Български > Дискусии
Ние сме просто - Помаци!
Пламен Пасков:
--- Quote from: mustafa_b on February 23, 2009, 15:16 ---Ха-ха, сега пък Брезница! Как достигна до заключението, че именно това е населения пункт - обект на изследване.
--- End quote ---
Така пише на името на адреса, който си дал: http://breznitsa.hit.bg/2009_02_Table.jpg
Това е таблицата ти. Не съм го измислил аз...
--- Quote --- Съвсем ясно съм обозначил, че таблицата е на Махиел Кил и отразява демографската структура в селата от Чепинското корито. Как е попаднала в сайт с наименование Брезница е друг въпрос, което едва ли има значение в случая.
--- End quote ---
Да приемем, че няма значение.
--- Quote ---А "взривът" е 57 % за 117 години. Колко поколения са това?
--- End quote ---
1.5.
Виж си пак таблицата.
mustafa_b:
--- Quote from: Пламен Пасков on February 23, 2009, 15:36 ---1.5.
Виж си пак таблицата.
--- End quote ---
За ХVІІ век в таблицата са дадени само християнските домакинства, защото архивите на Анкара и Истанбул (най-богатите в днешна Турция), с които е работил авторът, не разполагат с други, освен джизие-регистрите. (Кил 1998:106)
Според данните в таблицата през 1595г. мюсюлманите са съставлявали 31%, а в 1712г. - 89% от общото население. Това е ръст от точно 57% за период от 117 години.
dim56:
Хайде, стига сте се надлъгвали с тези проценти, уважавайте математиката: За тези 117 години мюсюлманските семейства от 216 стават на 796, т.е. увеличението е 3,7 пъти!!!
PNK2003:
--- Quote from: dim56 on February 23, 2009, 23:32 ---Хайде, стига сте се надлъгвали с тези проценти, уважавайте математиката: За тези 117 години мюсюлманските семейства от 216 стават на 796, т.е. увеличението е 3,7 пъти!!!
--- End quote ---
...или увеличение с 268.5 %
PNK2003:
Какво точно значи според вас "насилствена ислямизация"?
Нека да разгледаме следната хипотеза. Да допуснем, че в България се приеме закон /демократична процедура/ според който всички, които не са християни, трябва да плащат 50 % плосък данък вместо нормалните 10 %. В университетите таксите за обучение за християните стават три пъти по-ниски. Тютюнът, отглеждан от християни, се изкупува на пет пъти по-висока цена.
Какъв ще е резултатът?
Може би "доброволно" християнизиране...
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version