Български > Дискусии

Ние сме просто - Помаци!

<< < (346/454) > >>

Mariana:

--- Quote from: Subeyi Kurt on July 30, 2012, 20:39 ---Остави баба ти и пра-баба ти намира и пиши по същество.

Мариана, бъди спокойна, твоето е неофашизам, т.е. по-модерно и по-съвременно от това на Мусолини и Хитлер. За да се искарате богоизбрани тук даваш мнение на човек със съмнително криминално минало и се опитваш да го пласираш за научен езиковед.До къде я докарахте, колкото повече мърдате, толкоз повече се уплитате в мрежата. Разберете най-после че нянма българи а има булгари. Така ви знае цял свят. Местностите в които са обитавали Булгарите все са на Турски език. Проследете наследниците на Булгарите, всичките са Тюркоговорящи и се разбират със сегашните Турци. Науката е доказала че най-опазеният Булгарски език се говори в Чувашия, а той е Тюркски. Такова е положението и в Урал, и при Волга-Кама, в Кабардия, Балкария и пр. Защо ли се инатите като магаре на мост. Някой ви е излъгал че сте вся и всё, жалко за самите вас. Оставете тази празна гордост и разберете че и вие сте само простосмъртни същества както всички други. Опомнете се че пропадате безвъзвратно!!!

--- End quote ---

Не понасям невежи и недобронамерени хора да ме учат как да се държа.

Проблемът не е в това, че хора като мен са нетолерантни или маниаци или склонни към омраза,
проблемът е, когато нетолерантни или маниаци или склонни към омраза хора

приписват тези свои "качества" на други,
които не ги притежават.

Виждала съм и качествени турци.
Лично съм ги виждала.

И мога да кажа, че какъвто и да си или за какъвто и да се смяташ - дали за турчин, дали за помак, не знам,
"чудовищата", които ти се привиждат у другите,
ги потърси у самия себе си.

Има предели на наглостта.
Остани с нея, и с упоритото желание да подтикват помаците да мразят или да не уважават българите.
Защото това е смисълът на цялото ти участие, друг няма.

Каква гордост, какъв неофашизъм - ти имаш ли представа как това, което пишеш, духа на това, което пишеш, изглежда отстрани?

Дано поне ти плащат добре за усилията.
Които не са особено почтени.

Усилията на хора като мен се обезсмислят от усилията на хора като теб.
Макар че от това, което сеят хора като теб, няма да поникне нито повече разбирателство, нито повече толерантност, разбиране, уважение и пр. между хората с различна вяра или с различен етнос.

Хора като теб могат само да задълбочават различията, враждите, неразбирателствата, неуваженията, глупостта и пр.  И да накарат хора като мен да съжалят, че въобще са се опитали да посеят нещо друго.

havaika:

--- Quote from: botev on July 30, 2012, 21:33 ---Нео-мео, ала-бала, дрън-дрън! Пишеш колкото да си вържеш надницата!  А от къде тогава произхождат твоите тюрки? От коя раса са? Как изглеждат антропологично? Религия? Правилно отбелязваш - където са обитавали!!!!!
Памет Българска - Тюрки или иранци 1/4

--- End quote ---
   Това си е жива пропаганда с привкус " Соц. реализъм" ;) ;D
Откога агент Кардам е еталон на демократичния поглед над историческите събития и може ли агент Кардам или Тервел( и той с няколко имена като нас ;D) да не е под влияние на школите на КГБ и набиването им в съзнанието до умопомрачаване "знания" ;) ??? ::)

Subeyi Kurt:

--- Quote from: Mariana on July 31, 2012, 13:09 ---
Виждала съм и качествени турци.
Лично съм ги виждала.

