Български > Дискусии
Ние сме просто - Помаци!
Seiko:
--- Quote from: Rasate on May 24, 2012, 12:07 ---Помаците са българи и като нас са разединени.Турците са стадо-както е описал Антон Страшимиров-турците гласуват под строй за този който трябва-дал е и пример как се избира един и същи кмет 32 години.Подобен е и примерът с Ахмед Доган и ДПС.
А турците държат наивните помаци с пропаганда.Помаците гласуват за турци само поради едно-от една страна от инат,от друга от замазване на очите с обещания,на което турците са царе.
Вижте младотурската революция и обещанията им за българите,и ще разберете за какво става на въпрос.Т.е. турците са достойни наследници на византийците-когато им трябваш ти обещават и слънцето,а след като те използват те изхвърлят на бунището.
Поздрави
--- End quote ---
Расате по скоро пишеш като писател отколкото като историк. Така и аз мога.! Въобразяваш си някои работи ,и веднага ги напишеш самодоволно на старата си пишеща машина и ни ги поднасяш под – формата на есе в теми свързани със историята.Като инатево магаре на мост,как не ти омръзна да повтаряш : „Помаците са българи, помаците са българи” ??? . Добре де .Но докажи си твърденията! Покажи дукомент,или на каменна плоча примерно от преди 700-800 години да пише че населението на Родопа планина е българско.Нали знаеш когато фактите говорят и боговете мълчат.
Казваш че помаците са наивни че гласуваме за ДПС!?. Не е вярно по скоро прогресивно мислещи и предвидливи.Защото ДПС е единствената партия която се задържа на върха от демократичният преход досега. Останалите нещо не ги виждам.Малко или много все пак ДПС защитават интересите ни,дори имаме и депотати помаци в ДПС.Един от тях е Алиусман Имамов,доста начетен човек мисля.Почти във всяко помашко село,винаги е имало организаций на всички парламентарни партий,явно че немогат да надделеят над ДПС.Оттделно помаците си нямат собствена партия .По чия вина ? ... :-X
Seiko:
Расате всичката онази плява която беше пуснал не и е мястото в тази тема.Чети си я в вашата тема. Аз неможах да изчета повече от два реда.Етто аз пускам нещо по-съществено за нас помаците направено си от нааш човек,което си е на мястото:
Истината за помаците
skoti3:
Такъв клип мога да направя и да си пиша какво ми дойде на ум. Въпроса, който ще е най-добър да си зададем днес, имат ли общ корен християните и мюсюлманите (не турци) днес в България и по точно в Родопите. Самия факт, че християни и мюсюлмани изглеждат по един и същи начин говори, че между тях няма различие по произход. Колкото до самоопредянето днес това е демокрация всеки може да се самоопредели както си иска. И аз мога да кажа, че съм японец и какво от това. Нито помаците, нито християните са чисти и едните са траки, колкото другите. От клипчето разбирам едва ли не, че онези българи ( нека ги нареча прабългари, защото има разлика между онези българи и българите днес, които носят в себе си различни черти било то славянски, тракийски, кумански и каквито има, подобно и на мюсюлманите. Днес не се говори толкова, че Исляма е приет насила, поне няма такива официални документи ( говоря за днешно време и моля някои да не ме връщат в комунизма) дори напротив най-логичното приемане на Исляма през Османско време са финансовите причини, улеснение от някои данъци и не добро третиране от гръцката патриаршия. Въобще няма да тръгне да споря дали Исляма се разпространил насила или не. Но защо някои скачат като ощипани като се каже, че Исляма е приет в периода на Османската империя, какво толкова лошо има в това ? Официалната религия на Османската империя е Ислям и е нормално такива процеси да настъпят именно в такава мюсюлманска империя, а не например в християнска Византия. Преди да дойдат прабългари, славяни и други племена през 6 век то тези земи са били християнски във християнска Византия и след това християнството остъпило. И оставам с впечатление, че едва ли не онези прабългари са били християни и са тръгнали насила да христинизират траки, славяни и т.н. Причината за приемането на християнството като религия е ясна и това, че България тогава е била заобиколена от две големи християнски империи и просто няма как, това е било неизбежно. Разпространението сред прабългарите също били толкова трудно колкото при славяните. Колкото това как е било разпространено християнството дали на сила или не, просто няма спор. В този клип нищо ново не се открива, никой не е казал, че не е имало убийства. И христинизацията на България преди е процес, който не става за 20-30 години. Ереси е имало не само в Родопите. Колкото до Исляма преди Османската империя- мюсюлмани е имало, никой не говори, че въобще не е имало мюсюлмани. Но основното преминаване към Ислям е било през Османско време, просто това е нормално все пак тази империя е мюсюлманска. Колкото до 1912 година е имало просто опит за налагането на християнството и е бил само през 1912 година. Но по време на тази война е имало жертви и от двете страни, имало е много убити християни преди това и то точно от помаци. Но това не ми е целта, кой кого повече клал. Факт е, че и от двете страни има много жертви и не е правилно нито едните нито другите да се правят на жертви. След това при дружба Родина е имала друга задача за сближаване на християни и мюсюлмани и няма нищо общо с налагането на християнството. През комунизма възродителния процес не е налагане на християнството, защото религията е била забранена.
