Български > Дискусии
Ние сме просто - Помаци!
omega:
--- Quote from: ibrahim65 on September 21, 2012, 00:00 ---ПРИЧИНИ ЗА ИЗСЕЛВАНЕТО НА ПОМАЦИТЕ ОТ СМОЛЯНСКО ПРЕЗ 1934 Г
http://www.scribd.com/doc/106078783/#%D0%9F%D0%BE%D0%BC%D0%A1%D0%BC1934
--- End quote ---
Много е изискан стила на писане за този период от време.http://www.lostbulgaria.com/index.php?cat=5&paged=16
ibrahim65:
Ние сме просто - Помаци!
Стари ПОМАШКИ гробища.
ibrahim65:
Среща с България след 77 години раздяла
„Айде бе, цял живот чакам някой от България да ме посети.”
http://zaman.bg/bg/sreshta-s-balgariya-sled-77-godini-razdyala/
Subeyi Kurt:
--- Quote from: ibrahim65 on September 27, 2012, 07:32 ---Среща с България след 77 години раздяла
„Айде бе, цял живот чакам някой от България да ме посети.”
http://zaman.bg/bg/sreshta-s-balgariya-sled-77-godini-razdyala/
--- End quote ---
Ето я истината за хората които живеят в Турция. И аз често съм наблягал на това обяснявайки че Ислама не позволява делене по каквито ид а е признаци и сплотява хората. Това е може би най-важният фактор вследсвие на който Ислама е най-бързо разпространяваща се религия в света. Pozdravi!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Народите, населяващи областта, са осъзнали, че културните различия не са пречка за пълноценното им съвместно съжителство, и днес всички заедно се радват на спокойствие, сигурност и благополучие
Защо избягахте?
„Защо избягахте?“ – питам бай Мехмед. Старецът със сълзи на очи ми разказва за бедността и униженията, които са ги подтикнали към това крайно решение,
Пограничните власти, корумпираните местни чиновници и националистическите организации ги подлагали на постоянен тормоз. Но най-голямата обида им нанесъл златоградският околийски лекар, който като ръководител на кампания за борба с въшките публично стригал жените, събличал ги голи и им горил дрехите.
Зимата на 1934-1935 година прекарват в близкия град Бафра, а напролет ги настаняват по селата. Дават им по една къща с две стаи, обор, добитък и семена и така започват живота си отначало.
Народите, населяващи областта, са осъзнали, че културните различия не са пречка за пълноценното им съвместно съжителство, и днес всички заедно се радват на спокойствие, сигурност и благополучие
Rasate:
--- Quote from: Subeyi Kurt on September 27, 2012, 10:24 ---Ето я истината за хората които живеят в Турция. И аз често съм наблягал на това обяснявайки че Ислама не позволява делене по каквито ид а е признаци и сплотява хората. Това е може би най-важният фактор вследсвие на който Ислама е най-бързо разпространяваща се религия в света. Pozdravi!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Защо избягахте?
„Защо избягахте?“ – питам бай Мехмед. Старецът със сълзи на очи ми разказва за бедността и униженията, които са ги подтикнали към това крайно решение,
Пограничните власти, корумпираните местни чиновници и националистическите организации ги подлагали на постоянен тормоз. Но най-голямата обида им нанесъл златоградският околийски лекар, който като ръководител на кампания за борба с въшките публично стригал жените, събличал ги голи и им горил дрехите.
Зимата на 1934-1935 година прекарват в близкия град Бафра, а напролет ги настаняват по селата. Дават им по една къща с две стаи, обор, добитък и семена и така започват живота си отначало.
--- End quote ---
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Разбира се,че неуките ще се срамят от лекарите при опитът им да се справят с главовата и дрешната въшка.
Мога със сигурност да кажа,че подобни мероприятия са се извършвали и с християните от селата.Единствено в което може да е виновен лекарят е,че не им е обяснил на хората защо се налага това и по какъв начин да си изваряваш дрехите,одеялата и пр. завивки за да се от спасят от разнасящите куп болести въшки(чумата -бичътна средновековието се е разпространявала с главовата и дрешните въшки и бълхи.
Поздрави
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version