Български > Дискусии

Ние сме просто - Помаци!

<< < (62/454) > >>

Пламен Пасков:

--- Quote from: shaban on February 22, 2009, 14:54 ---Пасков, за сетен пат се убеждавам , 4е ти не може6, да види6, ни6то друго. Ти вижда6 само ме4ове.Казова6 Халифат и О6те малко  6е ре4е6 , 4е и турците са приели ислама от арабите сос ме4.Запомни, не е имало насилствено исламизиране. Даже и при едини4ните слу4аи на исламизиране ,единиците са миновали през кадиата и имама ,за да се потварди доброволноста.Имам 4увството ,4е ти 4ете6 само себе си и разбира6 само себе си. Бива ли така , бре.
--- End quote ---
Конкретика, Шабан, дайте конкретика!
Аз моята я имам, отваряте профила ми, и ще ги намерите по ключови думи.
Имам и още много, но не искам да нагнетявам атмосферата във форума, защото важна е фактологията, а не емоциите.
Искам просто честно да си погледнем на историята на народа, на религиите, да си признаем кривините в делата, пък после вече е по-лесно...

shaban:

--- Quote from: Пламен Пасков on February 22, 2009, 15:09 ---Конкретика, Шабан, дайте конкретика!
Аз моята я имам, отваряте профила ми, и ще ги намерите по ключови думи.
Имам и още много, но не искам да нагнетявам атмосферата във форума, защото важна е фактологията, а не емоциите.
Искам просто честно да си погледнем на историята на народа, на религиите, да си признаем кривините в делата, пък после вече е по-лесно...

--- End quote ---
Твоята конкретика е конкретизирана в тесноконкретни източници  създадени от шовинистични автори които са на светлинни години от науката. Пасков ,ти в интернет няма как да срещнеш стойностен материал ,защото там се публикуват пародийни съчинения. Виж ,Пасков, ако искаш да научиш нещо свястно , то отдели един ден в пазаруване на литература написана от признати български автори и капацитети напр. А. Желязкова. Моля те ,престани да го четеш този Божи дарррррррр ,който е историк благодарение на физически езически интервенции към ръководното тяло на партията майка.

Nazmi:
Абе хора,спрете малко! Пасков,наскоро ще има тема субфорум дето спокойно ще спорите,моля ви имайте малко уважение,само натоварвате сървъра с Инфото,има и други теми освен тази.С уважение Назми!

shaban:

--- Quote from: Nazmi on February 22, 2009, 15:27 ---Абе хора,спрете малко! Пасков,наскоро ще има тема субфорум дето спокойно ще спорите,моля ви имайте малко уважение,само натоварвате сървъра с Инфото,има и други теми освен тази.С уважение Назми!

--- End quote ---
Назми , ако може, нека  тоя субфорум да го именуваш " Алтернативата на Пасков" и нека там той да изложи прословутите си исторически материали ,които нарочно не публикува, щото като ги публикува форума ще се нажежи ,даже може и да се обезмисли.Казвам го това , щото той в такъв формат и дължина постовете си ,че  не дава възможност за контра отговор

mustafa_b:

--- Quote from: Пламен Пасков on February 22, 2009, 13:25 ---А с какво? С писалка? С блага дума?
И как така завладяването на различните народи (с различни местни религии) с меч в ръка е довело до "доброволното" според вас приемане на исляма до всичките кътчета на халифата? Къде и кога според вас е била границата между меченосното завладяване и доброволната смяна на религията, която по своята всеобхватност надхвърля даже и тоталтарните режими от близкото минало?

--- End quote ---

Ок. Нека да говорим с документи. Да започнем с първата конституция в света - Мединската, датираща от Преселението на Пророка /622г/. В този документ, полагащ началото на Ислямската държава, са заложени либерализма, защита правата на човека и съвместното съжителство без значение на раса, етнос и религия. Това се случва цели 11 века преди Френската революция.

http://www.constitution.org/cons/medina/con_medina.htm

2. През 628 год. Пророка Мохаммед дарява Хартата за неприкосновеност на монасите от Манастира Св.Катерина в планината Синай. Тази харта се състои от няколко клаузи , покриващи всичките аспекти на човешките права, включително такива точки, като закрила на Християните, свобода на вероизповедание, права за избор на собствени съдии, право на собственост, освобождаване от военна служба, и право на защита при война.

Ето и съдържанието на този документ /превод от английски/ :

"Това е писмено известие от Мохаммед Ибн Абдуллах, представляващо споразумение с Християните -те винаги ще бъдат част от нас.

Наистина, аз, моите сподвижници, помощници и последователи ще ги защитаваме, защото
Християните са наши съграждани, и се кълна в Аллах, аз ще се противопоставям на всяко нещо, което би ги наранило.

Никакво насилие /принуждаване/ не трябва да има към тях.

Техните съдии да не се остраняват от работните им места, а монасите -от манастирите.

Никой да не разрушава техните Божи храмове, нито да посяга на тях, или пък да присвоява вещ от тях и от църквата в полза на мюсюлманите.

Ако някой престъпи тези забрани, се счита, че е нарушил закона на Аллах, и не се е подчинил на Неговия Пратеник. Наистина, християните са мои съюзници и аз ще воювам с личната си войска срещу всеки, който ги нарани.

Никой няма право да ги принуждава да пътуват или да ги задължава да воюват.
Мюсюлманите ще воюват за тях.

Ако мюсюлманин поиска да се ожени за Християнка, това може да стане единствено с нейно одобрение. Съпругът й не може да й забранява да посещава църквата.

Техните религиозни храмове трябва да се почитат. Да не им се пречи да ги ремонтират и да не се посяга на техните гробове.

Никой от моя народ /мюсюлманската Умма/ не може да нарушава това споразумение, което е валидно до Последния час /края на света/. "

http://www.cyberistan.org/islamic/charter1.html

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version