Български > Дискусии
Ние сме просто - Помаци!
ibrahim65:
Мустафа Кемал Ататюрк произхожда от нашенски род от Голо бърдо, твърди изследовател от Монтана
http://albania-bulgaria.blogspot.com/2007/03/blog-post_1926.html
Тоска:
Nqma nujda ot drug komentar
--- Quote ---nina9:40 PM
"Кръвта вода не става"! Политик от висока класа! Образован,предприемчив,далновиден,мъдър,с поглед в далечното бъдеще. Гордост за всеки народ и за всяка нация! ДАЙ,БОЖЕ,ВСЕКИМУ ТАКЪВ ПОЛИТИК И ДИПЛОМАТ!
--- End quote ---
ibrahim65:
Обрязването престъпление ли е?
http://www.dw.de/dw/article/0,,16056619,00.html
onegavon:
Ако се извършва без съгласието на лицето върху когото е извършвано-! да . Върху непълнолетно лице също. Общо взето това е ретрограден обичай.Би трябвало когато човек стане съзнателна личност тогава да решава дали да му се прави сюнет.
KaraIbrahim:
--- Quote from: onegavon on June 30, 2012, 23:46 ---Ако се извършва без съгласието на лицето върху когото е извършвано-! да . Върху непълнолетно лице също. Общо взето това е ретрограден обичай.Би трябвало когато човек стане съзнателна личност тогава да решава дали да му се прави сюнет.
--- End quote ---
Не си прав.Ако се налага да се направи на дете от чисто медицински подбуди?
Ако се прави поради особености от етно-религиозен характер?
За обрязването нещата са по-ясни.Какво ще кажете обаче за ваксинирането?В България то все още е задължително,липсва практиката на информирано съгласие поради задържителният характер.От друга страна - нарушава се Конвенцията за защита правата на човека.
Цитирам:
"Всяка интервенция, свързана със здравето, се извършва само със свободното и съзнателно изразено съгласие на заинтересованото лице. Това лице получава предварително необходимата информация за целта и естеството на интервенцията, както и за произтичащите от нея последствия и рискове. Заинтересованото лице може свободно да оттегли съгласието си във всеки един момент."
Правите ли паралел?В случая с обрязването родителите имат поне частичен избор,докато ваксинирането е задължително.
Лично аз не съм чул за увредено вследствие на обрязване дете.За тежки последици от имунизиране знам толкова,че мога да скрия топката на доста лекари.
Та обрязването ли е престъпление?
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version