Български > Дискусии
Ние сме просто - Помаци!
Яковка:
Здравейте и от мен,
Много се радвам, 4е попаднах на този сайт! Искам само да кажа, 4е също съм помакиня и 4е винаги съм се 4увствала разли4на и душата ми никога не е намирала покой. Една ве4на вътрешна борба за самоопределение. Мисля оба4е, 4е заглавието на темата важи с пълна сила за мен. Про4етох я до половината, ще я про4ета цялата. Много е хубаво да срещна хора като вас, сродни души по съдба, хора които 4увствам наистина близки. Благодарна съм много на създателите на сайта и на вси4ки, които споделят своите мисли и 4увства тук, на вси4ки помаци. Аз живея в САЩ от половин година, моят съпруг е американец. Той намери сайта между другото и се интересува от нашата история, като не вярва на официалната такава. Аз просто искам да съм гражданин на света, защото наистина така ми е по леко. Не се гордея с произхода си, нито се срамувам от него, просто го приемам, но в същото време не желая да бъде грешно разбран или тълкуван. Не се 4увствам българка, кво да направя, но имах период в живота в който страдах заради това и не исках да съм такава каквато съм. Никога в живота си никой не ми е казвал, 4е е помак, незнам аз ли наистина не срещах помаци, те ли не си казваха. Сега изведнъж, тази ве4ер, в този сайт, толкова пъти про4етох, "аз съм помак", и толкова хубаво ми стана от това. Освобождаващо е някак си и ми повлия и на мен да излея душата си. За нашата култура, тясно пазена и затворена , е много вълнуващо, да имаме това свободно пространство тук, нещо като трибуна, където вси4ки да сме заедно и да се подкрепяме.
Nazmi:
--- Quote from: Яковка on February 05, 2009, 09:16 ---Здравейте и от мен,
Много се радвам, 4е попаднах на този сайт! Искам само да кажа, 4е също съм помакиня и 4е винаги съм се 4увствала разли4на и душата ми никога не е намирала покой. Една ве4на вътрешна борба за самоопределение. Мисля оба4е, 4е заглавието на темата важи с пълна сила за мен. Про4етох я до половината, ще я про4ета цялата. Много е хубаво да срещна хора като вас, сродни души по съдба, хора които 4увствам наистина близки. Благодарна съм много на създателите на сайта и на вси4ки, които споделят своите мисли и 4увства тук, на вси4ки помаци. Аз живея в САЩ от половин година, моят съпруг е американец. Той намери сайта между другото и се интересува от нашата история, като не вярва на официалната такава. Аз просто искам да съм гражданин на света, защото наистина така ми е по леко. Не се гордея с произхода си, нито се срамувам от него, просто го приемам, но в същото време не желая да бъде грешно разбран или тълкуван. Не се 4увствам българка, кво да направя, но имах период в живота в който страдах заради това и не исках да съм такава каквато съм. Никога в живота си никой не ми е казвал, 4е е помак, незнам аз ли наистина не срещах помаци, те ли не си казваха. Сега изведнъж, тази ве4ер, в този сайт, толкова пъти про4етох, "аз съм помак", и толкова хубаво ми стана от това. Освобождаващо е някак си и ми повлия и на мен да излея душата си. За нашата култура, тясно пазена и затворена , е много вълнуващо, да имаме това свободно пространство тук, нещо като трибуна, където вси4ки да сме заедно и да се подкрепяме.
--- End quote ---
Много се радвам Яковка,че си тук,аз пиша също от САЩ! От както съм в сайта www.pomak.eu да си призная няма ден да не съм тук,слушам помашки песни,филми,дискусия за произхода и историята ни! Добре дошла сред нас,нека заедно се радваме!
SEVT XX:
Heasiel,pozovavash se na genetichni izsledvaniya,no otkroveno pishesh yavni gluposti.<primeri-irlandcite spadali kam germanskiyat pul-100% laja,tova sa kelti.Druid-jrec /pri germ anite/-gluposti,pri keltite.Shveytsarcite naslednici na rimlyanite,gluposti-50%naslednici na keltite,30% na germanite.Yavno pri tebe razlikamejdu kelti i germani nyama.
Druga chudesiya -saxoncite bili samo v Aglia,stiga ,ti mai beshe germanka-Drezden na koya oblast beshe stolitsa-mayna SAXONIYA,a Frankite sreshtu kogo se srajavat dalgi godini za parvenstvo vav FRANKSKATA IMPERIA-sreshtu SAXONCITE.
A che niyamalo genetichen material ot nashite pradedi TRAKITE-HAHAHAHA.......
Nazmi:
--- Quote from: SEVT XX on February 10, 2009, 04:24 ---Heasiel,pozovavash se na genetichni izsledvaniya,no otkroveno pishesh yavni gluposti.<primeri-irlandcite spadali kam germanskiyat pul-100% laja,tova sa kelti.Druid-jrec /pri germ anite/-gluposti,pri keltite.Shveytsarcite naslednici na rimlyanite,gluposti-50%naslednici na keltite,30% na germanite.Yavno pri tebe razlikamejdu kelti i germani nyama.
Druga chudesiya -saxoncite bili samo v Aglia,stiga ,ti mai beshe germanka-Drezden na koya oblast beshe stolitsa-mayna SAXONIYA,a Frankite sreshtu kogo se srajavat dalgi godini za parvenstvo vav FRANKSKATA IMPERIA-sreshtu SAXONCITE.
A che niyamalo genetichen material ot nashite pradedi TRAKITE-HAHAHAHA.......
--- End quote ---
SEVT XX,докога ще пишеш общи приказки и мохабет лаф да става.Когато се говори за такива важни неща исторически са важни фактите или нещо документирано.Писахте и в другата тема за Идентичноста на помаците и пак ваши хипотези колко процента в гените имало помаците,българите.Не разбрахте ли че тука в помак.eu има историци които боравят с факти а не казал-рекъл!
bello:
--- Quote from: Nazmi on November 28, 2008, 03:46 --- Сайта е отворен за всички Yovana,както света,мога да те уверя да си пишеш спокойно,има различни и по консервативни позиции като по горе ,но основното е хора всякакви по света да споделим и запазим идентичноста и характера на този помашки народ съхранил и оцелял,ето затова работим заедно от БГ от Брезница-през Турция,Белгия,Франция,Америка..къде ли не сме се събрали тук с една цел-да съхраним себе си,да съхраним обичаите ни,да се съхраним като народ дето ни има,да оставим на децата ни да казват гордо-ПОМАК СЪМ! Това е.....
--- End quote ---
Благодаря ти много вярно това, което се казва, Nazmi
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version