Български > Дискусии

Ние сме просто - Помаци!

<< < (34/454) > >>

pomak BG:
Преди това думата националност не е съществувала. В началото са били членове на една голяма езикова общност - славянската. След като дошли на Балканите станали членове на отделни славянски племена, с появата на павликянството и богомилството били членове на тези религиозни учения. Възможно е още по-онова време да е имало и мюсюлмани, тъй като Балканите са на кръстопът.

Пламен Пасков:

--- Quote from: pomak BG on November 12, 2008, 08:51 ---Преди това думата националност не е съществувала. В началото са били членове на една голяма езикова общност - славянската. След като дошли на Балканите станали членове на отделни славянски племена, с появата на павликянството и богомилството били членове на тези религиозни учения. Възможно е още по-онова време да е имало и мюсюлмани, тъй като Балканите са на кръстопът.
--- End quote ---
Г-н Хюсеин, според мен слагате каруцата пред коня.
Как така като дошли на Балканите станали членове на отделни славянски племена? Славяните едва ли са печатали и раздавали членски карти и са ги записвали в тефтерите на племената си. Истината е, че именно северни славяноезични племена са дошли вече с "етикета си" и са се заселили на Балканите през III-VI век.

pomak BG:
Под станали членове имах в предвид че са били част от тях, докато не се разпространило православието и християнския мистицизъм под формата на павликянство и богомилство.

Пламен Пасков:

--- Quote from: pomak BG on November 12, 2008, 09:20 ---Под станали членове имах в предвид че са били част от тях, докато не се разпространило православието и християнския мистицизъм под формата на павликянство и богомилство.
--- End quote ---
Същата молба: отворете нова тема, и продължаваме. Богомилите са ми безкрайно симпатични, и лично за мен те са истинските християни, нежели днешните православни, католически и други институции, но това си е предмет наистина за отделна тема.
Дайте все пак да си включим автопилота и сами да спираме с този офтопик.

pomak BG:
Съгласен съм със теб. Отвори една тема според изискванията ти и ще я дискусираме.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version