Български > Дискусии

Ние сме просто - Помаци!

<< < (334/454) > >>

skoti3:

--- Quote from: havaika on July 23, 2012, 00:01 --- 
Марианче я ми кажи един генерал,съдия,прокурор и т.н от "ненадежните" помаци да има в тия структори.Само помощен(слугински персионал) може да видиш ;) ??? ::)

--- End quote ---

Сигурно 1 милион пъти зададе този въпрос, а един преди ти отговори, че е имало помаци на хубави места. Не се държи по зле и от Робот.

feggaria:

--- Quote from: EvroPOMAK on July 21, 2012, 16:17 ---Помаците в България през погледа на големиеть Аго Байърли !  ::) ;D ;)

""Многократните исторически опити да се асимилират силово от страна на българите християни са ненавиждани от много помаци, които смятат стриктното спазване на религията за важна част от идентичността им. Затварянето на губещи държавни предприятия и колективизираните земеделски стопанства през 90-те довежда до масова безработица сред помаците. Лошата инфраструктура и изолацията повлияват негативно на инвестициите, а земеделските реформи довеждат до ниски цени на стоките на много от земеделските стопани. Много помаци са принудени да търсят работа в чужбина и е често срещано при мъжете помаци да издържат семействата си чрез сезонна работа. Въпреки това много помаци продължават да живеят в крайна бедност. Ролята на исляма в обществото на помаците нараства през последните години, защото общността се обръща към религията за да се справи с предизвикателствата.""

http://www.bivol.bg/wlislambg-bis.html

--- End quote ---

Предприятия се затвориха в цяла България, не само където има помаци. Безработни останаха и много българи. Но си мислиш, че само вие имате проблеми. Нали знаете, че днес всеки може да отиде, където реши. Ако не ти харесва България, избираш друга държава и заминаваш. Но да знаете, че там не може само да се оплакваш, трябва и да се работи.

Mariana:

--- Quote from: havaika on July 23, 2012, 00:01 ---   Трябва да е сляп да поверва ;D ;)големиеть Аго Байърли си е казал истината ама на некой не му уйдисва ;D ;)
Марианче я ми кажи един генерал,съдия,прокурор и т.н от "ненадежните" помаци да има в тия структори.Само помощен(слугински персионал) може да видиш ;) ??? ::)

--- End quote ---

Съседна Гърция например, и не само тя, е пълна, все още, с български жени, които гледат болни хора, малки деца или просто слугуват по къщите. Познавам лично една от тези жени. Много добра, много трудолюбива жена, която отдавна не е самата тя особено здрава. Тя беше, при това, кмет на едно село, избран от СДС, в първите години на демокрацията. И после, след време, започна да чисти къщите на богати хора. Първо в София, после и в чужбина.

Подобно на много други български жени, някои от които и с висше образование (като например българката, която бе залята с киселина в Гърция, преди две-три години някъде, защото се опитваше да се бори за правата на работниците по чистотата в тази страна; тя е с висше образование, но е едва ли само тя). Преди няколко години видях и своя учителка от началното училище, една много достойна и интелигентна жена, която ми каза, че чисти входовете на блока, в който живее, за да си изкара някой лев, да го прибави към разбира се недостатъчната за нормален живот пенсия.

havaika:
За компанията кръстоносци.Дайте само едно едничко име на съдия, прокурор , генерал  на помак.Като е толкова лесно ,аз моля само едно име та да знам и мисля че ще има справедлив процес( а и за помаците) за нашите духовници или по презюмция са виновни ;)

ibrahim65:
Помаците от Руско-османската война 1877-1878 г. до навечерието на Балканската война 1912-1913

http://www.librev.com/index.php/--/1665------1877-1878-------1912-1913

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version