--- End quote ---

Мариана, не е задължително тук да рониш крокодилски сълзи. Първо ще трябва добре да обмисляш преди да пишеш, защото, признавам си, нямам търпение към ксенофоби. Дори и когато се опитваш да се искараш като ''момина сълза'', без да се усетиш пак си се испуснала неофашистки. Значи си виждала и качествени турци. Това звучи като ''Той е циганин ама добър човек'' Ето това е неофашизма, който не можете да го прикриете.
Обиждате на общо основание и после се сърдите. Подценяваш форумците като си мислиш че ги уча на българомразие. Всеки си има свое мнение и никой не е глупав. Аз си исказвам мнението, както всички други, но винаги се намира някой от твоя екол да обижда или да подценява. Нямам намерение да си подавам и другата буза.
Не ме настъпвайте и ще сте си рахат, толкоз просто.

Mariana:

--- Quote from: Subeyi Kurt on July 31, 2012, 15:02 ---Мариана, не е задължително тук да рониш крокодилски сълзи. Първо ще трябва добре да обмисляш преди да пишеш, защото, признавам си, нямам търпение към ксенофоби. Дори и когато се опитваш да се искараш като ''момина сълза'', без да се усетиш пак си се испуснала неофашистки. Значи си виждала и качествени турци. Това звучи като ''Той е циганин ама добър човек'' Ето това е неофашизма, който не можете да го прикриете.

--- End quote ---

Явно трябва да го кажа в прав текст, за да не давам нов повод за постоянната ти склонност към инсинуации.
Мисля, че ти, лично ти, не си такъв човек.

Не исках да го казвам направо, но с хора, които нямат никакви скрупули или сетива да не манипулират постоянно, е трудно да си деликатен. Те и това могат да използват за "камък за хвърляне".

Колкото и да искаш да го изкараш другояче, разделенията и омразата не ги създават хора като мен.

И има Един, който всичко вижда.

------------

п.с.

Не употребявай повече понятия, които не са ти ясни.
Ако ти бяха ясни, може би нямаше да си това, което си.

Subeyi Kurt:

--- Quote from: Mariana on July 31, 2012, 19:26 ---И има Един, който всичко вижда.

Не употребявай повече понятия, които не са ти ясни.
Ако ти бяха ясни, може би нямаше да си това, което си.

--- End quote ---

Мариана, не си губи времето да гадаеш какво знам и какво не, а се постарай да помогнеш с нещо на пропадналите, угнетените, експлоатираните, болните, дискриминираните и други такива нещастни хора във вашето ''демократично'' общесво. Виж как ви е снимал държавния департамент. Насочи си енергията в по-ползутворна работа. Виж кои са тези дето нападат молещи се в божия храм, кои са техните майки, бащи, учители. Поинтересувай се защо никой полицай не е дал под съд болния ви лидер, че ги убиди като ги нарече '' еничари''. Много проблеми си имате за разрешаване, а те са по-важни от полемиката която правиш тук.
-----------------------------------------------------------------------------------
Държавният департамент представи доклада си за човешките права

Десни екстремисти упражняват насилие върху ромите, мюсюлманите и други религиозни малцинства, се казва в документа.
У нас има и други проблеми, свързани с човешките права – Държавният департамент обръща внимание на лошите условия в затворите и другите места за задържане. Лошото отношение към затворниците и задържаните, най-вече ако те са представители на малцинствата, също се споменава в доклада.

Като сериозни проблеми на страната ни се посочват големите забавяния в работата на съдебната система, очевидната злоупотреба с подслушване, насилието и дискриминация над жените, насилието над деца, дискриминацията на турската и ромската етническа общност, антисемитски вандализъм, трафикът на хора, както и дискриминацията на хората с увреждания, гей обществото и болните от ХИВ/СПИН.

....... Документът обаче посочва, че има много опасения, че медийният пазар е доминиран от бизнес интереси, които преследват политическо влияние.

От департамента цитират данни на неправителствени организации, че журналистите често си налагат автоцензура или взимат пари от определени политически и бизнес кръгове и дори представители на организираната престъпност, за да пишат позитивни материали за тях или очернящи за враговете им.

http://www.dnes.bg/obshtestvo/2012/07/31/korupciiata-i-romskata-marginalizaciia-sa-osnovnite-problemi-u-nas.165174

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version