Според мен християни и мюсюлманите имат общ корен, това как ще се самоопредели няма никакво значение. Това са две различни понятия.
havaika:
--- Quote from: skoti3 on May 25, 2012, 00:54 ---Такъв клип мога да направя и да си пиша какво ми дойде на ум. Въпроса, който ще е най-добър да си зададем днес, имат ли общ корен християните и мюсюлманите (не турци) днес в България и по точно в Родопите. Самия факт, че християни и мюсюлмани изглеждат по един и същи начин говори, че между тях няма различие по произход. Колкото до самоопредянето днес това е демокрация всеки може да се самоопредели както си иска. И аз мога да кажа, че съм японец и какво от това. Нито помаците, нито християните са чисти и едните са траки, колкото другите. От клипчето разбирам едва ли не, че онези българи ( нека ги нареча прабългари, защото има разлика между онези българи и българите днес, които носят в себе си различни черти било то славянски, тракийски, кумански и каквито има, подобно и на мюсюлманите. Днес не се говори толкова, че Исляма е приет насила, поне няма такива официални документи ( говоря за днешно време и моля някои да не ме връщат в комунизма) дори напротив най-логичното приемане на Исляма през Османско време са финансовите причини, улеснение от някои данъци и не добро третиране от гръцката патриаршия. Въобще няма да тръгне да споря дали Исляма се разпространил насила или не. Но защо някои скачат като ощипани като се каже, че Исляма е приет в периода на Османската империя, какво толкова лошо има в това ? Официалната религия на Османската империя е Ислям и е нормално такива процеси да настъпят именно в такава мюсюлманска империя, а не например в християнска Византия. Преди да дойдат прабългари, славяни и други племена през 6 век то тези земи са били християнски във християнска Византия и след това християнството остъпило. И оставам с впечатление, че едва ли не онези прабългари са били християни и са тръгнали насила да христинизират траки, славяни и т.н. Причината за приемането на християнството като религия е ясна и това, че България тогава е била заобиколена от две големи християнски империи и просто няма как, това е било неизбежно. Разпространението сред прабългарите също били толкова трудно колкото при славяните. Колкото това как е било разпространено християнството дали на сила или не, просто няма спор. В този клип нищо ново не се открива, никой не е казал, че не е имало убийства. И христинизацията на България преди е процес, който не става за 20-30 години. Ереси е имало не само в Родопите. Колкото до Исляма преди Османската империя- мюсюлмани е имало, никой не говори, че въобще не е имало мюсюлмани. Но основното преминаване към Ислям е било през Османско време, просто това е нормално все пак тази империя е мюсюлманска. Колкото до 1912 година е имало просто опит за налагането на християнството и е бил само през 1912 година. Но по време на тази война е имало жертви и от двете страни, имало е много убити християни преди това и то точно от помаци. Но това не ми е целта, кой кого повече клал. Факт е, че и от двете страни има много жертви и не е правилно нито едните нито другите да се правят на жертви. След това при дружба Родина е имала друга задача за сближаване на християни и мюсюлмани и няма нищо общо с налагането на християнството. През комунизма възродителния процес не е налагане на християнството, защото религията е била забранена.
Според мен християни и мюсюлманите имат общ корен, това как ще се самоопредели няма никакво значение. Това са две различни понятия.
--- End quote ---
Възродителния процес е на религиозно гонение(подкрепяно постоянно от държавата) .От1912 г има постоянно "възродяване" и стига сте писали глупости.Джамия не остана с право минаре до 1989г,мюсюлмански гроб не остана да не е поруган от милиционерите с чукове. Не съм чул комунисти да бутат черкви-даже обратното!!!!! ;)
Нали целия синод е от ченгета ;D ;D
ibrahim65:
Господ-ин ,,skoti3'' този път ще бъда по любезен, защото ти излъчваш подобно състояние
но имаш една кисала жилка, като оневиняваш всичко станало и сторено от българска страна.
,,И ние сме били малтратирани'' тогава господ-ин ,,skoti3'' пиши за вашите патилки за да ги знаем.
Ако искаш ще ти помогнем, ама ти изглежда не живееш в България и носталгията та е налегнала яко.
Не чустваш ли че се повтаряш, на мен поне така ми се струва като те чета, всичко е розово и не е станало нищо.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version