Български > Дискусии

Ние сме просто - Помаци!

<< < (408/454) > >>

Rasate:

--- Quote from: ibrahim65 on November 06, 2012, 22:42 ---Trakite part.1

--- End quote ---

Ибрахим- бикът с звезда между рогата е гербът на Тохтамъш

В момента е център на герба  на Молдова:

В стари средновековни гербовници от ХV-ХVІ в. - Вернигеродски гербовник и Сборник гербовници, кодекс 391 на Баварската държавна библиотека, л. 4 v – гербът на бика, но с кръст вместо звезда, е посочен като герб на императора на България. Известно е, че като „императори на България” в този период са се титулували императорите на Свещената римска империя, основавайки се на приемственост от българските и унгарски владетели носещи тази титулатура. Те от своя страна са получавали в свое време ярлъци от Златната орда и е възможно личния герб на Тохтамиш, станал топонимен за Молдова, да преминава от тях към императорите на Свещената римска империя. Възможно обаче, личният знак на Тохтамиш да е всъщност възприет от него по-древен родов знак принадлежал на някой от древните българските родове. Във всеки случай пряката, частна връзка, на герба на воеводство Молдова е чрез сюзерена и раздаващ ярлъци за тази земя Велик хан Тохтамиш.
http://1.bp.blogspot.com/-QZqvZ2BZfgM/UEEzsOD8N1I/AAAAAAAAAbo/ieRoRs0-5QI/s320/New+Picture+(1).png
http://bghistoryanalysis.blogspot.com/

Двуглавият орел е герб на Тертеровци:

Герб на Срацимировци:

И т.н.

Mariana:

--- Quote from: Subeyi Kurt on November 11, 2012, 17:45 ---Ако я нямаше тази какафония сигурно нямаше Господ да ни изпраща последен пророк за да се уточнат нещата и особенно кой е баща кот есин. Знае се че 300 години след христа, видни християни се събрали да уточнат дали Хрисос е бох или син. Никак не е логично да дойдеш пред вратата на храма и да си сложиш нещо на главата а после да го свалиш. Нима Бог не е навсякаде където го търсиш. Май че пак ще трябва да се събират някои за да уточнат някои неща.

--- End quote ---

Мъжете си слагат шапки естествено заради студа или пък заради слънцето, не заради това, че отиват на черква. Като че ли не си ме разбрал много добре. Колкото до това, че е прието те да си махат шапките в храма, това е също според тълкуванието на ап. Павел, който, пишейки в едно от посланията си, че жените не бива да се молят с непокрити глави, пише и, че мъжете не бива да се молят с покрити. Просто уточних как стоят нещата в това отношение според християнската традиция. А колкото до това, че в първите векове след Христос е имало спорове и течения, които са били отхвърлени на вселенски събори, и за тях е било прието да се смятат за ереси, това е отделна тема.

Rasate:
Ибрахим ага разгледай това:

http://bghistoryanalysis.blogspot.com/2011/10/blog-post.html

Поздрави

Seiko:
 :) ;) :D

ibrahim65:
Rasate добре са го обучели Раковски в ,,Цариград,, да крой планове.  ;D
На българите им остана само една гордост ПИСМЕНОСТА или Езика, НО
и ако това изтървете тогава ще сте по зле и от македонците.
Пък не знам защо но на мен този БЪЛГАРСКИ ми мерише на изгоряло.
Пак сте намерели на нещо да се яхните
С една реч в България ся говори днес Самъсъкрит и Зендски язик

Българският език днес се говори единствено в Чувашия.
Всеки един друг език, говорен от българи, независимо какъв е той, не е български език.

Мен лично ме интенересуват Траките те са имали език, от който произлиза т.н. "славянски". Първата азбука, отговаряща на тази на тази фонетика е създадена от Етикус Истер, скитски философ он Малка Скития, днешна Добруджа. Но не траките разпространяват този език, защото те са латинизирани още през 1-ви век. Азбуката на Истер по-късно е взета и компилирана от Кирил и Методий.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version