Български > Дискусии

Ние сме просто - Помаци!

<< < (76/454) > >>

Беглик:
Мустафа, за да съм сигурен, че правилно съм те разбрал, когато казваш:"Но не са изчезнали напълно, нали? Това е основното, което ни интересува в случая." Не считаш ли, че при останали 96, те не са основното а липсващите почти 500? Ами ако от тези 96 бяха останали 10, пак ли те щяха да са основното?

shaban:
Мисля ,че това което ще кажа е във връзка със темата - Ние сме просто помаци.
Апелирам към всички нетолеранти членове на сайта с непомашки произход които идват с угодни за самите тях ,тези и постановки да напуснат нашия Сайт и да си идат по домовете - Атака форум, Кърджали хабер форум, Сербест форум, Воини на тангра,БНС форум и т.н. форуми във които като влезнеш ти слагат капаци на очите.
Толерантните и възпитаните непомаци членове на Помак .еу нека да останат ,ако желаят , но да поднасят мненията си цивилизовано и взаимоуважително и нетенденциозно и с предпоставки за полемичен дух.
Инак ще се наложи да се проведе виртуално , третото преселение на народите.
Пак повтарям ,сайта не е нито български ,нито турски и т.н. и няма за цел навреди на нито един чужд народ, както и няма за цел да рови в стари рани ,както горецитираните.
Ние сме просто помаци и един път завинаги запомнете ,ние не принадлежим нито на България ,нито на Турция ,нито на когото и да е било, защото ние сме народ ,който много отдавна е преодолял стадното чувство за разлика от повечето балкански народи ,така ,че хубаво си помислете , и когато идвате тук си сваляйте калните обувки.

shaban:
Горното написах ,по повод визитите ми в други форуми ,
единия "Атака форум" ,който казва за нашия форум ,че е "Антибългарски форум",
а другия принадлежи на един доскороуважан от мен  гражданин на света -Сербест Коркмаз , който  си мисли ,че е достатъчно да идеш в Америка и веднага почваш да мислиш като хамериканец и ти е позволено превземаш чужди териории . Същият ,пък започна да нарича форума ни антитурски и анти помашки.

mustafa_b:

--- Quote from: Беглик on February 26, 2009, 11:22 ---Мустафа, за да съм сигурен, че правилно съм те разбрал, когато казваш:"Но не са изчезнали напълно, нали? Това е основното, което ни интересува в случая." Не считаш ли, че при останали 96, те не са основното а липсващите почти 500? Ами ако от тези 96 бяха останали 10, пак ли те щяха да са основното?

--- End quote ---

Не мога да разбера въпроса ти. "Основното" в случая е липсата на потвърждание на тезата за масова насилствена ислямизация, провеждана от Османските власти. Не разглеждам въпроса от гледна точка на "останалите". Идеята ми е, че това е личен избор на хората, живели тогава по тези земи - избор, който трябва да уважаваме. Някои са приели Исляма, други са запазили християнството. Не бива да виним нито едните, нито другите.

Когато се твърди нещо, то трябва да се подкрепи с доказателства, исторически факти и документи.  Емоционалните излияния, подбудени от патриотични чувства не ни вършат работа.

teo:

--- Quote from: shaban on February 26, 2009, 11:54 ---Мисля ,че това което ще кажа е във връзка със темата - Ние сме просто помаци.
Апелирам към всички нетолеранти членове на сайта с непомашки произход които идват с угодни за самите тях ,тези и постановки да напуснат нашия Сайт и да си идат по домовете - Атака форум, Кърджали хабер форум, Сербест форум, Воини на тангра,БНС форум и т.н. форуми във които като влезнеш ти слагат капаци на очите.
Толерантните и възпитаните непомаци членове на Помак .еу нека да останат ,ако желаят , но да поднасят мненията си цивилизовано и взаимоуважително и нетенденциозно и с предпоставки за полемичен дух.
Инак ще се наложи да се проведе виртуално , третото преселение на народите.
Пак повтарям ,сайта не е нито български ,нито турски и т.н. и няма за цел навреди на нито един чужд народ, както и няма за цел да рови в стари рани ,както горецитираните.
Ние сме просто помаци и един път завинаги запомнете ,ние не принадлежим нито на България ,нито на Турция ,нито на когото и да е било, защото ние сме народ ,който много отдавна е преодолял стадното чувство за разлика от повечето балкански народи ,така ,че хубаво си помислете , и когато идвате тук си сваляйте калните обувки.

--- End quote ---

Във този форум съм от началото и където бях по форумите защищавах помаците.Тук споменавате Кърджалихабер форум.Когато бях там винаги съм защищавал тази теза за помаците че, помака си е помак.Няма по голяма истина от това!Предисторията на мнгого кавги вие не знаете и затова не вземайте под "огъня" хора които са ви били близки и продължават да са близики.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version