Български > Дискусии

Ние сме просто - Помаци!

<< < (369/454) > >>

Rasate:

--- Quote from: BG POMAK on August 09, 2012, 16:11 ---Към Расате.
Нещо не мога да те разбера. Възможно е да греша в нещо, но поясни с по обикновени думи. Аз не съм историк, а строител.Все едно аз да ти говоря за греди, колони и конзоли и да очаквам ти да ме разбереш. Много далече се връщаш в историята. Кажи го по обикновено.Не те упреквам.

--- End quote ---

За кое-за наложената по "братски" история или за различните диалекти в България-т.е. че помаците говорят на диалекта на края в който се намират-даже има села-едно до друго,където говорят различно-в зависимост от произходът си-имам предвид помашки села.

Поздрави.

BG POMAK:
Към Расате
Сега вече те разбрах. Да така е моето родно село Припек отстои на 3 км. от с. Върлино, което е смолянско и диалекта се различава много. Пример: В Припек казват така "Кина ищиш ра"/Какво искаш бе/ за обръщение към мъж. Във Върлино е така"Кана ищиш ре" А за жена е така в Припек"Кина ищиш ма", във Върлино"Кина ищиш ме".

Rasate:

--- Quote from: havaika on August 09, 2012, 16:17 ---
 Само така молене му е майката(наведена главица сабля не я сече).Ще ти обяснят,само им играй по гайдата ;) ;D

--- End quote ---

Виждам,че учтивият тон не е характерен за теб,но все пак това е до възпитанието. ;D

А до гласуването за ДПС- давай,но не бе ли някъде в Чужбина-май Финландия или се бъркам.

Гласувай-те Доганови още малко да ви по стегнат ярема,че послем да не ми пищите що са Ви таквиз цените на Тютюна,оти това е Доганова работа,а не държавна.

Поздрави

Nazmi:

Моля,дискутирайте по темата в заглавието..  Re: Ние сме просто - Помаци!,а не за Азис и чалгаджии..!!!
   СПАМА и не по темата е премахнат!

ibrahim65:

--- Quote from: Rasate on August 09, 2012, 17:32 ---Виждам,че учтивият тон не е характерен за теб,но все пак това е до възпитанието. ;D

А до гласуването за ДПС- давай,но не бе ли някъде в Чужбина-май Финландия или се бъркам.

Гласувай-те Доганови още малко да ви по стегнат ярема,че послем да не ми пищите що са Ви таквиз цените на Тютюна,оти това е Доганова работа,а не държавна.

Поздрави

--- End quote ---
Расате - Асане първо кажи ти за кого си гласувал да види твоята партия.
Второ дай алтернатива коя партия е доброто бъдеще за нас ПОМАЦИТЕ.
Трето няма чиста политика всички са к....ви просто това е политиката.
Четвърто докато си нямаме наша партия винаги ще гласуваме за чужди.

Какво е това да гласуваш - Даваш си съгласието на някой да си оправи положението законо.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version