Български > Дискусии

Ние сме просто - Помаци!

<< < (410/454) > >>

ibrahim65:
Чисто ПОМАШКА песен нека да поздравим гостенките
за да им докараме добри мисли в главата и да знаят че нито и един ПОМАК
не мисли нищо лошо на никой ни най малко на държавата в която живеят или езика който използват.

Нека да помогнем на истината да излезе на яве колкото и да боли тя за някой.

Вайдин, Кенан и Усето

Rasate:

--- Quote from: ibrahim65 on November 11, 2012, 21:32 ---Rasate добре са го обучели Раковски в ,,Цариград,, да крой планове.  ;D
На българите им остана само една гордост ПИСМЕНОСТА или Езика, НО
и ако това изтървете тогава ще сте по зле и от македонците.
Пък не знам защо но на мен този БЪЛГАРСКИ ми мерише на изгоряло.
Пак сте намерели на нещо да се яхните
С една реч в България ся говори днес Самъсъкрит и Зендски язик

Българският език днес се говори единствено в Чувашия.
Всеки един друг език, говорен от българи, независимо какъв е той, не е български език.

Мен лично ме интенересуват Траките те са имали език, от който произлиза т.н. "славянски". Първата азбука, отговаряща на тази на тази фонетика е създадена от Етикус Истер, скитски философ он Малка Скития, днешна Добруджа. Но не траките разпространяват този език, защото те са латинизирани още през 1-ви век. Азбуката на Истер по-късно е взета и компилирана от Кирил и Методий.

--- End quote ---

Ибрахим ага- Чувашите не са българи-те се възприемат като потомци на сабирите,които са съпътстващи българите племена подобно и на маджарите,които днес имат държава в Европа.

Да кажеш,че Чувашите говорят български е все едно да кажеш,че маджарите също говорят български. ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Чувашите са единственият народ говорещ 60% огурски тюрски и 40 % фински.От друга страна поне 20% от огурските думи са с индоевропейски произход,подобно на съвременният кемалистки турски.

Т.е.лексикалният състав на самите тюрски езици имат някъде около 20-30%  индоевропейски произход.

Етноимето траки е гръцко- основното им етно-име е Пеласги(белаги).И по логиката на Раковски спрямо познанията по българска лексика и граматика се трансформира в блъг-ар-и.
Т.е. Раковски е първият автохтонист.

Поздрави

Самъсъкрит означава Санскрит(старият свещен индийски език,на който са написани Махбхарата и Рамаяна)

"Мидия

Мидия, наричана от евреите Мадай, която се предполага, че е била населена от потомците на Мадай, Яфетовия син - Бит. 10:2, се е простирала към запад и юг на Каспийско море, от Армения и Асирия на север и запад, до Фарсистан или собствена Персия на юг, и е включвала сегашните области Ширван, Адербайджан, Гилан, Масандеран, и Ирак Аджеми. Тя е покривала една земя по-голяма от Испания, която е лежала между 320 и 400 сев. ширина, и е била една от най-плодородните и ранно-обработените земи в Азия. Била е разделена на две, от които северозападната се е наричала Мала Мидия, а южната Велика Мидия. Първата, е съответствувала на днешния Адербайджан, една област на Персийското царство, заобиколена с високи гори от Таварийските планини, освен в посоката към изток, където река Кар или Кир, прелива водите си в Каспийско море. Велика Мидия, съответствува на днешния Ирак Аджеми, или Персийска Вавилония. Екватана, е била столицата на Велика Мидия.

Мидия, е едно от най-древните независими царства, които историята познава. След няколко-вековна подчиненост на Асирия, мидяните въстанали под Арбака във времето на Сарданапал, и пак във времето на Сенахирим, (около 700г. преди Р.Х.). Те станали силни, образовани, и богати - Ис. 13:17,18, 21:2,3, и царството им останало независимо до Кир, когато Мидия била присъединена към Персия. Така се издигнало Мидо-Персийското царство, и "Персийските и Мидийските закони", винаги се споменават от Свещените писатели заедно - Ест. 1:19, и пр. Дан. 6:8,12 и пр. Също и "летописите" на персите и мидяните, са споменати заедно - Ест. 10:2. И наистина, от това време нататък, нравите, обичаите, религията и цивилизацията на мидяните и персите, са били винаги неразделни. И е явно, както се учим от старите Зендски писания, че мидяните, персите и бактряните, са принадлежали на едно и също племе, и че са имали един общ език, зендски, и една религия. Те се кланяли на Ормузда, най-висшето същество, под символа на огъня. Те също се кланяли на звездите, най-вече на планетите; и още повече, на слънцето и месеца. Служителите на тази религия, мъдреците, са били едно съсловие от Мидийски произход, и на тях е било предоставено да се занимават с науките, и да извършват свещените обреди. Виж Мъдреци. Между тях, и както общо се предполага, преди времето на Кир, се е появил Зороастър, или Зердушт, като преобразовател, или по-точно като възобновител на старата религия на светлината, чиито последователи съществуват и до днес, в Персия и Индия, под името Гебри.

Мидия, е спомената за първи път в Св. Писание, като част от Асирия, където били заведени в плен десетте племена; най-напред, онези отвъд Йордан, от Теглат-феласар - 1Лет. 5:26; а по-късно, (около 721г. преди Р.Х.), останалите от Израил, от Салманасар - 4Цар. 17:6. По-късната история на Мидия, е преплетена с историята на Персия. И двете страни, бяха покорени от Александър Македонски, (330г. преди Р.Х.), а в следващото столетие станаха подани на партяните, и са споменати заедно с тях в Д.А. 2:9. Виж Персия."

ibrahim65:
Rasate - Asane, това не съм го съченявал аз за да ме упреквате пак.

