Български > Дискусии

Ние сме просто - Помаци!

<< < (317/454) > >>

skoti3:

--- Quote from: ibrahim65 on May 31, 2012, 23:48 ---skot ти си добре тогава, а тази до теб е касметлика. ;)
скот малко ме съмняваш  да не си от наще. 8)

--- End quote ---

"От наще" в смисъл - религия, корен, нещо друго ? Не съм чак толкова религиозен, християнин съм до толкова, до колкото аз си знам.  Имах преди една съученичка, преди години, която се омъжи за мюсюлманин, научи и за религия много неща. При това положения, тя каква е. Да не би да е по различна от християните по корен.

Относно обрязването, то и някои християни го правят по свои съображение, което няма общо с религията.

ibrahim65:
ПОКРЪСТВАНЕТО НА БЪЛГАРИТЕ МЮСЮЛМАНИ

Пламена Стоянова

http://www.anamnesis.info/broi3/Plamena_Stoqnova.pdf

ibrahim65:

--- Quote from: skoti3 on May 31, 2012, 23:22 ---Хаха, то и аз имам белег там. Като по млад се наложи да ми правят мини операция. Та от това какво следва ? Не говоря въобще за това в гащите, говорим тук за това кой как изгледа външно. Не ми говори глупости.

--- End quote ---

ОБРЯЗВАНЕ

При тази манипулация хирургически се отстранява ръкавчето от препуциума. което покрива главата на пениса. Обикновено се прави по религиозна традиция, но също така и по естетически и здравословни съображения; известно е, че се отразява положително върху сексуалното общуване.

Според една американска статистика от възпаление на пикочния тракт страдат 11 пъти повече необрязани мом­чета през първата година от живота им, отколкото обряза-ни техни връстници. Това доказва някои от хигиенните пре­димства на обрязването. Те продължават да са обект на медицински проучвания.

Почти 90% от мъжете в Америка са обрязани, но в пос­ледно време интересът към това очевидно намалява, тъй като 40% от новородените момчета не са подложени на тази операция. В Англия тя се извършва върху 20 000 души годишно.

Обрязването е сравнително проста процедура, когато се извършва върху неколкоседмично бебе. На главичката на пениса се надява нещо като напръстник и препуциумът се издърпва върху него, след което се прерязва. При по-възрастни мъже, когато се налага обрязване по лекарско предписание, операцията се прави с упойка и с шевове.

В резултат от обрязването кожата на главата на пени­са вече не е така нежна и влажна, а става плътна и суха, защото в нея се натрупва веществото кератин (влакнест протеин). От това може да се загуби част от чувствител­ността.

Макар и рядко, при обрязването могат да настъпят следните усложнения:

•   Силно кръвотечение (в 10% от случаите), но само при един процент от момчетата се налага опера­тивна намеса за изолиране на кървящата зона и по­чистване на съсирената кръв.
•   Неприятно усещане от допира на бельо в продъл­жение на една седмица — наблюдава се при една четвърт от момчетата, обрязани в по-късен период от живота им.
•   Стесняване и образуване на язва на пикочния канал при върха на пениса.
•   Инфектиране и тежко възпаление са невъзможни в болнични условия, но не са изключени при риуталното обрязване.

Възстановяване на обрязания препуциум

Американският лекар д-р Бигелоу е създал метод за възстановяване на отстранената кожа чрез внимателно из-дърпване на останалата, покриваща стъблото на пениса, върху главата и залепването й със специална превръзка, изрязана за уриниране. С вторичното развиване на препу­циума кожата на главата бързо започва да губи плътността си и се овлажнява. При втората фаза на развиване на „ръкавчето" се използват допълнителни средства за удължа­ване.

Окончателен ефект се постига след 2 до 6 години.

ibrahim65:
Ismail Hadziali - " Bre Zaimce, bre Spahijce "

ibrahim65:
Интенересувам се от Файковата чета, ако някой знае нещо моля да сподели, от сега ви благодаля.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version