сашко - мимът, дето ходи до Иран да си доказва, че българите били дошли от там, както и от другия инфантил Н.Овч. - той пък ни потърси предците в МАНГОлия... Боклуууууци!

--- End quote ---
Все още не сте определили българите каквисте пак дошли да ни съветват !   :) ;) :)   
Определяте  се за  монголци  , иранци  абе какви ли не но само и само да не сте турц. 
Глория Заблуда Remix
Загубихме толкова време
да се лъжем, че с теб сме родени
за чиста любов и за вярност
и напира в сърцето ми ярост.

Каква заблуда, такава лудост,
каква заблуда за нежност и вярност.
каква заблуда, но вече съм друга.

А спомен далечен са дните,
в които така те обичах,
че можех да страдам за тебе
и да бъда безкрайно смирена.

При определени условия заблуди могат да получат масово разпространение, и в тях да вярват преобладаващата част от обществото. В такива случаи говорим за масови заблуди.
Масовостта на една заблуда не доказва вярността й. Преди няколкостотин години на практика всички хора са вярвали, че Слънцето се върти около Земята, и не са знаели за съществуването на кислорода - това не означава, че тогава Слънцето се е въртяло около Земята, или че хората не са дишали. Съществуват научни методологии, чрез които верността на една теза може да бъде доказана или отхвърлена.
Масовостта на определени заблуди доказва единствено, че обществото е податливо на масови заблуди, и че е необходимо хората да бъдат обучавани на критичност и рационален скептицизъм. Съществуването на "научни" масови заблуди говори, че е необходимо хората (а и някои учени) да знаят за съществуването на научни методологии за доказване на вярност, и какво представляват тези методологии.
Някои масови заблуди могат да са особено упорити - изповядващите ги да не могат или да не искат да приемат рационални аргументи против тях. Такива масови заблуди биват наричани масови психози.

Rasate:

--- Quote from: ЖАРКО ЖЕГЛЕВ on May 02, 2012, 09:10 ---Все още не сте определили българите каквисте пак дошли да ни съветват !   :) ;) :)   
Определяте  се за  монголци  , иранци  абе какви ли не но само и само да не сте турц. 
Глория Заблуда Remix
Загубихме толкова време
да се лъжем, че с теб сме родени
за чиста любов и за вярност
и напира в сърцето ми ярост.

каква заблуда за нежност и вярност.
каква заблуда, но вече съм друга.

А спомен далечен са дните,
в които така те обичах,
че можех да страдам за тебе
и да бъда безкрайно смирена.

При определени условия заблуди могат да получат масово разпространение, и в тях да вярват преобладаващата част от обществото. В такива случаи говорим за масови заблуди.
Масовостта на една заблуда не доказва вярността й. Преди няколкостотин години на практика всички хора са вярвали, че Слънцето се върти около Земята, и не са знаели за съществуването на кислорода - това не означава, че тогава Слънцето се е въртяло около Земята, или че хората не са дишали. Съществуват научни методологии, чрез които верността на една теза може да бъде доказана или отхвърлена.
Масовостта на определени заблуди доказва единствено, че обществото е податливо на масови заблуди, и че е необходимо хората да бъдат обучавани на критичност и рационален скептицизъм. Съществуването на "научни" масови заблуди говори, че е необходимо хората (а и някои учени) да знаят за съществуването на научни методологии за доказване на вярност, и какво представляват тези методологии.
Някои масови заблуди могат да са особено упорити - изповядващите ги да не могат или да не искат да приемат рационални аргументи против тях. Такива масови заблуди биват наричани масови психози.

--- End quote ---

Езикът е жив и според него можем да се определим какви сме:

Езикът ни е смес от ирански и славянски думи,Старо-тюрските са под 2%.Като в момента даже започва след изнамирането на все повече и повече текстове на Авеста този процент стремглаво да намалява.Т.е. излиза,че тези думи не са старо-тюрски,а старо-ирански или фински. ;D

Някой от учените разработиха теории с незначително теренно проучване.Част от тези създадени през 18-19 век теорийки вече започнаха да се отхвърлят.
Това се очакваше поради това,че има наследници и на Аварите в Кавказ,които те са братовчеди на Чеченците,има наследници и на хазарите в Афганистан-макар и монголоиди те говорят на диалект на фарси.

Турците-какви са?!
 До 1918 година говорят на език ,който е диалект на фарси-70 % от османотурският език е съставен от ирански или влезли през иранският арабски думи.Т.е. Османо-турският е 70% ирански и 30% тюрски.Нещо като влашкият през 19 век-70% български и 30% латински.
И  съвременният турски и съвременният румънски са изкуствени езици създадени в последствие на държавна политика са създаване на общо държавно национално съзнание.

Поздрави.

ibrahim65:
Ние сме просто - ПОМАЦИ!

ibrahim65:
Ние сме просто - ПОМАЦИ!

https://www.facebook.com/photo.php?v=420953514589269&fb_source=message

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version