Наслушахме се и се нагледахме на хиляди и хиляди пишман историци. Видяхме и техните лъжеистории. Тяхната нова интерпретация на историята бе в съответствие с техните идеологии - комунизъм, демокрация, анархизъм... Видяхме колко пагубно бе бутната историята ни в дупката на един долен и пошъл опит за иронизиране на българщината, чрез серия от публикации, уж "доказващи" и винаги и всякога "новаторски и автентични", че видите ли братя българи, ние сме първите европеици, първите славяни, първите православни и въобще с една дума... "първите"! Само че тези лъжи и инсинуации, базирани на извадки от контекст, на недоразбрани преводи и чисти внушения, целяха чисто и просто да ни накарат да се отвърнем от истинската наша история и да пропуснем да видим в какво наистина сме първи. Ние може да не сме първите хора в Европа, но пък сме първите който не бяха победени от Александър Македонски. И само Българите, водени от Челбир, успяха да победят Чингиз Хан. И да - отново българи разгромиха арабите по времето на Тервел и спасиха Eвропа от агресивния примитивизъм през 8 век. И българи създадоха много други неща, бяха най-отличени в битките, най-трудолюбиви, а данъците им бяха най справедливи. Много други български постижения имахме и за нито едно от тях няма да чуете и дума, защото днес е по-важно да се напомпват мускули на фалшиви идеологии подобни на македонизма, целящи да всеят недоумение у душата на народния човек, да го направят за смях пред съседите му. И всичко това днес се подминава или с мълчание, или с одобрение дори, поради това че хората така и не видяха по-добро.

http://samoistina.com/

Е-е-еее, на тази истина доста се смях, сега вече вярвам че сте братя с македонците, поне по съченение на история.

Mariana:

--- Quote from: ibrahim65 on November 13, 2012, 17:56 ---Rasate - Asane, това не съм го съченявал аз за да ме упреквате пак.

Наслушахме се и се нагледахме на хиляди и хиляди пишман историци. Видяхме и техните лъжеистории. Тяхната нова интерпретация на историята бе в съответствие с техните идеологии - комунизъм, демокрация, анархизъм... Видяхме колко пагубно бе бутната историята ни в дупката на един долен и пошъл опит за иронизиране на българщината, чрез серия от публикации, уж "доказващи" и винаги и всякога "новаторски и автентични", че видите ли братя българи, ние сме първите европеици, първите славяни, първите православни и въобще с една дума... "първите"! Само че тези лъжи и инсинуации, базирани на извадки от контекст, на недоразбрани преводи и чисти внушения, целяха чисто и просто да ни накарат да се отвърнем от истинската наша история и да пропуснем да видим в какво наистина сме първи. Ние може да не сме първите хора в Европа, но пък сме първите който не бяха победени от Александър Македонски. И само Българите, водени от Челбир, успяха да победят Чингиз Хан. И да - отново българи разгромиха арабите по времето на Тервел и спасиха Eвропа от агресивния примитивизъм през 8 век. И българи създадоха много други неща, бяха най-отличени в битките, най-трудолюбиви, а данъците им бяха най справедливи. Много други български постижения имахме и за нито едно от тях няма да чуете и дума, защото днес е по-важно да се напомпват мускули на фалшиви идеологии подобни на македонизма, целящи да всеят недоумение у душата на народния човек, да го направят за смях пред съседите му. И всичко това днес се подминава или с мълчание, или с одобрение дори, поради това че хората така и не видяха по-добро.

http://samoistina.com/

Е-е-еее, на тази истина доста се смях, сега вече вярвам че сте братя с македонците, поне по съченение на история.

--- End quote ---

Все някога би трябвало да се научиш да използваш метоименията "аз", "ти", "той", "тя" и пр., а не обезателно "ние" или "вие". Примерно: аз, Ибрахим, мисля еди какво си, той - авторът на цитирания от теб текст, смята еди какво си, еди кой си член на този форум, също така, смята еди какво си.

А по отношение, впрочем, към склонността към митологизиране, ти по едно време почти нямаше равен на себе си.
Не знам дали си го съзнавал, едва ли, но точно така беше.

ibrahim65:

--- Quote from: Mariana on November 13, 2012, 20:17 ---Все някога би трябвало да се научиш да използваш местоименията "аз", "ти", "той", "тя" и пр., а не обезателно "ние" или "вие". Примерно: аз, Ибрахим, мисля еди какво си, той - авторът на цитирания от теб текст, смята еди какво си, еди кой си член на този форум, също така, смята еди какво си.

А по отношение, впрочем, към склонността към митологизиране, ти по едно време почти нямаше равен на себе си.

--- End quote ---

митологизиране — съществително име, среден род.

Аз никога не можах да угодя на теб или на тях,
но все пак ще опитам да вкарам злият дух в ботилката с тези няколко реда.

Обикнах аз богиня на боговете.

Сълзите ми се сливаха със капките дъж, който бяха студени като спомените ми, който преминаваха като вятърът който шибаше лицето ми безжалостно, и ми напомняше мигове не изживяни дори и от богове. Но сега трябва да се плаща, а цената им е за богове, който можеха всичко, дали ще мога да забравя поне един миг изживян със нея. Ето устните и са толкова влажни, способни да те накарат да тръпнеш от желание да ги докосниш, а засмеят ли се, този израз на щастие поражда в теб крила. А очите и те бяха всичко онова за което можех спокойно да умра.

БЕЗ НЕЯ

Кажете ми,
живот ли е това без нея.
Та тя е,
богиня, и на боговете.

Кажете ми,
какво съм аз без нея.
Та тя е,
Ангелът, смисълът в живота.

Кажете ми,
Утро ли е това без нея.
Та тя е,